Poradíte mi, který? Vytipoval jsem si tyto:
AMD?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140081254000OWF
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400812K30CDPCB
Pentium?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400812K30CEOU6
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400812K30CEP4I
Použití: internet, domácí střih videa, rychlost, spolehlivost. Děkuju za každou radu a zkušenost. Díky!
Který notebok? Vyřešeno
Který notebok?
Athlon X2 2,6GHz, 2GB 800MHz, Samsung F1 320GB, Radeon 3850 512MB, Seasonic 400W, Samsung 22" 2243BW, Win XP-prof.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Který notebok?
1. Amd
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Zitra ti o tom neco napisu, ted nemam cas
O.K. Budu moc rád. Moc se v tom neorientuju. 

Athlon X2 2,6GHz, 2GB 800MHz, Samsung F1 320GB, Radeon 3850 512MB, Seasonic 400W, Samsung 22" 2243BW, Win XP-prof.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
1.AMD: Prvni nevyhodou je topici procesor. Druha je, ze je to multimedialni kolos a 3,5 Kg se ti bude spatne prenaset. Taky je zbytecny 1GB graficke pameti, to nevyuzijes skoro nikde.
2.AMD: Zase topici procesor. Tady je taky trochu problem, ze je to notebook do kanclu, takze ma mensi rozliseni a matny displej. Jinak je velice solidni s optimalnim vykonem.
1.Intel: Tak tento je suverenne nejhorsi-malo Ramek, slaba grafika, slaby procesor, vaha docela velka a male rozliseni. V zadnem pripade ho neber!
2.Intel: To je to same, jenom s lepsim procesorem.
Zaver: prehodnocuji-nejlepsi je 2.AMD pak 1.AMD pak 2.Intel a 1.Intel. Jde tady krasne videt, ze v teto cenove kategorii stoji Intel za prd a kraluje AMD.
2.AMD: Zase topici procesor. Tady je taky trochu problem, ze je to notebook do kanclu, takze ma mensi rozliseni a matny displej. Jinak je velice solidni s optimalnim vykonem.
1.Intel: Tak tento je suverenne nejhorsi-malo Ramek, slaba grafika, slaby procesor, vaha docela velka a male rozliseni. V zadnem pripade ho neber!
2.Intel: To je to same, jenom s lepsim procesorem.
Zaver: prehodnocuji-nejlepsi je 2.AMD pak 1.AMD pak 2.Intel a 1.Intel. Jde tady krasne videt, ze v teto cenove kategorii stoji Intel za prd a kraluje AMD.
Pěkně jsi to rozebral. Díky!
Dnes večer už musím objednat, tak doufám, že až se rozhodnu, budu spokojený... 

- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A tuhle kravinu můžeš vyplodit jak? Bavíte se tady AMD vs Intel. Přitom já tam vidím 2 notebooky Acer a 2 HP. Váha, RAMky, grafika, rozlišení, blablablabla .. Co to má společnýho se značkou procesoru? Ujasni si pojmy a dojmy :)
Jinak z toho, co vidím bych asi nešel ani do jednoho. Ale pokud si z toho musíš vybrat, tak HP ProBook 4515s. Následně HP ProBook 4510s - sice má "slabší" CPU (i když Core2 Duo mi obecně přijde lepší než Turion X2.. třeba tady má větši cache a rozdíl 0,2 GHz IMHO nepoznáš) a o 1GB menší RAMku, ale zase je bez OS a nebudou tam hnusny Visty :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Nemyslím, že to rozebral špatně. Šel na to logicky, dle svého názoru. Jinak záměrně jsem vybral od každé značky AMD i Pentium.
Dostal jsem tyto podmínky:
1) Notebook s numerickou klávesnicí
2) cena 15000,- s DPH
3) musí být skladem, objednáno dnes večer
Tak mi můžeš pomoct vybrat i od jiné značky, nebo jiný typ.
Dostal jsem tyto podmínky:
1) Notebook s numerickou klávesnicí
2) cena 15000,- s DPH
3) musí být skladem, objednáno dnes večer
Tak mi můžeš pomoct vybrat i od jiné značky, nebo jiný typ.

- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Platformy s Intelem jsou citelne drazsi, Intel si nechava moc platit a za víc penez dostanes horsi procesor. Tím padem je zbytek spatny a stejne vyjde draz, ponevadz i desky na intel jsou drazsi. Nebudu se s tebou hadat, ale jestli to porad nechapes, tak si zajdi do obchodu a tam ti to vysvetli. A jestli ti tak moc vadi, co jsem napsal, tak napis neco ty a ja to pak rozeberu, jo? A ma to s tím spolecne hodne-hlavne cenu. A jestli jsi to porad nepochopil, tak si kup JAK NA POČÍTAČ
Naposledy upravil(a) AleRx8 dne 31 kvě 2009 12:02, celkem upraveno 1 x.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na to, kolik ti je, ses docela drzej :)
Vec nazoru, brat ti ho nebudu. Jenom si placal kraviny, tak sem te opravil, ve smes sme se beztak shodli na stejnym notasu.
</end OT>
Vec nazoru, brat ti ho nebudu. Jenom si placal kraviny, tak sem te opravil, ve smes sme se beztak shodli na stejnym notasu.
</end OT>
Everybody lies so don't trust anyone. :)
teď já: nebral bych ani jeden, podíval bych se spíš na tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63233 dobrej procesor dobrá grafika, pamět taky velká, a disk taky velkej,myslím že toho nabízí hodně za tu cenu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak tyto ASUSy bych zase nedoporučoval já. Na reklamačním jsem jich viděl až moc..
Za mě DELL či LENOVO..
RAM neřešte, ty jdou dokoupit, spíše se koukejte na CPU a GK, zda je nějaká potřeba.
Za mě DELL či LENOVO..
RAM neřešte, ty jdou dokoupit, spíše se koukejte na CPU a GK, zda je nějaká potřeba.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”