Potíže s nastavením AP Edimax AR-7084gB
Potíže s nastavením AP Edimax AR-7084gB
Mám taktéž problém s EDIMAX AR-7084gB. Včera se mi podařilo tento router připojit a spojit s providerem. LAN je připojen k PC. Dále jsem zprovoznil domácí síť a připojil přes wifi notebook. Včera večer vše krásně fungovalo. Pak jsem vytvořil zabezpečení WPA, notebook byl opět připojen, mail i internet funkční. Dnes ráno přijdu k PC - vše funkční. Ale notebook se napřed jakoby připojí a následně se odpojí. Na netobooku jsem zkoušel zadat ping 192.168.2.1 a spojení je funční, ale po pár vteřinách se zkrátka odpojí (taktéž ping pak hlásí, že IP nekomunikuje). Zkoušel jsem to vše vrátit zpět na nezabezpečnou síť. Nic. Pak jsem provedl nové zabezpečené připojení wifi, zase nic. Navíc jsem si všiml, že přestože na routru je nastaveno šifrování VPA2, tak notebook má VEP a přestože se snažím notebook přepsat na VPA, tak se to vždy samo změní na VEP. Můžete prosím někdo poradit,kde je chyba? Díky moc
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Potíže s nastavením AP Edimax AR-7084gB
no podle toho co píšeš je chyba na ntb.Používáš Windowsí manažer bezdrátových síťí nebo utilitku od výrobce?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Weslo píše:no podle toho co píšeš je chyba na ntb.Používáš Windowsí manažer bezdrátových síťí nebo utilitku od výrobce?
Na PC přes LAN rozjedu web 192.168.2.1, kde provádím nastavení sítě. Na ntb mi to nejde,takže vše jen přes nabídky WINXP - si'tová připojení apod. Včera večer se mi objevila dokonce hláška, že IP používá jiný PC. Ale dnes je situace opět stejná. Wifi se tváří, že jede, ale nekomunikuje. Napadlo mě, jestli nemám nastavenou špatně wifi síť. Ale ovládání rozhraní je v angličtině a navíc ve zkratkách,takže si nejsem jistý,jestli to mám dobře.Pomohl by český návod s popisem,ale to bych asi chtěl moc, že?
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ani ne - hned první odkaz strejdy googla.
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=64395
dole je český manuál
být tebou tak bych začal tím že router vyresetuju do továrního nastavení a podle návodu znou nakonfiguruju.
u ADSL části se soustřeď na:
PPPoE LLC (nebo PPPoA VcMuX)
VPI 8 a VCI 48
u Wi-Fi části se soustřeď na:
Enable AP
vypľň SSID
vyber šifrování WPA-PSK
pak kdyžtak dořešíme konkrétní problémy.
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=64395
dole je český manuál
být tebou tak bych začal tím že router vyresetuju do továrního nastavení a podle návodu znou nakonfiguruju.
u ADSL části se soustřeď na:
PPPoE LLC (nebo PPPoA VcMuX)
VPI 8 a VCI 48
u Wi-Fi části se soustřeď na:
Enable AP
vypľň SSID
vyber šifrování WPA-PSK
pak kdyžtak dořešíme konkrétní problémy.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Díky, vyzkouším reset. CZ návod mám,byl součástí balení, obsahuje připojení k ADSL, ale není v něm nic o konfiguraci wifi, zabezpečení apod., které se provádí na routeru.
Máš Visty?
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
Dopoledne jsem se v kanclu zkoušel připojit na veřejnou wifi, ale objevila se hláška, že IP je už v síti evidována. Nyní jsem opět doma a reset jsem provedl dle instrukcí. PC funguje normálně, zapojeno LAN a net frčí. Pak jsem zkusil připojit wifi na ntb. Síť byla nalezena, ale připojit se k ní nelze. Nastavil jsem i klíče, zkrátka jsem zopakoval první úspěšné nastavení. Chybová hláška se ale změnila. Nyní je: "systém WINXP se nemůže připojit k síti.Buď došlo k rušení mezi ntb a přístupovým bodem, nebo sí't odmítla ntb udělit přístup". Následuje nabídka Opravit, ale po pokusu o opravu opět dojde na uvedenou hlášku.
Já bych řekl, že bude nějaký problém s IP adresou ntb. Ale moc nerozumím tomu, proč to jeden den šlo a od té doby už zase ne. Nejde nějak udělat, aby router přidělil adresu pevnou? Nebude s tím pak nějaký problém, když se v kanclu přihlásím na wifi do jiné sítě?
Já bych řekl, že bude nějaký problém s IP adresou ntb. Ale moc nerozumím tomu, proč to jeden den šlo a od té doby už zase ne. Nejde nějak udělat, aby router přidělil adresu pevnou? Nebude s tím pak nějaký problém, když se v kanclu přihlásím na wifi do jiné sítě?
Naposledy upravil(a) jjkuc dne 11 dub 2008 08:13, celkem upraveno 2 x.
Jsou to XP Home.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
podle všeho máš na bezdrátové síťovce nastavenou IP adresu..je to tak?jakou?jakou máš na normálním pc?
bejt tebou, dám na notebooku v nastaveni sitovky, aby jak IP, tak DNS bral z DHCP serveru (z routeru).
Motto: ... Vždy pomáhej, pokud máš tu možnost ...
Info i pro EZOPINA
Výchozí nastavení je brát IP i DNS z DHCP. Co jsem od rána, resp. večera udělal jinak?
Už jsem se nas.... odinstaloval jsem všechny síťové adaptéry z ntb. Vyzkoušel jsem připojit wifi podle prvotního návodu Wesla. Nic. Pak jsem nastavil router podle Wesla, ale nedal jsem šifrování. Wifi BĚŽÍ!!! Na routeru jsem nastavil šifrování, nastavil na ntb a zase NIC. Na routeru i ntb jsem nastavil bez šifrování a zase to běží.
Dle ipconfig na ntb je na adaptéru wifi nyní 192.168.2.101, výchozí brána 192.168.2.1
Dle ipconfig na PC je na adaptéru LAN nyní 192.168.2.100, výchozí brána dtto.
Já tomu nějak vůbec nerozumím,co se dělo. Navíc teď mám problém se šifrováním, že?
Výchozí nastavení je brát IP i DNS z DHCP. Co jsem od rána, resp. večera udělal jinak?
Už jsem se nas.... odinstaloval jsem všechny síťové adaptéry z ntb. Vyzkoušel jsem připojit wifi podle prvotního návodu Wesla. Nic. Pak jsem nastavil router podle Wesla, ale nedal jsem šifrování. Wifi BĚŽÍ!!! Na routeru jsem nastavil šifrování, nastavil na ntb a zase NIC. Na routeru i ntb jsem nastavil bez šifrování a zase to běží.
Dle ipconfig na ntb je na adaptéru wifi nyní 192.168.2.101, výchozí brána 192.168.2.1
Dle ipconfig na PC je na adaptéru LAN nyní 192.168.2.100, výchozí brána dtto.
Já tomu nějak vůbec nerozumím,co se dělo. Navíc teď mám problém se šifrováním, že?
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
hm vypadá to že tvoje Wi-Fi na noťasu neumí WPA....co je přesně za noťas (za Wi-Fi) ?