Lanparty přes WiFi

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tony2013
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Lanparty přes WiFi

Příspěvekod Tony2013 » 14 bře 2012 21:39

No ja vyrustal na Agrometalu kabat a jim podobni tak me uz nejak nezmenis.No aspon jsme se pobavily a uz jdu z prace domu ale jinak dalsi nazory me jen potesi.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 14 bře 2012 22:08

Tony2013 píše:Tak jeste jinak.Jelikoz ani googl nenasel odpoved (asi spatne zadany dotaz).Jaky jsou nejvyssi moznosti pripojeni obyc wifi routru kolik pc?Ono to zajima i me jelikoz teto informace jsem se nikde nedopatral.Co takovy ruseni signalu je prece jen v 2,4Gh a nektere procesory a bezdraty funguji na teto frekvenci(osobni zkusenost pri taktovani procaku ze pri frekvenci 2,4 prestavala fungovat bezdratova mys) Bude tam techto zarizeni vic a na melem prostoru nejsme v nejakym sale ale mistnosti tak tak pro nas.

Sám jsi tímto příspěvkem uznal, že to stanovit nejde. Z tvé zkušenosti by to bylo 0, protože se to rušilo. To ale neznamená, že jinde se jich nepřipojí 50... Je to odvislé od spousty proměnných a proto nejde paušálně určit výsledek.

Spíš vyvrátím pár zde řečených polopravd.
1. Nkový router neovlivní kvalitu přenosu u určitého počtu připojených zařízení. Závidí to než na certifikaci na konkrétním čipu, procesoru, volné RAM. Takže obecný "N router" říct nestačí
2. Není to 999 ale 253 (poslední bajt IP - 0 nemůžeš, 255 taky ne a jedno si vezme router sám). To je ovšem teorie
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 14 bře 2012 23:08

Jo já vim, nevim proč sem to pak napsal. Jen jsem teda nevěděl že 0 ani 255 bejt nemůže.
Just Fucking Google It!

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 15 bře 2012 06:32

0 nemůže být v posledním a 255 jsou všechny (255.255.255.255 je celý internet). Proto i brána má formát 255.255.255.0
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Tomas_2002
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Tomas_2002 » 04 dub 2013 08:43

Zajímalo by mě, zda byste mi mohli trochu popsat technické řešení takovéhoto zapojení. Tj. jak má být ten router nastaven a jak mají být nastaveny ty počítače ? Stačí na příkladu wifi router + tří počítače :-) Díky mockrát.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 04 dub 2013 09:58

Mno.
1. Drát je drát. WiFi lze, ale vše záleží na místních podmínkách. Pokud budeš např. v paneláku, kde každý soused má svou WiFi, tak si moc nezahrajete. Pokud budeš v místě, kde nebude nic rušit, pak by teoreticky pro 10 PC neměl být problém.
2. Právní rada je jednoduchá - sesmol podmínky, kde bude psáno co vše se má dodržovat, samozřejmě včetně legálního softwaru. Na konci připiš: "Svým podpisem stvrzuji, že jsem s výše uvedenými podmínkami byl seznámen, podmínkám jsem porozumněl a veškeré dotazy mi byly zodpovězeny." A nech si to od každého podepsat. Kdyby náhodou policie přijela a našla nelegální soft, půjde o porušení podmínek a jsi z obliga.

Tomas_2002
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tomas_2002 » 04 dub 2013 11:09

Mě o právní rady moc nejde, na to tu byl jiný tazatel :-) Kdybych řešil toto tak napíšu do www.pravnik.cz/poradna/ :D

Jde mi jen o LAN party, kde vždycky sedíme na sále v hospodě, hospodskej nám nosí pivo a my celej den paříme dokud neodejde poslední štamgast :-) A nejen že mi kabely vadí, ale na novém ultrabooku ani nemám ethernet :-) Takže bych chtěl dát doprostřed stolu wifi router, všici se připojí a finito.

Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Speed_dead » 04 dub 2013 11:12

Já jsem tak před deseti lety pár akcí pořádal. Zjistil jsem si, že jsi též odpovědný jako pořadatel za osoby mladší 15 let. Já to pořádal v hospodě (veřejný prostor) a kdyby tam přišla policie a zjistila, že účastníci jimž nebylo 15 let jsou opilí, byl by problém pořadatele. Stejně tak nějaký úraz apod. Tak jsem si u pár jednotlivců (co stejně s někým přijeli), nechal od jejich doprovodu podepsat, že za ně nesou plnou odpovědnost.

Pokud to děláš pro víc lidí, spoustu lidí sině podceňuje mít pořádné jističe. V době, kdy jsem to pořídal já to bylo obvzlášť kritické, jelikož se používaly CRT monitory. 12 PC s CRT monitory při současném naběhnutí po obnově proudu po poruše s přehledem shodilo 150A hlavní jistič. Takže i dneska bych po výpadku proudu nahazoval PC postupně a ne všechny najednou. Není dobrý nechat na účastnících, aby si PC připojovali nahodile - při jedný akci se nám prodlužka zatavila do zásuvky na zdi. Pokud to ale bude notebooková párty. To by pak ten problém s jističema nemusel být až tak zásadní.

Jo a je dobrý zakázat sdílení a sosání - to spolehlivě ucpalo a zalagovalo i metalickou síť.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OT/
Klasický zásuvky to v hospodě nezvládaly. Naštěstí tam měli třífázovou zásuvku. Tak jsem vyrobil rozvaděč. I při nejsilnější účasti (35 lidí) měl minimálně 30% rezervu.
UTLan_2004_076.jpg
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 04 dub 2013 11:26, celkem upraveno 3 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 04 dub 2013 11:17

Tony2013 píše:Ono to zajima i me jelikoz teto informace jsem se nikde nedopatral.Co takovy ruseni signalu je prece jen v 2,4Gh a nektere procesory a bezdraty funguji na teto frekvenci(osobni zkusenost pri taktovani procaku ze pri frekvenci 2,4 prestavala fungovat bezdratova mys)

To sem ještě neslyšel, to je možný, že procesor ruší signál wifi ????? :shock:
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Tomas_2002
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tomas_2002 » 04 dub 2013 11:58

My už jsme to pořádali několikrát - na sále v hospodě musí ta elektrika utáhnout komplet celou kapelu i s ozvučením, takže jim pár počítačů nedělalo problém.

Jde mi jen o to, zda to ten router utáhne a případně jak by měl být nastaven a docela by se i hodil tip na to, jaký bych měl koupit.

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 04 dub 2013 13:49

Na wifi doporucujem v pripade LAN party zabudnut.
Wifi pri vacsom pocte klientov pripojenych k AP nedokaze garantovat dobu odozvy a sirku pasma ani v pripade zapnuteho QoS.
Je to problem technologie, nie nastavenia.

Tomas_2002
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tomas_2002 » 04 dub 2013 13:56

No dobrá, jak to tedy vyřešit, aby byly třeba 4 počítače přes kablík a 2 přes wifi ? Jde to ?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení TV-NTB přes HDMI/USB-C
    od bradto » 26 bře 2025 20:22 » v Vše ostatní (hw)
    16
    8565
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    28 bře 2025 21:30
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4127
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware
    16
    9149
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    10 pro 2024 17:05
  • Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
    od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    10312
    od maschke0 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 22:24
  • Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
    od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky
    5
    3408
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 20:23

Zpět na “Sítě - hardware”