Dobrý den, mám router značky TP-Link. Internet máme od firmy RAAB. Já s bratrem jsme připojení pomocí LAN kabelu a mamka se připojuje přes Wi-Fi z druhé místnosti na notebooku. Jenže nám nastal problém, že nám odchází kabel, co je přímo od internetu, takový celý šedý. Má špatné spojení, někdy ani nenaběhne internet po odpojení a znovu zapojení. Existuje nějaký takový náhradní kabel, který se dá volně koupit třeba na CZC, nebo se musím obrátit na poskytovatele internetu ?
Děkuji
Problém s kabelem Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s kabelem
Pokud máte zařízení pronajaté od poskytovatele připojení, tak reklamujte u poskytovatele.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Odkud kam ten kabel vede ?
Pokud jsou oba konce dostupne, muzes koupit vlastni nebo pockat na reseni od poskytovatele.
Pokud jsou oba konce dostupne, muzes koupit vlastni nebo pockat na reseni od poskytovatele.
Kabel vede z routeru do PC.
Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...
No, právě že to není UTP kabel. Potřebuji nový kabel ten, co je na obrázku červeně zakroužkovaný. Ty 2 vpravo jsou ty UTP kabely, pokud se nemýlím, jeden vede do bratrovýho PC a druhý do mého PC. A ten vlevo je ten od internetu, a právě bych potřeboval nový, jestli se dá sehnat i někde na netu, nebo musím k poskytovateli.
Děkuji
Děkuji
To je uplne stejny UTP kabel, jako ty dva vpravo.
Jen je rucne nacvaknuta koncovka, coz nechapu, kdyz tovarni jsou spolehlivejsi. Co je na druhem konci a jak je kabel dlouhy ?
Jen je rucne nacvaknuta koncovka, coz nechapu, kdyz tovarni jsou spolehlivejsi. Co je na druhem konci a jak je kabel dlouhy ?
Bohužel nemůžu zjistit, co je na druhém konci, protože kabel je dlouhý tak 60 - 100 metrů a vede mi z routeru, jak je vidět na obrázku a vede až někam na chodbu do takové malé skříňky, která je umístěna nad skříní s hlavními jističi, takže nemůžu zjistit, co je na druhém konci a asi bych ten kabel ani nijak nevyměnil, když bych si koupil nový. Tenkrát to dělali ještě páni ze servisu.
Melo by stacit ten konektor ustrihnout a nacvaknout novy.
Ale at si to pekne udela poskytovatel.
Ale at si to pekne udela poskytovatel.
U tahaných rozvodů po budově to vždyky je ručně nacvaknutá koncovka. Ty kabely jsou v klubu v metráži, a vždy se ustřihne potřebná délka a kleštěma nasadí koncovka.
Jenže ta koncovka se sama jen tak nepoškodí, takže poskytovatel to jako reklamaci asi nevezme.
Já jsem si půjčil kleště v servisu (abych nemusel platit servismana) koupil jsem si koncovlu a nasadil ji u nás v budově (taky byl poškozený konektor) a nacvaknul kleštěma sám. Jenom je potřeba seřadit správně drátky.
Jenže ta koncovka se sama jen tak nepoškodí, takže poskytovatel to jako reklamaci asi nevezme.
Já jsem si půjčil kleště v servisu (abych nemusel platit servismana) koupil jsem si koncovlu a nasadil ji u nás v budově (taky byl poškozený konektor) a nacvaknul kleštěma sám. Jenom je potřeba seřadit správně drátky.
- Blitzkrieg
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak. Jako reklamaci ti to IMHO neuznají, takže vysolíš peníze za to, že ti tam někdo přijde a spraví to (uštípne koncovku a nasadí novou). Je to práce na minutu a potřebuješ k tomu akorát krimpovací kleště na UTP kabel (stojí pár stovek) + koncovku RJ-45 (otázka pár korun), vědět jak jednotlivé "dráty" patří (je jich 8 a jednoduse to najdeš na Google obrázcích) a také potřebuješ trochu té šikovnosti... 
Je otázka, co vyjde levněji - nejspíše, když si domů někoho zavoláš. Na druhou stranu, to nářadí už bude na "furt" a také se něco přiučíš...
Případně si můžeš krimpovací kleště někde zapůjčit (jako to udělal kolega výše) a pak do toho investuješ jen pár korun za RJ-45 konektor.

Je otázka, co vyjde levněji - nejspíše, když si domů někoho zavoláš. Na druhou stranu, to nářadí už bude na "furt" a také se něco přiučíš...

Za ten konektor jsem dal 10Kč (a v tom bylo zapůjčení kleští - ale byl to známý prodavač). A pořadí drátů si můžeš prohlédnout na původním konektoru než to ustřihneš. Potřebuješ tam pouze pořádně světlo aby jsi to prosvítil a dobře viděl na barvy.
Mě taky říkal prodavač, že pořadí drátků (každý má jinou barvu) najdu na netu, a když jsem to kontorlvoal jak to bylo původně, tak jsem to měl přehozené orptoi tomu Googlu. Takže jsem to pak stejně udělal zase přehozené.
Mě taky říkal prodavač, že pořadí drátků (každý má jinou barvu) najdu na netu, a když jsem to kontorlvoal jak to bylo původně, tak jsem to měl přehozené orptoi tomu Googlu. Takže jsem to pak stejně udělal zase přehozené.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3557
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 13:25