Zdravím,
mám připojený ntb přes kabel do routeru. Připojení přes kabel jsem nastavil na ntb jako prioritní (už ani nevím jak, ale nastavil). Jen kvůli tomu, že připojení k sql serveru, který je na vedlejším PC, bylo přes wifi nestabilní...
Teď mi jde o to, že když odesílám přes Outlook 2010 nějakou poštu s přílohou, tak se po dobu odesílání zablokoval přístup k internetu v celé síti (dle providera byl upload vytížen na 100%).
Když jsem připojen k internetu pomocí wifi, tak se při odesílání nic neblokuje, vše jede. Jen to připojení k sql serveru, které je potřeba, je nestabilní.
Jde (a jak?) na tom ntb (Lenovo ThinkPad, WIN7 home) nastavit třeba to, že přistup k síti a internetu by byl přes kabel a upload z ntb jen přes wifi?
Nebo to třeba ještě víc filtrovat a povolit wifi jen u outlooku?
Wifi vs. kabel
Re: Wifi vs. kabel
Vytížit upload není žádný problém, já mám 0,5 Mb/s a jistě ho vytížím také několikrát denně. Tím by se ti měl poněkud snížit download (který také upload potřebuje - k odesílání požadavků na stahování a synchronizaci), ale neměl by tím vznikat žádný problém. Jedině že bys odesílal - ať už vědomě či nevědomě (vir) - SPAM.
-
- Pohlaví:
Jasně že neblokuje, když je WiFi nestabilní a beztak s omezenou rychlostí. Nevím sice, co odesíláš za přílohy, ale pokud jsou rozumně velké, tak tě nějaká ta vteřina nezabije. Pokud jsou nerozumně velké, pak je to prasárna.
No... nezabije, to je mě taky jasný... taky nejde úplně o mě, ale i o další uživatele. Už to vidím, že nebudu v práci a hned mě budou bombardovat, jaktože nejede net, co máme dělat apod...
Kdyby to nebyl takovej problém, tak to sem nepíšu.
SPAM by to neměl být, NTB sem párkrát čistil i za pomocí fóra viry.cz. Přílohy v mailu jsou většinou 5 MB. Na nějakou chvilku to přístup k netu shodí. Taky je to nepříjemný, když člověk má někoho na telefonu, potřebuje mu něco sdělit a v tom se stránka nenačte... no...
A když je teda ta wifina omezená, šlo by omezit i připojení přes kabel? Dát tomu rozumnou část uploadu?
Kdyby to nebyl takovej problém, tak to sem nepíšu.
SPAM by to neměl být, NTB sem párkrát čistil i za pomocí fóra viry.cz. Přílohy v mailu jsou většinou 5 MB. Na nějakou chvilku to přístup k netu shodí. Taky je to nepříjemný, když člověk má někoho na telefonu, potřebuje mu něco sdělit a v tom se stránka nenačte... no...
A když je teda ta wifina omezená, šlo by omezit i připojení přes kabel? Dát tomu rozumnou část uploadu?
Co to je za pripojeni a od koho?
Ze odesilani mailu shodi internet vsem bych si dokazal predstavit u internetu od nejake garazove firmicky za 89 Kc mesicne, ale na normalni firemni lice by se takovahle vec stat nemela. Nestalo se to ani pred 15 lety na licence ktera mela 128kbs v roce 1998.
Ze odesilani mailu shodi internet vsem bych si dokazal predstavit u internetu od nejake garazove firmicky za 89 Kc mesicne, ale na normalni firemni lice by se takovahle vec stat nemela. Nestalo se to ani pred 15 lety na licence ktera mela 128kbs v roce 1998.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2899
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
08 lis 2024 06:51