Zdravím mám ADSL modem - Do PC kabel + wifi do notebooku, + z modemu vede ještě kabel do druhého baráku do PC. Tam bych chtěl dál ještě druhej ADSL modem, který mám tak nějak navíc (zyxel 600 series s wifi) a představoval bych si to to tak že ten kabel co vede do druhého baráku bych píchnul do toho modemu a odtamtud by to sirilo dalsi wifi.
A chci se teda zepat jestli je možné použít takhle ten druhý ADSL modem aby to nějak fungovalo a pokud ano tak jak ho nastavit, do který díry píchnout ten kabel a jak nastavit v modemu LAN.
Jinač ten první adsl modem je DHCP server a rozhazuje ip 10.0.0.1-?? maska 255.255.255.0 a výchozí brána 10.0.0.138
Děkuji za pomoc
2x Zyxel - jak nastavit druhý ADSLmodem
- radekzjicina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: 2x Zyxel - jak nastavit druhý ADSLmodem
Na druhém modemu nastavíš wi-fi, vypneš DHCP server a přívodní kabel píchneš do LAN. To je vše
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- radekzjicina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak jsem to vyzkoušel a nejde to,
1, budto ten Ethernet u toho ADSL zyxel series 600 modemu nepodporuje samostatnej ethernet nebo
2, kdyz jsem vypnul DHCP server - tak dole je ješte možnost zadat IP (zrejme toho routeru) tam jsem dal ip 10.0.0.140 a masku nechal stejnou 255.255.255.0 a stejne to nejde..
nenapada Vas ještě něco:
jeste u toho LAN je tam nastaveni u DHCP - Server/None ale ještě Relay - nešlo by něco vyšpekulovat s tím Relay?
jo a nemám v NATU u toho prvního modemu nastavit forwarding na ip toho druhého?
1, budto ten Ethernet u toho ADSL zyxel series 600 modemu nepodporuje samostatnej ethernet nebo
2, kdyz jsem vypnul DHCP server - tak dole je ješte možnost zadat IP (zrejme toho routeru) tam jsem dal ip 10.0.0.140 a masku nechal stejnou 255.255.255.0 a stejne to nejde..
nenapada Vas ještě něco:
jeste u toho LAN je tam nastaveni u DHCP - Server/None ale ještě Relay - nešlo by něco vyšpekulovat s tím Relay?
jo a nemám v NATU u toho prvního modemu nastavit forwarding na ip toho druhého?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Žádný forward není třeba
Zrekapituluju to. Na původním modemu jsi nechal DHCP zaplý, z jeho LAN jsi vedl kabel do druhého modemu, na kterém jsi vypl DHCP a přívod strčil do LAN.
Tam bude asi problémoé to, že to má funkci modemu. KDyby ten druhý přístroj byl router, tak to šlape už teď
Zrekapituluju to. Na původním modemu jsi nechal DHCP zaplý, z jeho LAN jsi vedl kabel do druhého modemu, na kterém jsi vypl DHCP a přívod strčil do LAN.
Tam bude asi problémoé to, že to má funkci modemu. KDyby ten druhý přístroj byl router, tak to šlape už teď
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- radekzjicina
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
taky si myslím, podle toho co jsem uz vsechno vyzkousel to zrejme NEJDE -- kazdopadne diky za snahu pomoct
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 6160
-
od standacich
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 11:49
-
- 7
- 3874
-
od buchtik
18 srp 2024 19:26
-
-
Staré routery značky Zyxel mají kritickou zranitelnost
od postcd » 06 úno 2025 17:57 » v Vše ostatní (bezp) - 0
- 9223
-
od postcd
06 úno 2025 17:57
-
-
- 6
- 2891
-
od petr22
15 dub 2025 08:18
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6648
-
od petr22
07 črc 2024 09:58
-