Zdravím,
objednal jsem si univerzální adaptér a chci se zeptat, jak to bude, když zařízení bude pracovat s nižším napětím než 19V? Předpokládám, že těch 19V je u adaptéru maximální napětí a že bude mít automatickou regulaci.
http://www.alza.cz/coolermaster-sna95-d140445.htm
Univerzální adaptér
-
- Pohlaví:
Re: Univerzální adaptér
Nejsem příznivcem ničeho co je univerzální, protože to zpravidla nefunguje. K čemu to chceš? Jak si došel na to kolik to dává voltů/V já to tam nikde nevidím.
Krom toho 95W je spíš méně než více. /Tedy při 19V/ Automatickou regulaci bych tam nehledal a jestli rozumím otázce a máš zařízení které "chce" nižší napětí, pak je to trochu o hubu. Ale těch 19V jsem tam nevyčetl.
Krom toho 95W je spíš méně než více. /Tedy při 19V/ Automatickou regulaci bych tam nehledal a jestli rozumím otázce a máš zařízení které "chce" nižší napětí, pak je to trochu o hubu. Ale těch 19V jsem tam nevyčetl.
Taky nejsem nadšený, že musím kupovat něco univerzálního, ale potřebuji to dočasně. Těch 19V jsem vyčetl u výrobce a pak také dle obrázků.. Ale jak teď na to koukám, tak tam píšou: 19V-4.74A 5V-1A
Takže by to mohlo pracovat od 5V pokud to dobře chápu.
Takže by to mohlo pracovat od 5V pokud to dobře chápu.
-
- Pohlaví:
Ne chápeš to špatně a navíc motáš dvě věci dohromady. Co je toto za zdroj a ptám se podruhé - k čemu je to zdroj?
Jestli to chápu dobře já, pak tento zdroj má dva výstupy a tím prvním univerzálním jistě nahradit nelze. /Pokud zde těch 5V není jaksi navíc a zbytečných/
Jestli to chápu dobře já, pak tento zdroj má dva výstupy a tím prvním univerzálním jistě nahradit nelze. /Pokud zde těch 5V není jaksi navíc a zbytečných/
Jak jsem již psal - kupuju univerzální adaptér, takže tím budu napájet různá zařízení (NTB) pokud bych to potřeboval pro konkrétní značku a typ, tak nebudu kupovat univerzál. Já bych přeci jen řekl, že bude pracovat od 5V do 19V když se jedná o univerzál. Zeptám se ještě u prodejce, ale ty většinou ví, miň než já.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Črc 2012 23:43) ---
http://www.alza.cz/trust-pluggo-125w-no ... 329389.htm
tenhle automatickou regulaci má od 15/ 16/ 19 V
šel bych do něj, ale není skladem
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Črc 2012 23:43) ---
http://www.alza.cz/trust-pluggo-125w-no ... 329389.htm
tenhle automatickou regulaci má od 15/ 16/ 19 V
šel bych do něj, ale není skladem
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale kde že, prostě dává 19V a 5V.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
Stručně:
a) nejsou /anebo neznám/ takovéto univerzální zdroje kterými můžeš napájet různá zařízení od např. 5V do 20V
b) ale jsou takové regulovatelné zdroje, ale podstatně dražší
c) ten zdroj co uvádíš neumí 5-19V, ale má dva výstupy - 19V-4.74A, 5V-1A (tedy ten druhý zdroj)
Při výběru zdroje k notebooku je třeba řídit se napětím které nb vyžaduje, např.19V, napětí zdroje by nemělo být nižší, ale ani vyšší i když je tam jakási tolerance, dejme tomu 1V.
Druhá veličina je proud, pokud je na původním zdroji uvedeno 5A, pak nový by neměl mít méně, ale když bude mít 6 anebo 7 nic se neděje. Zařzení si vezme co potřebuje.
Výsledkem je výkon (přibližně) kdy se napětí 19V násobí proudem 5A = 95W
a) nejsou /anebo neznám/ takovéto univerzální zdroje kterými můžeš napájet různá zařízení od např. 5V do 20V
b) ale jsou takové regulovatelné zdroje, ale podstatně dražší
c) ten zdroj co uvádíš neumí 5-19V, ale má dva výstupy - 19V-4.74A, 5V-1A (tedy ten druhý zdroj)
Při výběru zdroje k notebooku je třeba řídit se napětím které nb vyžaduje, např.19V, napětí zdroje by nemělo být nižší, ale ani vyšší i když je tam jakási tolerance, dejme tomu 1V.
Druhá veličina je proud, pokud je na původním zdroji uvedeno 5A, pak nový by neměl mít méně, ale když bude mít 6 anebo 7 nic se neděje. Zařzení si vezme co potřebuje.
Výsledkem je výkon (přibližně) kdy se napětí 19V násobí proudem 5A = 95W
Tomu rozumím.. Jen jsem se chtěl ujistit jak je to tím rozsahem a pokud je to tak jak říkáte, tak je mi to k ničemu jelikož se mi dostane do ruky zařízení s napětím 16V a poběžím pro nový adaptér. Asi počkám na ten Trust
-
- Pohlaví:
Mě stačí od 16V do 19V
teď mě napadlo, že těch 5V bude pro napájení USB zařízení
teď mě napadlo, že těch 5V bude pro napájení USB zařízení
-
- Pohlaví:
Ano, to bude pro USB. Potom něco TAKOVÉHO, ale pozor, neznám a tudíž nemohu doporučit - nevím. 

Jo, jo to by bylo dobrý a 120W luxus. To bych mohl sehnat i v GM eletronic
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Črc 2012 00:26) ---
I když v tech. parametrech píšou max 90W
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Črc 2012 00:26) ---
I když v tech. parametrech píšou max 90W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-