Ahoj lidi tak je to tu konečně se můj otec rozhodl, že mi koupí PC mám limit 75 tisíc takže bych byl rád kdyby jste mi ukázali přesně jaký PC PC by měl sloužit hlavně na hraní btw PC s OS
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series Pravidla PC-Help
Podle mě po HW stránce (výkonu) nemá cenu kupovat PC dražší jak 50000Kč. To co možná sestavíš za 75000 bude za týden stát těch 50000. Ale jestli to tak máš rád, nikdo ti nebude bránit.
Tak to je celkem pálka. Výkonově by se možná vyplatilo si ten limit radši podržet a koupit buď postupně tři za 25k, nebo aspoň dvě za 37k.. Ono je dost možné, že ti to pak vydrží dýl. Nicméně pokud počítáš, že za čtyři-pět let dostaneš podobný limit, proč ne.
Pokud bych měl tento finanční limit, tak bych rozhodně vsadil na tiché herní PC. A to určitě nebude se 7 ventilátorama ve skříni a 6 na grafikách. Dále bych uvítal 2 monitory. Grafiky do SLI (CF) si dávají lidé, kteří testují limity PC. Otázkou je, nakolik je uživatel zběhlý v IT aby tento výkon uvítal. Ty sestavy co tu jsou mi připadají jako cílené na ty nej(dražší) komponenty s potřebou utratit nutně všechno a bez rozmyslu.