Ahoj z nejakeho neznameho duvodu se prestalo jíti napojovat na naší WIFI tim jednoduchym zpusobem..
priklad: Nekdo na notasu dal hledat site WIFI, nasel nasi sit, pripojil se na ni, zadal heslo a olala byl pripojen k modemu i k internetu a vse slo tak jak ma...
ted: Nekdo na notasu najde WIFI, pripoji se, zada heslo, je pripojen k modemu, ale internet nejde kvuli nespravne adrese DNS..
tak jsem zkusil podle modemu zadat DNS adresy rucne v notebooku kde jsem se chtel pripojit a pak to jde.. nicmene je to zdlouhave a zbytecne a hlavne to temer nikdo neumi a nechci proto vsude litat kvuli tomu abych to vsem zvlast nastavoval.. dalsi problem ze to nejde ani na mobilech kde to teda nastavit snad ani nejde...
Nevi nekdo co se sakra stalo? Ze to najednou nejde normalne bez te rucni DNS? Driv to slo vse automaticky nechapu to.. :/
PS: Mame modem relativne novy - ZyXEL P-660HN-T3A
Konec automatickeho napojovani na net z WIFI, nutne DNS!
Konec automatickeho napojovani na net z WIFI, nutne DNS!
Díky za veškeré rady :)
Re: Konec automatickeho napojovani na net z WIFI, nutne DNS!
Zkontroluj zda nekdo nevypnul DHCP, coz je protokol co rozdeluje potrebne udaje jako IP,DNS,atd automaticky. Pak se koukni do nastaveni DHCP zda je tam na miste DNS sama nula. 0.0.0.0 myslim znamena ze zazada providera o DomainNameServer adresy. Zaloguj se do toho Zyxelu jako admin a v zalozce LAN//DHCP SETUP to mam ja na mem Zyxelu, nevim vsak jestli nemas jiny firmware.
Ale ten router je proste mizerie, mne tyhle levne Zyxely blbnuly vzdycky, at je to neustale padani WiFiny, WANu nebo hardwarova smrt celeho pristroje.
Ale ten router je proste mizerie, mne tyhle levne Zyxely blbnuly vzdycky, at je to neustale padani WiFiny, WANu nebo hardwarova smrt celeho pristroje.
Core 2 duo e8200 2.66 GHz @ 3 GHz, gigabyte x38-ds4, Gainward- Bliss 8800 GT 512 MB, A-Data extreme edition 800 MHz 2x2GB, Coolermaster Centurion 5 Black, Coolermaster realpower m520, Barracuda 400 GB, Logitech g-11, razer krait, LG 19"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5256
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58