Zdravím,
prosím o radu. Roky jsme používali pro přenos internetu z vedlejšího domu od sousedů outdoor wifi Wabox 201 - 2 jednotky (http://www.zcomax.cz/index.php/aktivnip ... t/wabox201), toto zařízení se teď rozbilo, a tak jsme pořídili nové NSL5 Ubiquiti NanoStation Loco M5 (http://www.compos.cz/ubnt-nanostation2- ... 00148.html). Wabox jsme měli nastavený jako bridge.
1) Lze propojit 1x zařízení wabox a 1x Ubiquiti a pokud ano, jak? (dočetla jsem se něco ve smyslu, že jeden nastavit jako Acces point a druhý Bridge a nějak je naladit na stejnou frekvenci, nevím ale jak když jeden má napsáno např. 40 Hz a druhý 2,4 GHz)
2) Lze použít jen NanoStation Loco M5 zapojený do routeru sousedů a pokud ano, jak to funguje a jak jej nastavit?
Hledala jsem si informace, ale vůbec tomu nerozumím, je to pro mě španělská vesnice, prosím o co nejlaičtější popis.
Moc děkuji.
Venkovní wifi - NanoStation Loco M5
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Venkovní wifi - NanoStation Loco M5
Jelikoz signal od souseda nedosahne az k vam do domu, mate tam ty dve venkovni jednotky pro 'prodlouzeni' a vevnitr dalsi zarizeni. Jednu z nich ted nahrazujete tou Nano. Jest tomu tak?
1. Musi to byt Nano2 (v odkazu) a ne M5 (v textu), protoze Wabox je na 2.4GHz a 5GHz by se k nemu nepripojila. A ano, jeden jako AP (spis Wabox), druhy jako klient v rezimu bridge (Nano to umi skvele).
2. Dalo by se zkusit - Nano do rezimu AP a overit pokryti u vas.
1. Musi to byt Nano2 (v odkazu) a ne M5 (v textu), protoze Wabox je na 2.4GHz a 5GHz by se k nemu nepripojila. A ano, jeden jako AP (spis Wabox), druhy jako klient v rezimu bridge (Nano to umi skvele).
2. Dalo by se zkusit - Nano do rezimu AP a overit pokryti u vas.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Perfektní, děkuji za odpovědi. Takže
1) pokud koupím místo M5 NAno2, bude to fungovat i když je to jiná značka, ano?
2) vyzkouším, je nějaký rozdíl mezi AP WDS a AP?
a ještě
3) může stejně tak (jako zesilovač wifi) fungovat i ten Wabox, tzn. bude stačit pouze jeden, když se druhý rozbil? V čem je tedy lepší pokud jsou dva?
Děkuji.
1) pokud koupím místo M5 NAno2, bude to fungovat i když je to jiná značka, ano?
2) vyzkouším, je nějaký rozdíl mezi AP WDS a AP?
a ještě
3) může stejně tak (jako zesilovač wifi) fungovat i ten Wabox, tzn. bude stačit pouze jeden, když se druhý rozbil? V čem je tedy lepší pokud jsou dva?
Děkuji.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. jde o frekvence, rozdilni vyrobci nevadi
2. ano, ale ty dej pouze AP
3. mozna ano, ale zalezi na stavajicim zapojeni. Popsal jsem ho v minulem prispevku dobre? Resp. to zapojeni popis nebo nakresli sama i s nazvy zarizeni.
2. ano, ale ty dej pouze AP
3. mozna ano, ale zalezi na stavajicim zapojeni. Popsal jsem ho v minulem prispevku dobre? Resp. to zapojeni popis nebo nakresli sama i s nazvy zarizeni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 13327
-
od lamin_cz
Zobrazit poslední příspěvek
17 bře 2025 14:18