Problém s kabelem Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

davsto
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s kabelem  Vyřešeno

Příspěvekod davsto » 06 črc 2017 12:37

Dobrý den, mám router značky TP-Link. Internet máme od firmy RAAB. Já s bratrem jsme připojení pomocí LAN kabelu a mamka se připojuje přes Wi-Fi z druhé místnosti na notebooku. Jenže nám nastal problém, že nám odchází kabel, co je přímo od internetu, takový celý šedý. Má špatné spojení, někdy ani nenaběhne internet po odpojení a znovu zapojení. Existuje nějaký takový náhradní kabel, který se dá volně koupit třeba na CZC, nebo se musím obrátit na poskytovatele internetu ?

Děkuji

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problém s kabelem

Příspěvekod Pic » 06 črc 2017 12:40

Pokud máte zařízení pronajaté od poskytovatele připojení, tak reklamujte u poskytovatele.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 06 črc 2017 12:47

Odkud kam ten kabel vede ?

Pokud jsou oba konce dostupne, muzes koupit vlastni nebo pockat na reseni od poskytovatele.

davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 06 črc 2017 16:02

Kabel vede z routeru do PC.

karla
Level 1
Level 1
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod karla » 06 črc 2017 16:11

Tento duplicitní účet byl založen a používán trollem Blue Spirit, který nerespektuje základní pravidlo fóra, kterým je zákaz zakládání účtů za účelem obcházení trvalého BANu, který před mnoha lety obdržel za nevhodné chování a opakované narušování chodu fóra. Na fórum nadává kde může, kritizuje ho, kritizuje všechny jeho stálé členy, přesto k nám stále a pořád "leze"...

davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 19 črc 2017 19:20

No, právě že to není UTP kabel. Potřebuji nový kabel ten, co je na obrázku červeně zakroužkovaný. Ty 2 vpravo jsou ty UTP kabely, pokud se nemýlím, jeden vede do bratrovýho PC a druhý do mého PC. A ten vlevo je ten od internetu, a právě bych potřeboval nový, jestli se dá sehnat i někde na netu, nebo musím k poskytovateli.

Děkuji

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 črc 2017 19:30

To je uplne stejny UTP kabel, jako ty dva vpravo.

Jen je rucne nacvaknuta koncovka, coz nechapu, kdyz tovarni jsou spolehlivejsi. Co je na druhem konci a jak je kabel dlouhy ?

davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 19 črc 2017 22:55

Bohužel nemůžu zjistit, co je na druhém konci, protože kabel je dlouhý tak 60 - 100 metrů a vede mi z routeru, jak je vidět na obrázku a vede až někam na chodbu do takové malé skříňky, která je umístěna nad skříní s hlavními jističi, takže nemůžu zjistit, co je na druhém konci a asi bych ten kabel ani nijak nevyměnil, když bych si koupil nový. Tenkrát to dělali ještě páni ze servisu.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 črc 2017 22:57

Melo by stacit ten konektor ustrihnout a nacvaknout novy.

Ale at si to pekne udela poskytovatel.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 20 črc 2017 00:10

U tahaných rozvodů po budově to vždyky je ručně nacvaknutá koncovka. Ty kabely jsou v klubu v metráži, a vždy se ustřihne potřebná délka a kleštěma nasadí koncovka.

Jenže ta koncovka se sama jen tak nepoškodí, takže poskytovatel to jako reklamaci asi nevezme.

Já jsem si půjčil kleště v servisu (abych nemusel platit servismana) koupil jsem si koncovlu a nasadil ji u nás v budově (taky byl poškozený konektor) a nacvaknul kleštěma sám. Jenom je potřeba seřadit správně drátky.

Blitzkrieg
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Blitzkrieg » 20 črc 2017 00:46

Přesně tak. Jako reklamaci ti to IMHO neuznají, takže vysolíš peníze za to, že ti tam někdo přijde a spraví to (uštípne koncovku a nasadí novou). Je to práce na minutu a potřebuješ k tomu akorát krimpovací kleště na UTP kabel (stojí pár stovek) + koncovku RJ-45 (otázka pár korun), vědět jak jednotlivé "dráty" patří (je jich 8 a jednoduse to najdeš na Google obrázcích) a také potřebuješ trochu té šikovnosti... :-)

Je otázka, co vyjde levněji - nejspíše, když si domů někoho zavoláš. Na druhou stranu, to nářadí už bude na "furt" a také se něco přiučíš... 8) Případně si můžeš krimpovací kleště někde zapůjčit (jako to udělal kolega výše) a pak do toho investuješ jen pár korun za RJ-45 konektor.

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 20 črc 2017 07:55

Za ten konektor jsem dal 10Kč (a v tom bylo zapůjčení kleští - ale byl to známý prodavač). A pořadí drátů si můžeš prohlédnout na původním konektoru než to ustřihneš. Potřebuješ tam pouze pořádně světlo aby jsi to prosvítil a dobře viděl na barvy.

Mě taky říkal prodavač, že pořadí drátků (každý má jinou barvu) najdu na netu, a když jsem to kontorlvoal jak to bylo původně, tak jsem to měl přehozené orptoi tomu Googlu. Takže jsem to pak stejně udělal zase přehozené.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Využití 2. NTB jako externí monitor - KABELEM
    od DenyKr » 14 zář 2024 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    6
    3563
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 13:25
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3379
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4006
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem
    2
    3029
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    20 zář 2024 07:05
  • Problém s grafikou?
    od ivanstolička » 19 srp 2024 23:42 » v Problémy s hardwarem