Je to schávlně AM2 protože počítám s upgradem procesoru a AM2 se stále vyrábí.
Ceny by měla být kolem 4000kč, pokud bude ZK s PCI-E tak pokud možno s integrovanou grafikou než koupim novou.
Ale teď k dotazu.. dá se sehnat za stejnou cenu sestava od Intelu? Bude výkonější ? a co upgrade, nneudělaj za chvíly novej socket a ta ZK bude zase stará jako ta co teď mám?
No za tu cenu toho Athlona koupíš leda Celeron a toť otázka co je lepší.....já jedině Intel, ale nebylo by od věci si trošku připlatit třeba na Pentium Dual Core který koupíš nejlevnější za cca 1600Kč, a k tomu desku Gigabyte s P35 a máš to o dost lepší......ta deska je ovšem nejlevnější okolo 2200Kč......
Edit: A navíc tvůj výběr pamětí není úplně nej-máš tam čtyři sloty podporující DualChanel takže osaď třeba 4x512MB
no ja bych byt tebou tak bych jeste setril nejakou tu zlatku na desku s AM2+ a pak muzes prejit rovnou na ctyrjadra nekdy v budoucnu am2 uz se nevyplati dle meho... proste je hloupost s timhle rozpoctem skladat nove PC...vzdyt vetsinu tech veci budes za chvili zase menit nebot uz ted jsou stare...
na AM2 sou pořád hodně dobrý procesory, navíc já potřebuju aspoň upgrade bo ten můj PC je fakt už na dnešní poměry stará šunka. Tohle mi pár let vydrží.
jó já neříkam že ne, ale já prostě neseženu na jednou tolik peněz a prostě se to u nás nudrží aby se to nastřádalo.. ten procesor je dočasně než ho vylepším, ale to časem.. každopádně to bude minimálne 4x lepší než to co mám teď
v dohledné době bych rád upgradoval PC na novější generaci komponentů abych měl zase pár let klid. Zaměření převážně herní, aktuálně mám monitor s rozlišením WFHD 2560 × 1080 časem bych to rád vyměnil za něco s větším rozlišením 1440p...
Poslední příspěvek
3 roky starou RTX 3080 bych nekupoval. Zivotnost karty tento fakt o neco snizi.
rád bych se s Vámi poradil při výběru nového herního PC.
Počítač je určen primárně ke hraní her, nyní v HD později QHD. Battlefield 6, War Thunder, Minecraft + Shaders i novější hry. Není nutné mít každou hru na ultra. Střední až...
Poslední příspěvek
Jestli kupujes i chladic, tak bych uvazoval o 7600X, ktery je o neco malo vykonnejsi s vetsim limitem spotreby a na alze za stejnou cenu.
Ahoj dlouho jsem nevyužil tohle Forum o pomoc :D . chtěl bych herní PC do 70k nemusí to být přesně 70 :D čím méně tím líp. Vybral jsem si tyhle komponenty. Air cooler hlavně kvůli menší náročnosti k údržbě. Nemám v plánu cokoliv Taktovat v PC.
Je...
Poslední příspěvek
Jo ten disk by mohl být klidně Kingston KC3000 :D rozdíl tam není tak velký a ušetřím 1000 na dvou :). Dobrý tip. U té grafické karty myslím že ty ceny RTX 5000 řady bude zase ze začátku přestřel a budou nedostupné tak nevím jestli má smysl čekat....