PC + notebook + DI 524 Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Žena
Stav:

PC + notebook + DI 524

Příspěvekod Anna » 26 pro 2008 09:14

Zdravím v tomto vánočním čase :wink: Opět zde hledám radu. Mám PC - těsně před smrtí, takže budu kupovat nový. Dále doma máme notebook a vánoční dárek - DI 524. Připojení k netu máme WI-FI s tím, že do počítače mám zapojený kabel s připojením (bohužel to neumím popsat odborně, ale snad mi rozumíte). Tak to je výchozí stav. A teď o co mi jde a v čem potřebuji poradit. Chtěla bych, aby se s notebookem mohlo "běhat po domě" a byl připojen na net. PC, které se teprve zakoupí může být klidně zase "přes kabel". A můj uznávám, že stupidní dotaz: musím mít v novém PC síťovou kartu? A druhý stejně kvalitní : zvládnu "rozchození" netu s DI 524 sama nebo je nutná návštěva někoho od poskytovatele připojení?

Anka
Anna

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: PC + notebook + DI 524

Příspěvekod Owner » 26 pro 2008 10:06

Myslím,že by si to měla podle návodu zvládnout . Jen se podívej , zda máš ip adresu atd. poskytovanou přes server DHCP . :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 26 pro 2008 10:11

Zdravím, ano siťovou kartu musíte mít. Je to levná záležitost, třeba TADY jsou i dražší, ale tahle stačí. Nastavení u Vašeho routeru bude přes web managmenta, je to trošku složitější. Vzal bych raději TENTO Podporuje totiž snadnou instalaci D-Link Click’n Connect. Osobně jsem to nastavoval přes ten Click and Connect a je to paráda :smile: Nastavením provázejí obrázky a pár jednoduchých vět. Router si všechno sám nastaví.
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

kwik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kwik » 26 pro 2008 10:40

DI 524 byl vánoční dárek takže jiný asi kupovat nebude.
Myslím si , že když chceš s notebookem běhat po domě tak je lepší použít wi-fi, tento router jsem taky nastavoval na wi-fi připojení a není to vůbec těžké, podle návodu by to mělo jít úplně v poho.
A k té katrě, většínou síťová karta bývá už umístěná na základní desce, takže bys ji možná ani nemusela kupovat.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,
Windows 7 Home Premium 64bit
NTB: Acer TM 4272WLMi

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 26 pro 2008 10:48

kwik píše:DI 524 byl vánoční dárek takže jiný asi kupovat nebude.
Myslím si , že když chceš s notebookem běhat po domě tak je lepší použít wi-fi, tento router jsem taky nastavoval na wi-fi připojení a není to vůbec těžké, podle návodu by to mělo jít úplně v poho.
A k té katrě, většínou síťová karta bývá už umístěná na základní desce, takže bys ji možná ani nemusela kupovat.

To se omlouvám, úplně mi to uniklo, že jste to dostala na Vánoce.
To kwik: Nerozumím té druhé větě :smile: Ona se ptá na wi-fi signál. Asi těžko bude po domě běhat s kabelem :wink: A většina příruček jsou v EN. Takže se může pouze dívat na obrázky (samozřejmě, jestli umí anglicky, tak není problém) :wink:
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

kwik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kwik » 26 pro 2008 10:57

to N!cholai: Sry to jsem si zase špatně přečetl já :D, nějak se mi to pomíchalo, ten stolní PC má být připojen pomocí kabelu.
PC: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, AMD Phenom II X3 720 @ X4, CM Hyper 212 Plus, Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz CL8,
Sapphire ATI Radeon HD 4850 Vapor-X 1GB, HDD1: WD Caviar Blue 160GB, HDD2: WD Caviar Black 640GB, Seasonic 500W,

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 26 pro 2008 14:22

Díky všem za odpovědi. Takže když to shrnu:
1) Při koupi nového PC si dám pozor, aby měl síťovou kartu.
2) Do tohoto PC pak vložím CD, které je u DI 524 a budu postupovat podle návodu na něm (nebo je někde na netu dobrý postup "i pro blbce" ?) Předpokládám, že v tom návodu by měl být postup, jak připojit bezdrátově notebook - nebo ne?
:dontgetit: IP adresu získávám přes DHCP automaticky. Znamená to, že bych nemusela kontaktovat našeho poskytovatele připojení?
Anna

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 26 pro 2008 14:31

1. síťové karty jsou už dnes integrované na desce, takže toto není nějak potřeba hlídat
2. stačí spustit průvodce na CD a ono Vás to provede celým nastavením a poté už zbývá jen přes webové rozhraní nastavit nějaké zabezpečení WIFI, aby se Vám tam nepřipojoval kdokoliv a máte hotovo.není to nic složitého :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

kwik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kwik » 26 pro 2008 14:46

tady je manuál v češtině: www.konsigna.cz/img.asp?attid=20536

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Re: PC + notebook + DI 524  Vyřešeno

Příspěvekod Anna » 26 pro 2008 15:26

Díky za pomoc. Až budu mít nové PC a zaseknu se, tak se určitě ozvu. Přeju hezký zbytek vánoc :D
Anna

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Sítě - hardware”