Lanparty přes WiFi
Re: Lanparty přes WiFi
No ja vyrustal na Agrometalu kabat a jim podobni tak me uz nejak nezmenis.No aspon jsme se pobavily a uz jdu z prace domu ale jinak dalsi nazory me jen potesi.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tony2013 píše:Tak jeste jinak.Jelikoz ani googl nenasel odpoved (asi spatne zadany dotaz).Jaky jsou nejvyssi moznosti pripojeni obyc wifi routru kolik pc?Ono to zajima i me jelikoz teto informace jsem se nikde nedopatral.Co takovy ruseni signalu je prece jen v 2,4Gh a nektere procesory a bezdraty funguji na teto frekvenci(osobni zkusenost pri taktovani procaku ze pri frekvenci 2,4 prestavala fungovat bezdratova mys) Bude tam techto zarizeni vic a na melem prostoru nejsme v nejakym sale ale mistnosti tak tak pro nas.
Sám jsi tímto příspěvkem uznal, že to stanovit nejde. Z tvé zkušenosti by to bylo 0, protože se to rušilo. To ale neznamená, že jinde se jich nepřipojí 50... Je to odvislé od spousty proměnných a proto nejde paušálně určit výsledek.
Spíš vyvrátím pár zde řečených polopravd.
1. Nkový router neovlivní kvalitu přenosu u určitého počtu připojených zařízení. Závidí to než na certifikaci na konkrétním čipu, procesoru, volné RAM. Takže obecný "N router" říct nestačí
2. Není to 999 ale 253 (poslední bajt IP - 0 nemůžeš, 255 taky ne a jedno si vezme router sám). To je ovšem teorie
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jo já vim, nevim proč sem to pak napsal. Jen jsem teda nevěděl že 0 ani 255 bejt nemůže.
Just Fucking Google It!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
0 nemůže být v posledním a 255 jsou všechny (255.255.255.255 je celý internet). Proto i brána má formát 255.255.255.0
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zajímalo by mě, zda byste mi mohli trochu popsat technické řešení takovéhoto zapojení. Tj. jak má být ten router nastaven a jak mají být nastaveny ty počítače ? Stačí na příkladu wifi router + tří počítače :-) Díky mockrát.
-
- Pohlaví:
Mno.
1. Drát je drát. WiFi lze, ale vše záleží na místních podmínkách. Pokud budeš např. v paneláku, kde každý soused má svou WiFi, tak si moc nezahrajete. Pokud budeš v místě, kde nebude nic rušit, pak by teoreticky pro 10 PC neměl být problém.
2. Právní rada je jednoduchá - sesmol podmínky, kde bude psáno co vše se má dodržovat, samozřejmě včetně legálního softwaru. Na konci připiš: "Svým podpisem stvrzuji, že jsem s výše uvedenými podmínkami byl seznámen, podmínkám jsem porozumněl a veškeré dotazy mi byly zodpovězeny." A nech si to od každého podepsat. Kdyby náhodou policie přijela a našla nelegální soft, půjde o porušení podmínek a jsi z obliga.
1. Drát je drát. WiFi lze, ale vše záleží na místních podmínkách. Pokud budeš např. v paneláku, kde každý soused má svou WiFi, tak si moc nezahrajete. Pokud budeš v místě, kde nebude nic rušit, pak by teoreticky pro 10 PC neměl být problém.
2. Právní rada je jednoduchá - sesmol podmínky, kde bude psáno co vše se má dodržovat, samozřejmě včetně legálního softwaru. Na konci připiš: "Svým podpisem stvrzuji, že jsem s výše uvedenými podmínkami byl seznámen, podmínkám jsem porozumněl a veškeré dotazy mi byly zodpovězeny." A nech si to od každého podepsat. Kdyby náhodou policie přijela a našla nelegální soft, půjde o porušení podmínek a jsi z obliga.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mě o právní rady moc nejde, na to tu byl jiný tazatel :-) Kdybych řešil toto tak napíšu do www.pravnik.cz/poradna/
Jde mi jen o LAN party, kde vždycky sedíme na sále v hospodě, hospodskej nám nosí pivo a my celej den paříme dokud neodejde poslední štamgast :-) A nejen že mi kabely vadí, ale na novém ultrabooku ani nemám ethernet :-) Takže bych chtěl dát doprostřed stolu wifi router, všici se připojí a finito.

Jde mi jen o LAN party, kde vždycky sedíme na sále v hospodě, hospodskej nám nosí pivo a my celej den paříme dokud neodejde poslední štamgast :-) A nejen že mi kabely vadí, ale na novém ultrabooku ani nemám ethernet :-) Takže bych chtěl dát doprostřed stolu wifi router, všici se připojí a finito.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já jsem tak před deseti lety pár akcí pořádal. Zjistil jsem si, že jsi též odpovědný jako pořadatel za osoby mladší 15 let. Já to pořádal v hospodě (veřejný prostor) a kdyby tam přišla policie a zjistila, že účastníci jimž nebylo 15 let jsou opilí, byl by problém pořadatele. Stejně tak nějaký úraz apod. Tak jsem si u pár jednotlivců (co stejně s někým přijeli), nechal od jejich doprovodu podepsat, že za ně nesou plnou odpovědnost.
Pokud to děláš pro víc lidí, spoustu lidí sině podceňuje mít pořádné jističe. V době, kdy jsem to pořídal já to bylo obvzlášť kritické, jelikož se používaly CRT monitory. 12 PC s CRT monitory při současném naběhnutí po obnově proudu po poruše s přehledem shodilo 150A hlavní jistič. Takže i dneska bych po výpadku proudu nahazoval PC postupně a ne všechny najednou. Není dobrý nechat na účastnících, aby si PC připojovali nahodile - při jedný akci se nám prodlužka zatavila do zásuvky na zdi. Pokud to ale bude notebooková párty. To by pak ten problém s jističema nemusel být až tak zásadní.
Jo a je dobrý zakázat sdílení a sosání - to spolehlivě ucpalo a zalagovalo i metalickou síť.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OT/
Klasický zásuvky to v hospodě nezvládaly. Naštěstí tam měli třífázovou zásuvku. Tak jsem vyrobil rozvaděč. I při nejsilnější účasti (35 lidí) měl minimálně 30% rezervu.
Pokud to děláš pro víc lidí, spoustu lidí sině podceňuje mít pořádné jističe. V době, kdy jsem to pořídal já to bylo obvzlášť kritické, jelikož se používaly CRT monitory. 12 PC s CRT monitory při současném naběhnutí po obnově proudu po poruše s přehledem shodilo 150A hlavní jistič. Takže i dneska bych po výpadku proudu nahazoval PC postupně a ne všechny najednou. Není dobrý nechat na účastnících, aby si PC připojovali nahodile - při jedný akci se nám prodlužka zatavila do zásuvky na zdi. Pokud to ale bude notebooková párty. To by pak ten problém s jističema nemusel být až tak zásadní.
Jo a je dobrý zakázat sdílení a sosání - to spolehlivě ucpalo a zalagovalo i metalickou síť.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
OT/
Klasický zásuvky to v hospodě nezvládaly. Naštěstí tam měli třífázovou zásuvku. Tak jsem vyrobil rozvaděč. I při nejsilnější účasti (35 lidí) měl minimálně 30% rezervu.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 04 dub 2013 11:26, celkem upraveno 3 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Tony2013 píše:Ono to zajima i me jelikoz teto informace jsem se nikde nedopatral.Co takovy ruseni signalu je prece jen v 2,4Gh a nektere procesory a bezdraty funguji na teto frekvenci(osobni zkusenost pri taktovani procaku ze pri frekvenci 2,4 prestavala fungovat bezdratova mys)
To sem ještě neslyšel, to je možný, že procesor ruší signál wifi ?????

Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
My už jsme to pořádali několikrát - na sále v hospodě musí ta elektrika utáhnout komplet celou kapelu i s ozvučením, takže jim pár počítačů nedělalo problém.
Jde mi jen o to, zda to ten router utáhne a případně jak by měl být nastaven a docela by se i hodil tip na to, jaký bych měl koupit.
Jde mi jen o to, zda to ten router utáhne a případně jak by měl být nastaven a docela by se i hodil tip na to, jaký bych měl koupit.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Na wifi doporucujem v pripade LAN party zabudnut.
Wifi pri vacsom pocte klientov pripojenych k AP nedokaze garantovat dobu odozvy a sirku pasma ani v pripade zapnuteho QoS.
Je to problem technologie, nie nastavenia.
Wifi pri vacsom pocte klientov pripojenych k AP nedokaze garantovat dobu odozvy a sirku pasma ani v pripade zapnuteho QoS.
Je to problem technologie, nie nastavenia.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
No dobrá, jak to tedy vyřešit, aby byly třeba 4 počítače přes kablík a 2 přes wifi ? Jde to ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 8565
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
28 bře 2025 21:30
-
- 7
- 4127
-
od petr22
18 srp 2024 10:25
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9149
-
od vasekpetr1
10 pro 2024 17:05
-
-
-
Bezdrátový ovladač mi nejde spárovat přes Bluetooth
od maschke0 » 11 srp 2024 21:12 » v Taktování a další úpravy PC - 14
- 10312
-
od maschke0
14 srp 2024 22:24
-
-
-
Instalace Office 2021 přes Deployment Tool Příloha(y)
od atari » 30 lis 2024 15:21 » v Kancelářské balíky - 5
- 3408
-
od atari
01 pro 2024 20:23
-