Tisknutí po síti a přístup k souborům po síti-Win7 a Win7 Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Tisknutí po síti a přístup k souborům po síti-Win7 a Win7
Chápu dobře že máš na pc data a ty chceš vidět z bnotebooku nebo to je naopak?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak,data z PC chceme vidět v notebooku.
edit:
taky mám na stol.pc hodně dat,filmy,hudbu atd,a třeba občas pouštím dceři pohádky,tak abych to mohl spustit na notebooku a ne lézt na velké pc,navíc mám v notasu jen 60ku hdd
Ty systémové dokumenty nepoužívám z prostého důvodu,protože mám vytvořenou zálohu jen systému a softwaru,ale bez důlezitých dat a jelikož často obnovuju systém,tak jsou důležitá data celkem v bavlnce.
edit:
taky mám na stol.pc hodně dat,filmy,hudbu atd,a třeba občas pouštím dceři pohádky,tak abych to mohl spustit na notebooku a ne lézt na velké pc,navíc mám v notasu jen 60ku hdd
Ty systémové dokumenty nepoužívám z prostého důvodu,protože mám vytvořenou zálohu jen systému a softwaru,ale bez důlezitých dat a jelikož často obnovuju systém,tak jsou důležitá data celkem v bavlnce.
Naposledy upravil(a) jkmaxfli dne 09 bře 2010 19:23, celkem upraveno 1 x.
► Zobrazit spoiler
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Chápu tu zálohu
Tzn ten postup udělej na stolním pc.V tom obrázku uprostřed vpravo je umístění. Měl bys tam vidět ten notebook.
Potom klikneš na to najít a bude tam tuna uživatelů. Ty vybereš ten přítelkyně
Tzn ten postup udělej na stolním pc.V tom obrázku uprostřed vpravo je umístění. Měl bys tam vidět ten notebook.
Potom klikneš na to najít a bude tam tuna uživatelů. Ty vybereš ten přítelkyně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to je právě to,jak jsem psal,že mě to mate:
Na notebooku jsem nastavoval,abych na stolním pc viděl oddíl :\d,který je na notebooku a v tom nastavení se mi právě objevil jen notebook a psal jsi,že by tam mělo být i PC,ale to tam není.

A teď jsem to dělal opačně,že jsem na stolním pc nastavoval sdílení oddílu :\e,abych ho viděl na notebooku a v tom nastavení bylo opět jen jkmaxfli-pc (stolní) a měl tam dle tebe být vidět notebook a nebyl.
Na notebooku jsem nastavoval,abych na stolním pc viděl oddíl :\d,který je na notebooku a v tom nastavení se mi právě objevil jen notebook a psal jsi,že by tam mělo být i PC,ale to tam není.

A teď jsem to dělal opačně,že jsem na stolním pc nastavoval sdílení oddílu :\e,abych ho viděl na notebooku a v tom nastavení bylo opět jen jkmaxfli-pc (stolní) a měl tam dle tebe být vidět notebook a nebyl.

► Zobrazit spoiler
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Aha
Tak zkus otevřít kliknout na nějakou složku (ne disk) a dát v horní liště Sdílet s -> Určití lidé.
Z rolovací nabídky klikneš na everyone a dáš přidat
Pak bys v tom \\notebook\ měl vidět novou složku s tím názvem a měla by být přístupná
Tak zkus otevřít kliknout na nějakou složku (ne disk) a dát v horní liště Sdílet s -> Určití lidé.
Z rolovací nabídky klikneš na everyone a dáš přidat
Pak bys v tom \\notebook\ měl vidět novou složku s tím názvem a měla by být přístupná
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
bohužel ,je vidět,ale opět ta samá hláška a nastavil jsem ji pro everyone

► Zobrazit spoiler
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je úplně divné. Docházejí mi nápady.
Zkus teda udělat zástupce té složky Dása a dát ji do toho C:\Users\Veřejné - možná bude přístupná přes to users na které se dostaneš tak i tak
Zkus teda udělat zástupce té složky Dása a dát ji do toho C:\Users\Veřejné - možná bude přístupná přes to users na které se dostaneš tak i tak
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
NEEEEEEEEEEEEEE
nejde

nejde

► Zobrazit spoiler
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel jsem to čekal.. Kdybys řekl že nejde ani ta veřejná složka tak řeknu že to máme blbě nastavené, ale tady je prostě jen problém v oprávněních.
Poslední pokus, snad to výjde. Klikni pravým na složku Dása -> Vlastnosti -> záložka Zabezpečení
Nahoře klikni na Upravit
Potom klikni na Přidat
Do toho pole napiš Everyone a dej OK
V zabezpečení se objeví nový uživatel everyone. Klikni na něj a v právech mu dej Úplné řízení.
Vše potvrď a zkus to teda ještě jednou
Poslední pokus, snad to výjde. Klikni pravým na složku Dása -> Vlastnosti -> záložka Zabezpečení
Nahoře klikni na Upravit
Potom klikni na Přidat
Do toho pole napiš Everyone a dej OK
V zabezpečení se objeví nový uživatel everyone. Klikni na něj a v právech mu dej Úplné řízení.
Vše potvrď a zkus to teda ještě jednou
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ty vo.e,kdybys tady byl,tak ti dám pusu,funguje to,takže to musí jít i s celým oddílem že?
jinak teda kamaráde,windows to jsou pěkný potítka viď?
jinak teda kamaráde,windows to jsou pěkný potítka viď?
► Zobrazit spoiler
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ani nevíš jakou jsi mi udělal radost že to jede - už jsem si říkal že to nade mnou nemůže vyhrát
Jak píšeš - udělat to na discích co chceš sdílet a potom přes to přistupovat.
Pokud to budeš používat častěji není problém udělat zástupce:
Klikni pravým na plochu -> Nový -> Zástupce
Do toho pole dáš něco jako \\notebook\Dása\ nebo \\notebook\f\ a potvrdíš. Kdykoli potom na toho zástupce poklepeš tak se ti to pustí

Jak píšeš - udělat to na discích co chceš sdílet a potom přes to přistupovat.
Pokud to budeš používat častěji není problém udělat zástupce:
Klikni pravým na plochu -> Nový -> Zástupce
Do toho pole dáš něco jako \\notebook\Dása\ nebo \\notebook\f\ a potvrdíš. Kdykoli potom na toho zástupce poklepeš tak se ti to pustí
- jkmaxfli
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
ještě neodcházej,mám tu problém:
vyzkoušel jsem se připojit na jinou wifi síť,chytám jich tu dost,připojil jsem se na notebooku k jiné wifi síti a moje stolní pc nebylo vyditelné,což bych možná chápal dobře,nebo se mýlím????
A pak jsem se přihlásil zpět k mé wifi sítí opět s noťasem a stolní pc taky není vidět?
Kde je chyba?
Osvětli mi to prosím.
Edit:
restartoval jsem nots a opět tam stolní pc mám,takže je to v pohodě,ale jak je to s tím připojením do jiné wifi sítě?To je moje stolní pc vidět jen přes mou wifi síť?
vyzkoušel jsem se připojit na jinou wifi síť,chytám jich tu dost,připojil jsem se na notebooku k jiné wifi síti a moje stolní pc nebylo vyditelné,což bych možná chápal dobře,nebo se mýlím????
A pak jsem se přihlásil zpět k mé wifi sítí opět s noťasem a stolní pc taky není vidět?
Kde je chyba?
Osvětli mi to prosím.

Edit:
restartoval jsem nots a opět tam stolní pc mám,takže je to v pohodě,ale jak je to s tím připojením do jiné wifi sítě?To je moje stolní pc vidět jen přes mou wifi síť?
► Zobrazit spoiler
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2334
-
od pinzerce
Zobrazit poslední příspěvek
16 lis 2024 13:56
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 4930
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7631
-
od Renee
19 srp 2024 14:01
-
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 4829
-
od zuzana3
25 pro 2024 22:23
-
-
-
Vzdálený přístup z mobilu na mobil
od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4158
-
od czTANIScz
11 črc 2024 21:11
-