Moja aktuálna zostava je takáto:
CPU - Intel i5 4460
GPU - GTX 960
RAM - 12 GB
Aj keď mi príde, že na moje potreby je stále počítač dostačujúci, aj odkedy som aj pred pár rokmi prešiel na SSD tak je to úplne o niečom inom ako mať Windows na HDD. Ale ako pozerám aj môj aktuálne Crucial MX500 je zjavne dosť pomalý oproti novým NVMe SSD diskom

Taktiež možno najhlavnejší môj dôvod kúpy nového je, že tento rok končí podpora Windows 10. Novší teda Windows 11 na ten nespĺňam požiadavku TPM 2.0 keďže vyzerá to tak, moja doska Asus B85-PLUS zjavne nemá TPM vôbec. A áno samozrejme viem, dá sa inštalácia jednoducho obísť, ale nie je tam istota v budúcnosti, že by mi chodili nové aktualizácie. Tiež počítač už bude mať 10 rokov, tak aby by bolo načase ho nahradiť.
Dokážem poskladať niečo na takýto nenáročný účel do tých 600€/15 000Kč? Teda aj s tým, že by to bolo výkonovo na úrovni mojej aktuálnej zostavy.
Prípadne k tomu mám ešte otázku, že keďže pri takejto cene a účele nemá asi zmysel kupovať grafickú kartu a teda by som mal len integrovanú v doske. Prípadne ak by sa dalo by som svoju starú GTX 960 tam mohol dať.
Ešte nakoniec ak by sa dalo, rád by som všetko kúpil na Alze.