Ahoj,
mám takový menší problém. Mám O2 Tv a potřebuju dostat signál z modemu do set top boxu od o2 bohužel připojit se dá pouze přes kabel a možnost tahat kabel z jednoho poschodí do druhého nepřipadá v úvahu. Řekl jsem si, že by se to asi snad dalo vyřešit přes wifi kde bych na jednom konci měl-u modemu wifi router který by mi posílal signál do nějakého druhého asi routeru kde bych ho příjmal a následně posílal přes kabel do set top boxu. Moje otázka v prvé řadě zní jestli je tohle tímhle způsobem možné provést a za druhé pokud to tak jde který router pro příjem toho signálu by byl asi tak nejideálnější a samozřejmě to uměl. Díky :)
Síťový prvek pro příjem wifi
-
- Pohlaví:
Re: Síťový prvek pro příjem wifi
WiFi nedoporučuji. Jednoznačně kabel a pokud tuto možnost zavrhuješ, pak by stálo za pokud power line. Např.: http://www.zyxel.cz/digitalhome/powerline.html
Dobře, když bych se teda rozhodl pro tuhle volbu v čem je to lepší než ta wifi ? Pokud jde o sílu signálu tak na patře mám neaktivní směrovou anténu která by se dala případně využít.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
O2 na to ma svoje udelatka
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Pohlaví:
O2 dodává zařízení, která jsou slušně řečeno na h... Navíc si řešením přes WiFi snížíš šířku pásma na polovinu (tedy potažmo rychlost). Navíc vůbec netuším, zda a jaký máš na druhém patře signál. Osobně bych nelenil, vzal vrtačku a kabel je kabel. 1Gbps garantovaný ve full duplex a bez problémů. WiFi nikdy nic takového nedá.
Tak samozřejmě jsu taky rači zastánce kabelu před wifi ovšem v tomhle případě je to složitý, abych to nějak tak osvysvětlil tak ten kabel bych potřeboval dostat tak cca 16m do cíle + ještě asi tak 4m do druhýho patra. U modemu je přímo krk kterej vede nahoru ten ovšem vede akorát svisle takže to zcela neřeší celej problém. Prostě tenhle problém potřebuji vyřešit jinak než rozvádět kabel přes celej barák.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6672
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 črc 2024 09:58
-
-
- 7
- 5266
-
od peta501