PC - Hry + Práce

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nessiah
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

PC - Hry + Práce

Příspěvekod Nessiah » 28 dub 2010 14:51

Ahoj, ráda bych Vás požádala o radu s výběrem komponent pro můj PC, potřebuji jen grafiku, základní desku, procesor a paměť, zdroj mám (800W), Disk a case také.

Tady je co jsem našla, ráda bych věděla, jestli je to v dané cenové relaci OK, nebo jestli bych mohla za podobnou cenu dostat třeba něco lepšího :)

Základní deska: MSI P55-GD65
http://www.alza.cz/msi-p55-gd65-d134263.htm

Procesor: INTEL Core i5-750 Quad-Cor
http://www.alza.cz/intel-core-i5-750-qu ... 136077.htm

RAM: CORSAIR 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9
http://www.alza.cz/corsair-4gb-kit-ddr3 ... 115485.htm

GK: MSI R4890 Cyclone
http://www.alza.cz/msi-r4890-cyclone-d166621.htm

Mělo by to zvládnout náročnější hry a práci - tzn několik současně běžících programů od Adobe (Photoshop, Dreamweaver, Illustrator atp.) prohlížeč (i několik) a virtuální server...
v HW se tolik neorientuji, tak ocením každou radu, díky :wink:

Reklama
samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: PC - Hry + Práce

Příspěvekod samotarrk » 28 dub 2010 14:54

Skříň máš jakou? A ten zdroj 800W je na tuto sestavu až příliš, ale budiž, jaká je to značka? OS máš jaký?
Naposledy upravil(a) samotarrk dne 28 dub 2010 14:55, celkem upraveno 1 x.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 28 dub 2010 14:55

Ahoj Vítej na fóru

Deska, CPU, RAM vše je v pohodě. Zastavil bych se u grafické karty. Nevím kolik chceš investovat do upgradu, ale příjde mi kupovat model HD4xxx jako hloupost. Karty byly hlučné, hodně topí a mají větší spotřebu. Radši bych ti doporučil grafiku ATI HD 5xxx. Napiš jak máš velký monitor a podle toho můžem vybrat něco jiného. Ona ta HD 4890 není výkonově špatná, ale podporuje starší Directx, než karty HD 5xxx.
Lenovo Thinkpad Edge 15

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 28 dub 2010 14:56

Právě kvůli grafice jsem se ptal na ten OS. Zda nemáš a nebudeš mít W7 tak OK jinak platí co píše gyga.
Výhoda této karty je v 256bit sběrnici, kterou karty 5XXX v této cenové relaci nemají. Nevýhodou je, že nepodporuje DirectX11, který využiješ pouze s W7.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Nessiah
nováček
Stav:

Příspěvekod Nessiah » 28 dub 2010 15:02

Co jsem našla o těch grafikách, tak údajně ta, kterou jsem vybrala, by měla být výkonove silnější, než třeba 5770. Monitor mám zatím 17'' ale časem plánuju koupi většího, až budou finance :)

jinak OS tam mám W7 ultimate 64bit, zdroj bohužel nevím značku, nejsem doma abych na to mohla kouknout, vím jen že je 800W a měl by to v pohodě utáhnout a case taky nevím značku, hmm, černostříbrný s modrým tlačítkem ;P

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 28 dub 2010 15:04

Výkonější je, ale je škoda nevyužít v budoucnu DirectX 11...pořád jsi nám neprozradila cenu, jestli chceš výkonou grafiku s DirectX 11, tak asi HD 5850, i když to už musíš mít větší monitor aby jsi ji využila. A jde tu o to ticho.
Lenovo Thinkpad Edge 15

Nessiah
nováček
Stav:

Příspěvekod Nessiah » 28 dub 2010 15:08

cena - tyhle komponenty by mě přišly na cca 12k bez dph, s tou cenou jsem ochotná jít nahoru pokud to za to bude skutečně stát :) Ale zase nechci investovat do něčeho, co bych ani nevyužila. Nevím jaký rozdíl bude DirectX 11 oproti 10, jestli to vůbec rozeznám :)

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 28 dub 2010 15:11

To je taky otázka, her pro DirectX 11 moc není. Co chceš hrát za hry? Jestli budeš mít v budoucnu větší monitor do 22" a nebudeš hrát Full HD (ikdyž ona to taky většinou zvládne), tak si radši vem HD 5770 a popřípadě časem můžeš dokoupit druhou do CrossFire zdroj to v klidu zvládne.
Lenovo Thinkpad Edge 15

Nessiah
nováček
Stav:

Příspěvekod Nessiah » 28 dub 2010 15:14

přijde mi zbytečné kupovat to nejlepší co zrovna na trhu je, ptz tam většinou člověk platí nepřiměřenou přirážku za to, že je to zrovna nové a cena pujde rychle dolů.

A co se týče té 5770, proč kupovat něco, co je dražší a výkonnostně horší než ta 4890? Hraju spíš onlinovky než nějaké ultimátní 3D hry. Spíš to beru z toho dlouhodobějšího hlediska, abych si na tom mohla zahrát i nově vyšlou hru třeba za rok nebo 2. (Pořád mám na mysli ty online hry)

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 28 dub 2010 15:16

Jaké onlinovky myslíš World of Warcraft, Lineage???
Lenovo Thinkpad Edge 15

gyga
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod gyga » 28 dub 2010 15:18

Hlavně nevím jestli tu HD 4890 ještě seženeš na Alza.cz ji maj jako bazar a nemaj ji ani skladem, přestali je vyrábět před nějakou dobou.

Edit: a na czc ji nemají ani v nabídce.

Edit 2: Sorry na alza.cz tu bazarovou mají, sem se překouk.
Lenovo Thinkpad Edge 15

Nessiah
nováček
Stav:

Příspěvekod Nessiah » 28 dub 2010 15:20

Jasně, například tyhle, ale WoW muj starý comp ještě celkem v klidu zvládně, ale když jsem chtěla vyzkoušet Aion tak už to s tou hratelností nebylo nic moc :) A jestli Ti něco říká Jade Dynasty, tak tam musím všechny efekty vypnout aby se to nesekalo. Prostě ty vyumělkovaný hry s hromadou efektů a detailů...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”