Dobry den,
mam notebook HP 4320s s integrovanou graf. kartou procesorem i3 a 8GB ram. Kdyz chci zpracovavat fotky v RAW a mam pripojeny druhy 24" display, pocitac totalne zamrza :(.
chtel jsem se zeptat jestli myslite, ze kdyz notebook vymenim za stolni sestavu Core i5 2500 3.3GHz, grafika nVidia Quadro NVS295, 8GB DDR3, 500GB HDD tak mi to hodne urychli praci.
A posledni otazka. Jak je to s pameti grafickych karet? Quadro NVS295 ma pouze 256MB a to je mnohem mene nez vetsina obycejnych hernich graf. karet ktere jsou i levnejsi. Cim je tato graficka karta lepsi? A bude stacit na upravu 20 megapixelovych fotek v RAW formatu?
Diky moc
Stepan V.
PC na upravu fotek
Re: PC na upavu fotek
Quadro je lepsi jen v tom, ze je to jedina karta od Nvidie kterou oficialne podporuje Autocad a dalsi CAD aplikace. Jinak je to predrazeny kram, protoze ma nekolik let stary graficky procesor a stoji 3-5x tolik co normalni graficka karta.
Pokud nepotrebujes Autocad nebo Catii, Quadru se zdaleka vyhni
Pokud nepotrebujes Autocad nebo Catii, Quadru se zdaleka vyhni
Re: PC na upavu fotek
diky za nazor. Muzete prosim jeste nekdo pridat dalsi nazory? Jsou opravdu graf. karty quadro zbytecne predrazene? Udelam lepe kdyz si koupim nejakou obyc. herni grafarnu za 1500?
Diky
Stepan
Diky
Stepan
Re: PC na upravu fotek
Nejsou predrazene zbytecne, ale z duvodu ktery - pokud nepouzivas CAD - nemuzes vyuzit
A doporucoval bych pouzit grafiku od Nvidie (kvuli CUDA a stabilnim ovladacum)
A doporucoval bych pouzit grafiku od Nvidie (kvuli CUDA a stabilnim ovladacum)
ok, Diky za doporuceni. Takze na pri praci ve photoshopu mi quadro nijak nepomuze?
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Pro 2012 00:19) ---
Mozna jsem mel jeste zminit, ze uvedenou sestavu - Core i5 2500 3.3GHz, grafika nVidia Quadro NVS295, 8GB DDR3, 500GB HDD muzu mit za 8000 skoro nove. Tak jestli se to vyplati a jestli bude prace o poznani rychlejsi nez na notebooku ktery jsem zminoval vyse.
Diky
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Pro 2012 00:19) ---
Mozna jsem mel jeste zminit, ze uvedenou sestavu - Core i5 2500 3.3GHz, grafika nVidia Quadro NVS295, 8GB DDR3, 500GB HDD muzu mit za 8000 skoro nove. Tak jestli se to vyplati a jestli bude prace o poznani rychlejsi nez na notebooku ktery jsem zminoval vyse.
Diky
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě to bude dobrá změna.
Tak zalezi na tom, v cem se ta fotka otvira
Nejaka free aplikace zalozena treba na UCRAWu se da nastavit na superultramaximalni kvalitu takze jeden soubor dekoduje dve minuty.
Nejaka free aplikace zalozena treba na UCRAWu se da nastavit na superultramaximalni kvalitu takze jeden soubor dekoduje dve minuty.
MAM photoshop CS5 a LIGHTROOM 4 oboje 64bit verze.
celkem jsem se divil, ze ten notebook mi uplne zamrzne. Myslel jsem ze pri teto konfiguraci by to mohl zvladat. Ale kdyz jsem zoomoval nahled na 24" monitoru tak zacali obe obrazovky blikat a ani po 5 minutach nic a musel jsem lighroom shodit.
celkem jsem se divil, ze ten notebook mi uplne zamrzne. Myslel jsem ze pri teto konfiguraci by to mohl zvladat. Ale kdyz jsem zoomoval nahled na 24" monitoru tak zacali obe obrazovky blikat a ani po 5 minutach nic a musel jsem lighroom shodit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4513
-
od junis
Zobrazit poslední příspěvek
22 črc 2024 17:54