Ahoj, nevím jak máš nastavenu WiFi na tom Compalu. Pokud tam máš obě pásma, pak to chce notebook, který obě pásma umí a:
- připojit se na SSID 2,4 GHz a změřit
- připojit se na SSID 5 GHz a změřit
A porovnáním přijdeš na to, jestli to má cenu, či ne.
Jestliže máš jen jedno SSID nerozdělené dle frekvencí (i to u některých routerů jde, zda u tohoto jsem nezjistil), pak to takhle nezjistíš. Stejně tak, pokud nemáš zapnutou WiFi 5GHz.
Rozšíření wifi signálu po bytě Vyřešeno
Re: Rozšíření wifi signálu po bytě
A na jakých zařízení si to měřil? V dobách kdy jsem měl 500mbit/s a ten zmiňovaný Compal, tak jsem skoro pokaždé naměřil 450 - 500 mbit/s na apple zařízeních, pokud jsem byl ve stejné místnosti. Nemáš to doma zarušené?
Doporučuji si zakoupit obě zařízení, vyzkoušet a jedno vrátit. Nicméně si nemyslím, že oba TP-linky budou mít lepší wifi než ten compal.
Doporučuji si zakoupit obě zařízení, vyzkoušet a jedno vrátit. Nicméně si nemyslím, že oba TP-linky budou mít lepší wifi než ten compal.
-
- Pohlaví:
pkoci:
1. proto mu byl doporučen notebook, jelikož mívá vícero antén, tudíž podporuje mimo, tudíž je na tom lépe, než třeba mobil.
2. nauč se jednotky. mbit/s opravdu neexistuje. m=mili, a vzhledem k tomu, že bit je definován jako nejmenší jednotka informace, milibit nemůže existovat.
3. jak psal tazatel na začátku, nejedná se mu o náhradu routeru, ale o posílení signálu WiFi na druhém konci bytu, tedy ten druhý router bude zapojen jako AP.
1. proto mu byl doporučen notebook, jelikož mívá vícero antén, tudíž podporuje mimo, tudíž je na tom lépe, než třeba mobil.
2. nauč se jednotky. mbit/s opravdu neexistuje. m=mili, a vzhledem k tomu, že bit je definován jako nejmenší jednotka informace, milibit nemůže existovat.
3. jak psal tazatel na začátku, nejedná se mu o náhradu routeru, ale o posílení signálu WiFi na druhém konci bytu, tedy ten druhý router bude zapojen jako AP.
Tak opravdu když mám notebook daleko od wifi přes zdi, tak to chytá 2,4ghz pásmo a mám rychlost kolem těch 60Mbit a když jsem blíž tak se "přepne" na 5ghz a mám rychlost prakticky stejnou jako po kabelu tj. těch 140Mbit. Takže si odpovím sám - lepší router využiju. Takže jdu do toho archeru c6..
-
- Pohlaví:
Vidíš jak jsi na to přišel sám. Dobrá práce
- CyberCodeDroid
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Máš ho již koupený?
Ahoj, tak dnes jsem zapojil ten archer c6, všechno nastavil podle návodu zde a funguje! ALE něco je špatně, rychlost přes wifi druhého routeru se nepřehoupne přes 30Mbit, zatímco u prvního Compalu mám 140Mbit. Zkoušeno na stejném místě, 5G pásmo.. Co s tím? Nestíhá router?
Díky
Dodatečně přidáno po 8 minutách 41 vteřinách:
Jiný kabel, stejný problém. Takže kabelem to není
Dodatečně přidáno po 42 minutách 11 vteřinách:
Tak zdá se, že vyřešeno. Musel jsem router nastavit jako Access Point a už to běhá tou správnou rychlostí
Díky
Dodatečně přidáno po 8 minutách 41 vteřinách:
Jiný kabel, stejný problém. Takže kabelem to není
Dodatečně přidáno po 42 minutách 11 vteřinách:
Tak zdá se, že vyřešeno. Musel jsem router nastavit jako Access Point a už to běhá tou správnou rychlostí
-
- Pohlaví:
Ahoj, ono přesně to v návodu je.
K tomu jen tohle - některé moderní routery umí i to, že po přepnutí do režimu AP funguje router jako switch i pokud zapojíš kabel do WAN portu. Jestli to zvládá i tenhle tplink netuším. Ale pokud to funguje, nechal bych to tak, jak to je.
5. Nastavíme WiFi shodně s prvním routerem Linksys. Režim WiFi - AccesPoint (AP).
K tomu jen tohle - některé moderní routery umí i to, že po přepnutí do režimu AP funguje router jako switch i pokud zapojíš kabel do WAN portu. Jestli to zvládá i tenhle tplink netuším. Ale pokud to funguje, nechal bych to tak, jak to je.
Jj, jen to v tom nastavení najít. Tak snad nějakou chvíli vydrží.
Děkuji za pomoc a za Tvůj čas
Děkuji za pomoc a za Tvůj čas
-
- Pohlaví:
Re: Rozšíření wifi signálu po bytě Vyřešeno
Není zač, od toho jsme tu. Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1208
-
od ps
Zobrazit poslední příspěvek
17 zář 2024 15:23
-
- 8
- 2802
-
od kecalek
04 zář 2024 16:03
-
- 2
- 1424
-
od cobr4in
18 srp 2024 22:19
-
- 1
- 3917
-
od shippapi
23 úno 2024 18:06
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ? Příloha(y)
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1117
-
od Grander
16 srp 2024 14:23
-