Dobrý den,
jelikož jsem poctivě x let šetřil, tak jsem se rozhodl že svého 7 letého veterána dám příbuzným a koupím novou mašinu.
Tímto bych Vás všechny moc rád požádal o radu ohledně herní sestavy do 90k s OS. Budu chtít hrát namáhavé tituly co jsou a budou na trhu. Nepotřebuji nutně aby utáhl 4k monitor neboť nevím, zda rozjedu pak vše na nejvyšší detaily, když budu mít 4k rozlišení.
Hluk mi nevadí, dokud to nebude na úrovni rušení nočního klidu, proto chlazení nechám čistě na Vás.
Moc všem děkuji za čas.
herní PC 90k s OS
Re: herní PC 90k s OS
Jak je to s monitorem, má být v sestavě, je už doma, nebo jak? Pokud se bude pořizovat, spíš bych doporučil UWQHD, na hry je vhodnější a výrazně méně náročný. Na 4K se momentálně nedá moc doporučit grafika (kromě z jiných důvodů nevhodných starších Radeonů nebo RTX 5090), protože nemají víc než 16 GB VRAM, což je zde na hraně. Tedy než vyjdou RTX 5000 Super.
Monitor není. Budu ho řešit pak individuálně podle toho co mi poradíte. Máš UWQHD, který bys mi doporučil? Díky moc
Třeba: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... F71637C616
Case je dost na vlastním vkusu, vzhledem k velkorysému rozpočtu jsem tam dal něco ambicioznějšího (+ ty dva ventilátory, uživily by se i tři).
Deska je z těch lepších, na hry asi vyšší řady "X" nemají moc význam.
Zdroj opět z těch lepších a s rezervou výkonu.
Procesor aktuální top, RAM optimální standard.
Disk patří opět k těm lepším, velikost a případně další kus dle potřeb.
Chladič je vhodnější vzduchový, tento si poradí dobře (lze vybrat značkovější, ale bude za mírné zlepšení podstatně dražší).
Ohledně grafiky jak jsem uvedl v předchozím příspěvku. 5070Ti je dostatečně výkonná, tato edice má dobrý poměr cena/výkon. Pokud by mělo být něco výkonnějšího, počkal bych na "Super" edici, aby díky větší VRAM déle vydržela rostoucí nároky.
Dodatečně přidáno po 14 minutách 10 vteřinách:
Dobře hodnocený monitor je třeba tento, jen je třeba respektovat některé nároky na údržbu OLED panelu: https://www.alza.cz/34-msi-mag-341cqp-q ... 883669.htm
Case je dost na vlastním vkusu, vzhledem k velkorysému rozpočtu jsem tam dal něco ambicioznějšího (+ ty dva ventilátory, uživily by se i tři).
Deska je z těch lepších, na hry asi vyšší řady "X" nemají moc význam.
Zdroj opět z těch lepších a s rezervou výkonu.
Procesor aktuální top, RAM optimální standard.
Disk patří opět k těm lepším, velikost a případně další kus dle potřeb.
Chladič je vhodnější vzduchový, tento si poradí dobře (lze vybrat značkovější, ale bude za mírné zlepšení podstatně dražší).
Ohledně grafiky jak jsem uvedl v předchozím příspěvku. 5070Ti je dostatečně výkonná, tato edice má dobrý poměr cena/výkon. Pokud by mělo být něco výkonnějšího, počkal bych na "Super" edici, aby díky větší VRAM déle vydržela rostoucí nároky.
Dodatečně přidáno po 14 minutách 10 vteřinách:
Dobře hodnocený monitor je třeba tento, jen je třeba respektovat některé nároky na údržbu OLED panelu: https://www.alza.cz/34-msi-mag-341cqp-q ... 883669.htm
Možná při takovém výběru by nebylo od věci vyzkoušet osadit 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL28. Jsou také 8000MT/s.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3572
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14