NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 11:39

1) pomocny soft je soucasti win, ale budes ho potrebovat jen jednou, pak uz vubec, mimo teda softu toho cloudu. VPN server je na NAS, to si tam normlane nainstalujes jako aplikaci, je jich tam hodne. klient je take na android, OPENVPN, pripojuji se tedy i z mobilu.
jde to i pres dynamickou IP, to resi nejaka jejich sluzba, ale to jsem nepouzival

2) napojis kabel z NAS do routeru, do LAN portu. pak spustis synology finder nebo tak nejak, ono se to najde a upravi to na NAS IP, pak uz budes pristupovat jen pres webove rozhrani, aplikaci to na to zadnou nema

3) ja nemam ani jedno, mam jen jeden disk, vzdy v 0:00 kazdy den se mi vse zalohuje na externi disk. ale to uz je na tom, jak to chces udelat. RAID 1 je samozrejme ideal, ale zase vetsi spotreba apod., navic dalsi 2 tacy za disk

4) tohle presne vyzkousene nemam, protoze vse resim pres presmerovani portu (FTP, HTTP) a zabezpeceni SSL, takze nemuzu slouzit, nicmene predpokladam, ze ano. kazdopadne domenu ti to vytvori, jmeno.synology.com nebo tak nejak.
on to v podstate plnohodnotny server je. idealni stav je samozrejme autonomni komp s diskama a linuxem, kde si vse udelas sama. na tom NAS je to vse preddefinovane.

jinak neznam ten Cisco router, takze k tomu moc nereknu. nicmene, kdyby si mela pevnou verejnou IP, hodne problemu by to vyresilo, a to i s bezpecnosti. pres tu jejich domenu to UDAJNE neni tak bezpecne, ale to jsem jen nekde zahlidnul, o tom se musis poradit bohuzel jinde nebo pockat, az tu nekdo odpovi

jinak ta 213j ma hodne malou spotrebu a je ticha, ten QNAP, co mam ja, sice stal balik, ale je super, tak je hodne hlucny, je to asi dano i tim, ze to je hlinik, synology je plast a trochu to asi tlumi zvuk. proste o Synology jsem nevedel, QNAP slysim dost, ale ne vetrak.

k Cloudu, soubory na synology bude nit fyzicky i v telefone! pokud to nezmenili, doposud to tak bylo, tak si vyhrad na telefonu misto, kde se ti to tam nahraje. samozrejme se da zvolit jen jedna slozka k synchronizaci, ale tak uvidis. QNAP to ma tak, ze mas jen odkazy na soubory, tak jak je to u dropboxu, to mi vyhovuje

EDIT: zkusim se na to z prace pripojit, jak to je s tim vzdalenym pripojenim, snad ten NAS je zaply:)
EDIT2: tak nic, je to vyple nebo jsem z toho vytahnul kabel, takze vecer:)
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 24 dub 2014 11:48, celkem upraveno 2 x.

Reklama
Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 24 dub 2014 11:41

IP je dynamicka(mám UPC)

Já mám taky UPC a od doby, co mám nasku, tak se mě IP změnila jen když vypadnul na delší dobu proud. Což bylo tak 1x za dva roky. IP u UPC není pevná, ale imho se mění vyjímečně.

OT/
Veroniqua píše:nektere disky? to jich tam mas ale aslpon 4HDD kdyz to takhle zminujes ne?:-)

Mám jich 5. 2 na kamery a 3 na data. Bude to nejspíš Synology DiskStation DS1513+ či její starší verze. Mám ji doma už pár let.

/OT
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 12:00

http://www.synology.com/en-global/suppo ... d_tabs_doc
User's Guide - cestina - strana 32.
pres quickconnect ti to pujde na 99%. procti, uvdidis.

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 24 dub 2014 12:02

pruběžně děkuju za všchny odpovědi a tipy....

Ted sem se divala na Synology stranky a je to nejaka aplikace ,ktera se nainstaluje do windows DISKSTATION sejmenuje kde se vse nastavuje cloudy skupiny apod.

1.Me by treba jeste zajimalo ,jesli si na Nasu muzu nahodit sve vlastni www stranky tak aby byly dostupne vsude kazdemu jako bych byla na hostingu....predpokladam,ze to podporuje MY SQL nebo PL SQL nebo Oracle ?? Aby mi na tom bezeli ui dynamicke webovky.

2. Jinak co se tyce zrcadleni tam jsou asi optimalni 2 HDD stejan znacka i kapacita ze? btw,lisi se nejak HDD pro PC a pro NAS? nebo je to vse SATA 2-3?

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 13:27

No ta aplikace se instaluje do NAS, neres, postara se to samo. Pak pujdes pres webove rozhrani
1.vse jde, je tam milion druhu serveru
2. Nelisi. Ale podivej se tam na compatibility list, maji to tam srozumitelne napsane

http://www.synology.com/cs-cz/support/hd/model/DS213j

doporucuji neco z tohoto, kukni pak na benchmarky:
http://www.czc.cz/wd-red-3tb/112471/produkt
http://www.czc.cz/seagate-nas-hdd-3tb/129388/produkt

samozrejme velikost zalezi na tobe
mel jsem tam i green disk a vse na nem slapalo. hlavne je opravdu tichy:-), ale po nejake dobe necinnosti se vypina, zdrzuje to pak pri pri rozbehu
http://www.czc.cz/wd-caviar-green-ez-1tb/100665/produkt

ten compatibility list bych nepodcenoval, sice by tam mely jet vsechny disky, ale nektere nemusi umet "vyssi" funkce jako treba uspavani apod.
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 24 dub 2014 13:38, celkem upraveno 2 x.

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 24 dub 2014 13:35

a neni lepsi to koupit primo uz s HDD uvnitr?:-) a vyhnout se tak trapeni pri dokupovani HDD?

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 13:44

ja osobne jsem to koupil, a taky chtel koupit, zvlast. nevim, jak to vyjde cenove, asi draze. hlavne nevim, co tam je za disky, chtel jsem RED.
kup klidne prvni disk samostatny, nejaky lepsi a casem koupis druhy. dal bych tam 3TB, protoze se to fakt plni:-))

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 24 dub 2014 14:02

dobre ,ale to nemuzu jet hned mirror ne?ja bych chtela aby se to hned zalohovalo

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 14:07

No to nemůžeš, to je fakt. Já to řeším zálohou na externí disk, než si našetřím na druhý 3TB WD RED.
Nevím, jaké máš požadavky a kolik máš peněz, tohle už si musíš zvolit sama

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 24 dub 2014 14:10

Red blue green? jaky je v tom rozdil? Penez mam tak 10 tisic celkove na to

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 24 dub 2014 14:12

vem na to ten RED, ten bude idealni, nebo ten seageta. mas tam odkazy od kazdeho, podivej se na http://www.tomshardware.com na benchmarky, podle toho zvol. nebo do google ty 2 jmena a benchmark

neco sem nasel:
http://www.anandtech.com/show/7258/batt ... dd-faceoff
http://www.tweaktown.com/articles/5790/ ... ndex2.html

=>
I'd have to say these two products are equal in almost all aspects. The single user performance is a little better with the Seagate NAS. The higher speed platters give the Seagate NAS an advantage, but the difference is minimal. When playing media on a device from a NAS, the single user tests are moot, since the media plays back at a constant rate, and it doesn't matter if you have overhead until playing more than one media file on multiple devices.

The Western Digital Red 4TB performed a bit better in our multi-client test. I think Red has better cache algorithms and that allowed Red to perform at a consistent rate, closer to what we see with enterprise HDDs.
Read more at http://www.tweaktown.com/articles/5790/ ... ndex6.html

Veroniqua
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Veroniqua » 24 dub 2014 14:28

ja si dam chvili pauzu na vstrebani vseho pak napisu dalsi postup:-)) zatim moc dekuji!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
    od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware
    2
    3095
    od pebura Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 17:18
  • Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
    od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw)
    9
    1938
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    17 dub 2025 15:42
  • Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
    od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    1996
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 22:08
  • Obnovení účtu google
    od miple » 30 dub 2025 09:09 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    4073
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    30 dub 2025 09:26
  • Google mapy-sdílení polohy
    od Anett » 26 črc 2024 09:53 » v Vše ostatní (inet)
    1
    3102
    od TechShowGamer Zobrazit poslední příspěvek
    27 črc 2024 06:31

Zpět na “Sítě - hardware”