Po letech s laptopem davam dohromady opet nejaky poradnejsi dektop. Puvodne jsem s tim chtel pockat na Ivy Bridge, ale vzhledem k tomu, ze pry Intel opet posunul termin z 8. dubna na konec dubna se zacinajicim prodejem v kvetnu a vezmu-li v uvahu, ze asi neni nejlepsi byt tester jejich prvnich kusu co vyjdou z tovarny, prozatim na Ivy Bridge zapomenu (s moznosti upgradu nekdy v budoucnu). Pokud ale myslite, ze se vyplati si pockat, hned mne opravte, nejsem nijak ve spechu...spise nateseny na novou sestavu

Toto je ma dosavadni predstava verze Intel Socket 1155:
CASE - FRACTAL DESIGN Define R3
MB - ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
CPU - Intel Core i5 2500K
FAN - Noctua NH-D14
GPU - Sapphire Radeon HD7950 OC
RAM - Patriot 16GB (4x 4GB) 1333MHz
SSD pro OS - Intel 520 series 120GB
PSU - Enermax MODU82+ II 625W Bronze
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BU011HR902
+ par klasickych HDD jako uloziste si vyberu sam dle potreby
Prosim ohodnotte muj vyber a pomozte mi s rozhodnutim, zda je lepsi jit do budoucna s 1155 nebo 2011.
Dale uvadim vice info o vyuziti tohoto stroje:
- POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - u PC sedim prakticky neustale a hlucne PC mne znacne irituje. Ovsem za vykon se plati. I tak jsem se snazil vybirat komponenty s ohledem na co nejnizsi hlucnost
- UCEL PORIZENI SESTAVY - 50% uprava RAW fotek, 10% uprava HD videa, 20% - FPS hry, 20% kancelarska prace
- FINANCNI LIMIT - idealni kolem triceti s maximem v 35 000 Kc
- OPERACNI SYSTEM - mam Win7 Pro x64
- SESTAVITE SI PC SAMI? - Pravdepodobne to necham na proficich a pak si to sam zkontroluji/upravim dle sebe. Drive jsem PC stavel, ale posledni bezelo jeste na AMD XP, takze se toho trochu bojim

- BUDETE TAKTOVAT? Z pocatku nikoli, je ovsem mozne, ze se tomu pozdeji podivam na zub
- MONITOR? Dell 23" 1920x1080
- PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? Hola bedna
PS: Je mozne, ze tento dotaz uvidite i na jinych forech. Nesnazim se spamovat, jen ziskat nazor lidi z ruznych for. Dekuji