Dobry den,
uz delsi dobu mam problem s pripojenim noveho PC s win7 32bit ve wifi siti. Obcas se system nemohl pripojit, jako duvod uvedl velkou vzdalenost od routeru (coz je blbost - je o jednu mistnost vedle a navic, iphone a nb mi funguje pri pripojeni pres wifi normalne). Kdyz uz se system pripojil, tak rychlost neustale kolisala - od 4,81 Mbit/s do 7Kbit/s. Pred chvili mi system zobrazil chybovou hlasku - rozpoznal konflikt IP adres. V prohlizeci udalosti je tato zprava rozepsana takto: "System zjistil konflikt IP adresy 192.168.1.2 se systemem, jehoz sitova hardwarova adresa je 00-23-6C-73-DB-6D. Sitove operace v systemu mohou byt preruseny."
Muze to spolu souviset? Mate nejake rady?
Diky, Michal V.
KONFLIKT IP ADRES Vyřešeno
Re: KONFLIKT IP ADRES
Jdi na Start / Spustit a zadej cmd + Enter. Do okna napiš
ipconfig /all - před lomítkem je mezera
Ve výpisu se ti zobrazí nastavení protokolu IP na všechny nainstalované síťové adaptéry. Porovnej všechny zobrazené adresy, zda skutečně neuvidíš někde duplicitu. Tu síťovou hardwarovou adresu tam také uvidíš, ale pod názvem Fyzická adresa.
ipconfig /all - před lomítkem je mezera
Ve výpisu se ti zobrazí nastavení protokolu IP na všechny nainstalované síťové adaptéry. Porovnej všechny zobrazené adresy, zda skutečně neuvidíš někde duplicitu. Tu síťovou hardwarovou adresu tam také uvidíš, ale pod názvem Fyzická adresa.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš to udělej na všech počítačích co máš a podívej se jestli ještě jeden nemá stejnou IP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Díky Žbeky - tuto větu jsem zapoměl dát do článku. Je důležitá.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
diky za radu, zkusil jsem to na vsech peti pc, zadnou shodnou ip adresu ani fyzickou adresu jsem nenasel. jeste me napadla jedna vec - nemuze to byt tiskarna (sitova pres wifi)? jak zjistim jeji ip?
Nenaboural se třeba sosused do tvé wifi sítě anebo naopak (pokud není zabezpečená)?
veltrusk píše:Dobry den,
uz delsi dobu mam problem s pripojenim noveho PC s win7 32bit ve wifi siti. Obcas se system nemohl pripojit, jako duvod uvedl velkou vzdalenost od routeru (coz je blbost - je o jednu mistnost vedle a navic, iphone a nb mi funguje pri pripojeni pres wifi normalne). Kdyz uz se system pripojil, tak rychlost neustale kolisala - od 4,81 Mbit/s do 7Kbit/s. Pred chvili mi system zobrazil chybovou hlasku - rozpoznal konflikt IP adres. V prohlizeci udalosti je tato zprava rozepsana takto: "System zjistil konflikt IP adresy 192.168.1.2 se systemem, jehoz sitova hardwarova adresa je 00-23-6C-73-DB-6D. Sitove operace v systemu mohou byt preruseny."
Muze to spolu souviset? Mate nejake rady?
Diky, Michal V.
Přes OUI (http://standards.ieee.org/regauth/oui/oui.txt, první 3 byte) je to adresa výrobce Apple - že by ten iPhone? Nejjednodušší je, zkusit si nastavit nějakou jinou adresu na pevno (třeba 192.168.1.27) a zkusit ping na tuhle adresu. Případně se můžeš podívat v cmd i na
Kód: Vybrat vše
arp -a
Jinak ohledně té síly signálu tě nechci strašit, ale já mám také doma wifi síť a pevné PC má suveréně nejhorší příjem signálu (ač je také ve vedlejší místnosti. Mám tam PCI kartu s přibalenou anténou. Nakonec jsem to vyřešil samostatným hw clientem...
dobrý den
mám stejný problém, hledal jsem v mém počítači a je tu několik Fyzických adres. Nevím která jsou důležité a která ne ...
tady přikládám screen:
mám stejný problém, hledal jsem v mém počítači a je tu několik Fyzických adres. Nevím která jsou důležité a která ne ...
tady přikládám screen:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: KONFLIKT IP ADRES Vyřešeno
Rbc1992: Založ si své téma a neotvírej ty staré 2 roky
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.