Problém s rychlostí internetu v RD
-
- Level 2
- Pohlaví:
Problém s rychlostí internetu v RD
Měl jsem modem od T-mobile, Zyxel VMG3312-20A s tarifem 50 Mbit/s. Od tohoto modemu vedl jeden UTP kabel na půdu kde byl zapojený do switche, TP-Link TL-SF1008D a od něj vedou UTP kabely do IP kamer, televizí, pc a routeru TP-Link Archer C80, který používám na druhém konci domu pro lepší kokrytí Wi-Fi. Nyní jsem si pořídil nový modem od T-mobile, Zyxel VMG3625-T50B s vyšším tarifem 100 Mbit/s. Vytáhnu z něj drátově čí bezdrátově ale pouze 55-60 Mbit/s, myslíte že mám někde chybu v rozvodu, třeba koupit lepší switch nebo je chyba někde jinde? Děkuji za radu.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Re: Problém s rychlostí internetu v RD
Počítač přes kabel přímo na modem, vše ostatní odpoj a změř. Pokud to bude stejné, mrkni se do smlouvy. Jestliže tam bude až 100Mbit/s nic nenaděláš. Můžeš ale zkusit reklamaci u poskytovatele.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Yjisti, zda tvuj poskytovatel provozuje napr. mirror repozitare Linuxu - pokud ano, stahni z nej nejake ISO a zmer rychlost.
Servery poskytovatele jsou obvykle jedine servery, kde lze vicemene garantovat maximalni rychlost.
Rychlost je obvykle ve smlouve definovana jako "az 100 Mbit/s" tedy neco mezi 0 a 100 Mbit/s v zavislosti na mnoha ruznych podminkach
jako omezeni na prenosove trase, zatezi site, omezeni na strane vzdaleneho serevru, poctu uzivatelu atd atd.
A POZOR- prenosova trasa k tobe domu nemusi byt vubec schopna zvladnout rychlost 100 Mbit/s, to lze ale overit jedine merenim.
Je rychlost treba ve 2 hodiny v noci vyssi ?
Servery poskytovatele jsou obvykle jedine servery, kde lze vicemene garantovat maximalni rychlost.
Rychlost je obvykle ve smlouve definovana jako "az 100 Mbit/s" tedy neco mezi 0 a 100 Mbit/s v zavislosti na mnoha ruznych podminkach
jako omezeni na prenosove trase, zatezi site, omezeni na strane vzdaleneho serevru, poctu uzivatelu atd atd.
A POZOR- prenosova trasa k tobe domu nemusi byt vubec schopna zvladnout rychlost 100 Mbit/s, to lze ale overit jedine merenim.
Je rychlost treba ve 2 hodiny v noci vyssi ?
-
- Level 2
- Pohlaví:
Tak a problém je vyřešen. Byl u nás technik který vše proměřil a zjistil, že víc jak 65Mbit/s vřes ten kabel (telefonní linku)nedostanu. Tedy s operátorem jsem se domluvil na snížení ceny za tarif, tak aby cena odpovídala těm 65 Mbit/s..T-mobile mile překvapil. 

-
- nováček
- Pohlaví:
Já s vyjímkou některých download a speedtest.net nepoznám v prtaxi rozdíl mezi 100/100 a 300/100 ... mnohem důležitější je odezva.
U těch download je mnohdy úzké místo na severu protistrany stahování.
50/50 a možná 10/10 by mi klidně stačilo, ale chtěl bych být přímo na páteřní lince
U těch download je mnohdy úzké místo na severu protistrany stahování.
50/50 a možná 10/10 by mi klidně stačilo, ale chtěl bych být přímo na páteřní lince

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
10/10 Mbit/s fakt nechces je rok 2023, ne 2005 
To je rychlost, ze si na ni ani nepustis nejake kvalitnejsi video, protoze to video ma vetsi datovy tok nez linka vubec umi.
Je treba brat co je, v tomhle pripade tech 65 Mbit/s je technologicke mximum. Blizsi info - CETIN, proc je sit pomala.

To je rychlost, ze si na ni ani nepustis nejake kvalitnejsi video, protoze to video ma vetsi datovy tok nez linka vubec umi.
Je treba brat co je, v tomhle pripade tech 65 Mbit/s je technologicke mximum. Blizsi info - CETIN, proc je sit pomala.
-
- Aktivní varování: 1
-
Level 4
- Pohlaví:
Že se jedná o kabel telefonní linky mělo být uvedeno hned v prvním příspěvku.
Člověk se pořád učí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ono to tam uvedeno je, respektive uvedene informace jinou moznost nepripousti.
VDSL modem od T-mobilu, z cehoz automaticky vyplyva telefonni linka. Nepredpokladam
ze by kdokoliv uvazoval o tom ze by se mohlo jednat o jiny zpusob pripojeni.
Tam by melo stale platit, ze v miste namarena rychlost je dvojnasobkem rychlosti kterou je
mozno poskytnout zakaznikovi.
VDSL modem od T-mobilu, z cehoz automaticky vyplyva telefonni linka. Nepredpokladam
ze by kdokoliv uvazoval o tom ze by se mohlo jednat o jiny zpusob pripojeni.
Tam by melo stale platit, ze v miste namarena rychlost je dvojnasobkem rychlosti kterou je
mozno poskytnout zakaznikovi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s fungováním internetu, po instalaci terminátoru a nákupu nového routeru
od Arden » 30 zář 2023 02:37 » v Sítě - hardware - 1
- 2224
-
od Sigyam
01 říj 2023 09:02
-
-
- 3
- 1825
-
od petr22
10 říj 2023 10:24