NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?
Re: NAS SYNOLOGY nebo GOOGLE Cloud ?
Pockejme na Petra snad se objevi:-)Ale to Sygate vypada dobre ,sice nema zadnou mega recenzi na czech comp,ale to je jedno
RAID 1 = soucasne zapisuje na oba disky
a kdyz se jedne znici ,tak staci vlozit novy o steje kapacite a ono se to na nej okamzite zacne zrcadlit ,pravda?
A ted mi rkenete jendu vec co fakt nevim.Ty disky v tom poli tam je mozne mit i aplikace nahrane ,treba office a pak to pouzivat vsude?(neberme v potaz ted licencni prava ,jde jen o priklad co me napadl,nemam to v planu ,ale treba winamp nebo neco na strih hudby ,nebo nainstalovane streamline radio,.ktere mi porad nahrava a ja kvuli tomu ani nemuzu vypnout pc:-))??
A ted mi rkenete jendu vec co fakt nevim.Ty disky v tom poli tam je mozne mit i aplikace nahrane ,treba office a pak to pouzivat vsude?(neberme v potaz ted licencni prava ,jde jen o priklad co me napadl,nemam to v planu ,ale treba winamp nebo neco na strih hudby ,nebo nainstalovane streamline radio,.ktere mi porad nahrava a ja kvuli tomu ani nemuzu vypnout pc:-))??
Jop, začne, to je podstata RAID 1. Tak pokud to pripojis jako sitovy disk, tak samozrejmne. Ale PC musí běžet, pochybuji, ze NASka umi provozovat aplikace urcene pro Windows 

Tak to uz nevim, myslim, ze ne. Jede to na linuxu, ma to svoje aplikace. Hudbu prehravas na kompu potom. On to prave neni pocitac, je to "jednoucelove" zarizeni. Jsou tam jen serverove aplikace a pak klientske typu download station.
Pokud chces komp, jako server, vyjde to se vsim vsudy na cca 10 000, bez periferii. ale to je uz jina pisnicka
Pokud chces komp, jako server, vyjde to se vsim vsudy na cca 10 000, bez periferii. ale to je uz jina pisnicka
Je ja uz to nebudu komplikovat SYnology sem si vybrala diky Vam:-) a pockam teda na ty disky na potvrzeni tech NASu od Sygate nebo Seagate me s rto lete ani nevim proc .
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 23:17) ---
tak NAS uz mam jasne vybrany,ale s temi disky mi to přeci jen nedá.Chci se zeptat zda je mozne zrcadlit ay v momente kdy chci ja?
Pro me by to bylo jeste mozna lepsi .....kdyz se mi vse bdue libit zazrcadlim to a zrvadlo odpojim jesli to jde nejak aplikacne,Chci ale oba interni disky nechci externi a pak to delat back up na externi.Havne zase spousta mista apod....proste nevim
) nejake rady?:)prosim
Jeste se chci zeptat kdyz jeden z diskuu vyndam tak co? se stane a take co se stane pote co ho opet zapojim??? a je nejaky nadrazeny? uf diky za odpovedi...
dobrou
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 23:17) ---
tak NAS uz mam jasne vybrany,ale s temi disky mi to přeci jen nedá.Chci se zeptat zda je mozne zrcadlit ay v momente kdy chci ja?
Pro me by to bylo jeste mozna lepsi .....kdyz se mi vse bdue libit zazrcadlim to a zrvadlo odpojim jesli to jde nejak aplikacne,Chci ale oba interni disky nechci externi a pak to delat back up na externi.Havne zase spousta mista apod....proste nevim

Jeste se chci zeptat kdyz jeden z diskuu vyndam tak co? se stane a take co se stane pote co ho opet zapojim??? a je nejaky nadrazeny? uf diky za odpovedi...
dobrou
Tak to ja nevim, to musi petr. Godot:-)
To co chceš není RAID 1, ale zálohování...
Když jsem viděl RAID 1 rozbit se, tak to napsalo pouze RAID degraded a jelo se dal. Po zapojení disku to zpět naskočilo...
Když jsem viděl RAID 1 rozbit se, tak to napsalo pouze RAID degraded a jelo se dal. Po zapojení disku to zpět naskočilo...
-
- Pohlaví:
Vyndat můžeš který chceš. Jak psal oxxid - jede se dál, jen bude hlásit degradaci pole. Nadřízený není žádný, proto doporučím vkládat pro obnovu pole pouze čistý smazaný disk, jinak se můžou potkat dva rozdílné RAIDy a nejenže se pole neobnoví, ale může se i zničit.
Pokud nechceš RAID používat hned, pak doporučuji vůbec disky nedávat do RAIDu. Později můžeš jeden z nich smazat, připojit a udělat RAID.
Pokud nechceš RAID používat hned, pak doporučuji vůbec disky nedávat do RAIDu. Později můžeš jeden z nich smazat, připojit a udělat RAID.
A da se synology osadit dvěma disky pojmenovat je třeba A a B a hazet vše na A a pak když uznám za vhodné ,ye na A je vse co chci( zalohovat jednim stiskem na disk B? Abych pripadne potom z disku B mohl neco vratit do disku A?:)Chci nad tim mit kontrolu,ne zadne back up automaticke ,ale pekne jak si ja řeknu kdy to chci:-)
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2014 10:09) ---
Jeste k tem diskum moc se omlouvám ,že to pořád řeším):-) Co třeba HDD Samsung ,mam tady dva v PC a jedou perfekne .Jsou to tyy s tim oznacenim F2 nebo F3
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Dub 2014 10:09) ---
Jeste k tem diskum moc se omlouvám ,že to pořád řeším):-) Co třeba HDD Samsung ,mam tady dva v PC a jedou perfekne .Jsou to tyy s tim oznacenim F2 nebo F3
Moc do tech NASek nevidim, ale pochybuji ze by to neumelo manuální zálohu...
Samsung už disky nedělá, ale byly považovány za kvalitní a spolehlivé. Podívej se do SMART údajů jak jsou na tom...
Samsung už disky nedělá, ale byly považovány za kvalitní a spolehlivé. Podívej se do SMART údajů jak jsou na tom...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Synology router RT2600ac nelze upravovat předávání portů
od pebura » 14 lis 2024 00:44 » v Sítě - hardware - 2
- 3095
-
od pebura
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 17:18
-
-
-
Hyperx cloud stinger 2 core na pc. Jede jen jedno 1 jack
od pidlo » 15 dub 2025 19:09 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 1937
-
od pidlo
17 dub 2025 15:42
-
-
-
Google pixel 9 pro a 5g od kaktusu
od walderan » 09 čer 2025 21:57 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 1986
-
od zeus
09 čer 2025 22:08
-
-
- 3
- 4070
-
od petr22