Jakou paměť DDR?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Jakou paměť DDR?

Příspěvekod czecherry » 30 srp 2006 00:22

Ahoy chlapci,
mám paměť VM128MB DDR 266MHz, a chtěl bych přikoupit 512MB paměti, jenže nevím jestli vybrat tu samou značku nebo jinou také 266MHz aby spolu šlapaly bez problému a sečetlo se to na 640MB, NEBO koupit 333MHz (deska do zvládne), s tím že bude teda samotná. Co poradíte? Šlapaly by snad 266 a 333 MHz spolu? To nejspíš ne. Leda asi nějakou úpravou v Biosu, ale to bych mohl rovnou koupit tu 266Mhz, co?

Reklama
Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 30 srp 2006 08:24

kup si obyč DDR 400MHz(Corsair,Kingmax,Kingston) a budou fungovat obě ale na 266MHz...vzhledem k tomu že stojí obě varianty(266MHz i 400MHz) stejně a navíc sehnat 266MHz RAM je vcelku problém tyk bych vzal obyč. DDR 400 btw.2x512MB prodávám..tak se ozvi kdyby si chtěl..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 30 srp 2006 16:02

Ahoy, díky za reakci.
Někde jsem slyšel, že když jsou na jiné frekvenci, že múžou tuhnout nebo dělat problémy. V manuálu základní desky mám psáno: Negarantujeme že všechny DDR 400 paměti budou s touto deskou pracovat správně. V tabulce pak ale je možnost: 266,333... 3 DIMMs,
a 400 can only support up to 2 DIMMs:
1. One double-sided DIMM (or)
2. Two single-sided DIMMs
Ještě se ale trochu ztrácím v těchto řádcích:
chápu že sem múžu strkat 3 184-pinové 2,5V bez vyrovnávací paměti(unbuffered) DDR SDRAM paměti, ale už nerozumím větě že když tam strčím 266MHz moduly tak memory bus can run up to 133MHz a když 200MHz moduly tak this can only run up to 100MHz a to jsou další čísla co nevím co s tím mají společný??
Takže co ty přesně prodáváš a za kolik, kdyby mi to pasovalo tak bych o tom popřemýšlel ;)

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 30 srp 2006 16:28

jakou máš desku?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 30 srp 2006 20:25

SYNTAX SV400
supports DDR up to 200/266/333/400 (enhanced) MHz DDR SDRAM memory module

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 31 srp 2006 07:24

no tak sem to zkouknul a viděl bych to asi tak že až si tu paměť půjdeš koupit tak si sebou ten PC vezmi a vyzkoušej to..ta deska má chipset VIA a s těmi mám špatné zkušenosti takže ti nemůžu říct jestli to pojede nebo ne..sorry
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 31 srp 2006 19:18

Jo, VIA chipset, přesně tomu, že bych musel sebou brát PC jsem se chtěl vyhnout. A nebylo mi jasné jestli múžu namíchat guláš z rúzných frekvencí. Jinak si múžu leda koupit jeden modul úplně nový a ztratit tím 128MB paměti co tam už je. Nebo se dají ještě pořídit ty dvojce modulú, ty se nesečtou ale jsou za to rychlejší... teda zas jen něco takového jsem zaslechnul a zas nevím zdalipak by mi to ta deska vzala, ach jo..

Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 01 zář 2006 01:01

czecherry píše:Nebo se dají ještě pořídit ty dvojce modulú, ty se nesečtou ale jsou za to rychlejší... teda zas jen něco takového jsem zaslechnul a zas nevím zdalipak by mi to ta deska vzala, ach jo..


To co popisuješ se nazývá Dual Channel, ale tvoje deska ho nepodporuje. Takže kitem např. 2x256 MB se vůbec nemusíš zabývat.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 01 zář 2006 14:54

No takže mám vykopat tu 266 MHzovou 128čku a pořídit si raději jeden modul 512MB třeba 333 MHz? Protože těm 400 moc nevěřím když se v manuálu moc nechvástaj že by mohli fungovat. Nebo co sakriš, vúbec nevím co znamená to One double-sided DIMM a Two single-sided DIMMs :bigups:

Uživatelský avatar
mikel
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2298
Registrován: květen 05
Bydliště: Karviná
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mikel » 01 zář 2006 21:33

Ono bude záležet na desce, jak se k tomu postaví. :D Já mám na starší desce Asus taky 2x512 MB DDR 400, i když podporuje max. 333 MHz podle specifikací a šlape jako hodinky. Ale těžko radit, co udělá ta tvoje Syntaxka, protože teoreticky by to mělo jít, ale praxe bývá často jiná.
Nejlepší bude, když se domluvíš s prodejcem, že pokud by ti to nefičelo v pořádku, vyměníš to za 333-ojky . Jestli je solidní, tak na to přistoupí.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Surehand
Level 2
Level 2
Příspěvky: 158
Registrován: září 05
Bydliště: Hlohovec
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Surehand » 03 zář 2006 10:21

czecherry píše: vúbec nevím co znamená to One double-sided DIMM a Two single-sided DIMMs :bigups:
Znamená to, že je tam možné osadiť jednu obojstrannú DIMMku, albo dve jednostranné, t.j. osadené len z jednej strany plošného spoja. Dve obojstranné by si tam vedľa seba nevopchal, vzhľadom na ich šírku. P.S.: podrobnejšie vysvetlenie (pre istotu): Pamäťové moduly sú osadené buď len z jednej strany plošného spoja, alebo z oboch strán. :bigups:

Uživatelský avatar
czecherry
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 147
Registrován: srpen 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod czecherry » 03 zář 2006 12:44

Takže ak to správne chápem, 266 a 333MHz modulmi možem vyplniť všetky 3 sloty, ale 400MHz moduly maximálně obsadiť 2 sloty alebo len jeden slot obojstranným modulom?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou koupit paměť?
    od Scientific » 05 čer 2021 15:56 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    559
    od peta501
    06 čer 2021 11:45
  • Paměť ram
    od sailerxxx » 08 říj 2021 11:37 » v Problémy s hardwarem
    11
    404
    od Cemada
    09 říj 2021 19:53
  • Jakou TV 55“ az 65“ do idealně 15 tis. max 18k
    od schwarzenegger » 03 črc 2021 13:32 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    1
    355
    od Smile
    06 črc 2021 21:42
  • Jakou ram dokoupit do NTB?
    od pikaso.andreas » 13 lis 2021 16:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    162
    od pikaso.andreas
    14 lis 2021 07:17
  • IP kamera poradite jakou?
    od BigSandy » 12 led 2022 20:10 » v Sítě - hardware
    7
    198
    od BigSandy
    14 led 2022 08:10

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host