Elektrický internet aneb internet v každé zásuvce
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Elektrický internet aneb internet v každé zásuvce
Velmi spolehlivé řešení. Rozvod internetu, AV signálu prostřednictvím již stávajících elektrických rozvodů 230V. Internet v každé zásuvce v domě. Prosím o jakékoli podněty, poznatky, připomínky apod...... Díky
-
- Pohlaví:
Re: Elektrický internet aneb internet v každé zásuvce
Vítej na PC-Help!
A na to si přišel kde? Přenos vf signálu po síti nn není sice žádnou novinkou /sám jsem kdysi vyrobil takové zařízení ještě z elektronek/, ale není to vůbec jednoduché - pokud to není nějaká novinka - viz. první otázka.
A na to si přišel kde? Přenos vf signálu po síti nn není sice žádnou novinkou /sám jsem kdysi vyrobil takové zařízení ještě z elektronek/, ale není to vůbec jednoduché - pokud to není nějaká novinka - viz. první otázka.

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejdřív to jak nějaký obchodník vychválíš (leč až tak žhavé to není - musí to být na stejném okruhu, po cestě by neměly být jističe) a pak se ptáš na poznatky. Tak co vlastně žádáš?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Raději nebrat. Tam kde je elektrika jde většinou natáhnout kabel, v dalším případě použít wifi.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Vojáček
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osobně mi to nepřijde jako dobrý nápad. Elektrika by měla jít po elektrických kabelecha internet zase po síťových kabelech. Raději si natáhnu kabel nový nebo jak již bylo řešeno, vytvořím Wi-Fi síť a mám to i bez kabelů.
-
- Pohlaví:
Koukám že jsem v tomto opravdu dlouho zaspal, nepřijde mi to až tak špatné, ale nikde jsem nenašel cenu - a ta bude jistě nemalá.
Říká se tomu homeplug.
http://www.internetprovsechny.cz/prenos ... -wodaplug/
http://www.internetprovsechny.cz/prenos ... -wodaplug/
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Zdravím všechny a děkuji za Vaše rychlé reakce.
Jako alternativa k Wi-Fi mi to nepřijde úplně tak zlé, nemůžu souhlasit s názorem, že proud má jít elektrickou sítí a internet taky svou. Pokud by to bylo opravdu spolehlivé? V polsedním CHIPu jsem četl recenzi na 200Mbit rychlost u zn.Devolo, máte někdo s touto značkou nějakou zkušenost?
Jako alternativa k Wi-Fi mi to nepřijde úplně tak zlé, nemůžu souhlasit s názorem, že proud má jít elektrickou sítí a internet taky svou. Pokud by to bylo opravdu spolehlivé? V polsedním CHIPu jsem četl recenzi na 200Mbit rychlost u zn.Devolo, máte někdo s touto značkou nějakou zkušenost?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nic nového pod sluncem. Nejedná se sice o šíření internetu, ale už od dob první elektrifikace se běžně používají pro služební telefonii - dříve analogovou, dnes jistě už digitální - vysokonapěťová vedení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nakonec jsem si opravdu pořídil Devolo, a musím říct, že je to naprosto perfektní. Funguje to i mezi jednotlivými fázemi v domě, trošku mne mrzí, že jsem ještě pár dnů nepočkal, protože se objevily i adaptéry s rychlostí 500 Mbit. Vytvořenou síť si můžu i zašifrovat, je k tomu i volně stažitelný software, no prostě paráda.....všem doporučuji (minimálně si vyzkoušet - umožňuje to mironet.cz, mall.cz i alfacomp.cz). Hezký víkend.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Až bude u tebe nějaká pořádná bouřka s pár špičkami v síti tak napiš jak si dopadl...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4658
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 3
- 3039
-
od Signalista97