nastavení IP adresy pro server
nastavení IP adresy pro server
Ahoj chci se zeptat, jednoduchá otázka, jak zjistit IP adresu, jak nastavit IP adresu pro server. Je nutno něco počítta, vypočítavat apod. ? Děkuji
-
- Pohlaví:
Re: nastavení IP adresy pro server
Na jednoduchou otázku jednoduchá odpověď - v nastavení síťové karty serveru. Pokud má nastaveno DHCP, pak příkazem ipconfig.
Re: nastavení IP adresy pro server
Takže prvně nahraju roli DHCP , že a pak ještě čtu o nastavení rozsahu IP adres. Ten prosím nastavím jak? Nebo jak to počítáte ten rozsah? Čtu v knize o tzv. vytváření podsítí na základě počtu koncových stanic , neexistuje nějaký jiný způsob?
Našel jsem jeste na netu jakousi IP kalukulačku na výpočet ip adres:
http://ip-kalkulacka.nmonitoring.com/?z ... dresses=23
ale v cmd: ipconfig najdu adresu vnitřní sítě 192.168....... na např na mojeip.cz zase najdu veřejnou ip adresu 77.112........., tak kterou adresu sem zadat?
Masku sítě asi použiji z ipconfig 255.255.255....., že a jeste nechápu maximum ip adres a maximum podsítí, co to znamená? Pak už toto mohu zadat do nastavení rozsahu IP adres v DHCP?
Děkuji moc
Našel jsem jeste na netu jakousi IP kalukulačku na výpočet ip adres:
http://ip-kalkulacka.nmonitoring.com/?z ... dresses=23
ale v cmd: ipconfig najdu adresu vnitřní sítě 192.168....... na např na mojeip.cz zase najdu veřejnou ip adresu 77.112........., tak kterou adresu sem zadat?
Masku sítě asi použiji z ipconfig 255.255.255....., že a jeste nechápu maximum ip adres a maximum podsítí, co to znamená? Pak už toto mohu zadat do nastavení rozsahu IP adres v DHCP?
Děkuji moc
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 7104
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4051
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-
-
- 7
- 3405
-
od petrvorisek