Jakou multifunkční tiskárnu koupit ? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Jakou multifunkční tiskárnu koupit ?

Příspěvekod Owner » 22 črc 2010 11:21

Zdravím,
po delší době potřebuji koupit novou tiskárnu, protože u mé HP F2280 se rozbil skener (sklo se rozbilo).
Potřeboval bych něco v cenové hladině kolem 1500Kč.
Výrobce jako vždy HP, ale kdyby bylo něco lepšího u jiné značky, tak se také nebráním.
Koukal jsem na Alzu.cz a našel jsem těchto pár výrobků :
HP PhotoSmart C4680
Obrázek
http://www.alza.cz/hp-photosmart-c4680-d137465.htm
Inkoustová multifunkce - A4 tiskárna/ skener/ kopírka, 29str.mono, 23str.color, 4800x1200dpi, čtečka karet, LCD, USB2.0
U té mě zaráží cartridge CC640EE HP 300 a CC643EE HP 300, protože jednu tiskárnu doma s nimi mám a ze začátku poměrně často zasychaly, nyní když je plním, tak je musím vždy čistit oproti 21 a 22, které nezasychaly a měly vždy krásný tisk je to celkem rozdíl.

HP DeskJet F4580 WiFi
Obrázek
http://www.alza.cz/hp-deskjet-f4580-d140873.htm
Inkoustová multifunkce - A4 tiskárna/ skener/ kopírka, 28str.mono, 22str.color, USB + WiFi
Wifi nepotřebuji, navíc je to podobná série, jakou jsem měl já, takže inovace žádná. Další věc je, že se používají 300 cartridge.

HP PhotoSmart All-in-One
Obrázek
Barevná multifunkce - A4 tiskárna/ skener/ kopírka, 30str.mono, 28str.color, čtečka, 4800x1200dpi, USB2.0
Obrázek Obrázek Obrázek
Hlavím plusem by zde byly oddělené náplně a rychlejší rychlost tisku, takže určitě bude kvalitnější zpracování.
Ale zase nevím, jak se to bude plnit a zda bude potřeba resetovat náplně.
U mé F2280 stačilo doplnit inkoust, sice tiskárna psala Out of ink , ale bylo to bez problému.
A podporuje jednosměrné zadání tisku ? Použil bych ji totiž u WL-520Gu s DD-WRT firmwarem.

Nemáte někdo s těmito tiskárnami zkušenosti ?
Co říkáte na ně ?
Šli by jste do nich ?
Nebo máte tip na nějakou lepší ? Klidně i jinou značku.
Jak to jde řešit s refillem těch 364 cartridge ?

Využití bude na tisk textu, ale fotky se zde budou také tisknout.

Děkuji za odpověď :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Jakou multifunkční tiskárnu koupit ?

Příspěvekod Romaine » 22 črc 2010 11:55

No, já si brousím zuby na tuto:

http://c-shop.cz/tiskarny-multifunkcni- ... 42674.html

Je teda dražší. Byla mi doporučena někým odtud, kdo ji má. A já chci hlavně teda, aby šla přes wifi připojit - čím míň kabelů, tím líp. No a jinak vypadá taky dobře.

Mám HP C3180 a přestože tiskne výborně, i fotky, tak já osobně už HP nechci - drahé tonery. Platí se značka :( A teda, protože budu mít jen noťas, tak nechci kabelové připojení, protože málokdy sedím u mého stolu, mám u gaučíku stolek na noťas a kvůli tisku musím přecházet. Ale to tak bokem :)
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 22 črc 2010 12:18

Nabudu ti psát co si máš koupit Napíšu ti co mám a pár postřehů jak s tím naložíš je na tobě.
Epson DX4400 Je to sice velká kráva ale ..
zatím mi nezaschly hlavy když jsem jí delší dobu nepoužíval pokud ano čisticí SW to rozchodil.
Důležitá věc co je třeba zjistit než si koupíš tiskárnu jsou provozní náklady nejhorší co může být jsou všechny barvy v jednom pouzdře a když jedna dojde měníš všechny. Epson DX440 má samostatné náplně cena multipack tedy všechny 4 barvy se pohybuje okolo 800,- Kč cena samostatné černé do 200,- Kč
Mám dvě dětičky na škole a ve školním roce to vycházelo v sudých měsících nákup multipacku a v lichých měsících samostatnou černou.
Scaner u DX4400 má velmi slušné rozlišení až 1200dpi byl jsem schopen při úpravách obrázku ze skeneru zvětšovat až na strukturu papíru bez toho aby se obraz nějak rozpadal nebo deformoval.
tolik v kostce pokud dotaz na další zkušenosti písni sz zavoláme si nebo se budu snažit co nejdřív odpovědět.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 22 črc 2010 13:04

Kupování cartridgí řešit nemusím, už si nějaký ten rok plním doma sám, mám k tomu i speciálně koupené inkousty.
Do originálních náplní nebo jiných investovat nehodlám, ještě mám 200ml černé a 100ml od každé barvy.
Epson se mi nezamlouvá z toho důvodu, že se zde musí koupit ještě strojek na resetování čidla u náplně, jinak tiskárna odmítá tisknout.
Platí se značka

To ano, ale vyřeší to domácí refill.
zatím mi nezaschly hlavy

Zase v tom má HP výhodu, že její cartridge mají hlavu v sobě, takže pokud naplníš blbým inkoustem nebo ji delší dobu nepoužíváš a nějakým způsobem zaschne, tak se nic neděje, vyměníš cartridge a jedeš dál.
všechny 4 barvy se pohybuje okolo 800,- Kč cena samostatné černé do 200,- Kč

Vidíš, mě vyšlo na podobnou cenu ty inkousty a vystačí mi na více, než rok.
Díky za informace, jdu ještě pohledat ohledně refillování těch 364.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Jakou multifunkční tiskárnu koupit ?  Vyřešeno

Příspěvekod Owner » 31 črc 2010 14:16

Tak nakonec budu kupovat jednu z novějších sérii Deskjetů, po konzultaci s technikem se to jeví jako nejlepší řešení.
Díky za názory.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”