Ahoj, prosím o radu. Mám již několik let klasický wifi modem od UPC (jeho název neznám)
Ale je to tento:
V poslední době začla na jednom z domácích notebooků vypadávat Wifi. Myslel jsem si, že je to problém toho notebooku, protože byl nový a jinde se to nedělo. Nicméně vypadávání připojení k síti prostřednictvím Wifi jsem začal pozorovat i na 2. notebooku a na 2 telefonech. Jedině na stolňáku, který je připojený normálně LAN kabelem internet nevypadává. Tzn. se dá nejspíš usoudit, že problém je v modemu? Jak to případně ověřit a dá se to nějak opravit?
Tak snad tohle stačí?! Dej kdyžtak vědět prosím tě, co teda s tím dělat/nedělat. Víc z toho už nevycucám. (ten ping mi to napsalo, že neni možný odeslat požadavek nebo tak něco.) Sebraný data jsou ve chvíli, kdy se notebook odpojil od sítě a než došlo k jeho opětovnýmu napojení na wifi.
Naposledy upravil(a) spartane dne 06 bře 2016 20:29, celkem upraveno 1 x.
No, snad ano. Podle toho, co jsi dodal to vypadá tak, že dojde k odpojení od sítě proto, že modem přestane vysílat.
Je možné, že pokud má inteligentní automatiku, tak prostě zjistí, že na jeho kanále už vysílá moc sítí a přepne síť na jiný kanál. Zkusil bych tedy podle inSSIDeru vybrat nejvolnější místo a v nastavení modemu zrušit kanály "automaticky" a nastavit jeden kanál "natvrdo".
Nějakej video návod by nebyl? A kam to popřípadě šoupnout?
Dodatečně přidáno po 3 hodinách 57 minutách 35 vteřinách:
Ještě mě napadlo, kdybych koupil 5ghz router, tak by to vyřešilo můj problém? A pak teda ještě druhej dotaz, dá se nějak na jistotu určit, zda-li je to opravdu problém přesycení 2,4Ghz pásma? Abych ho nakupoval zbytečně a nezjistil pak, že je modem prostě rozbitý?
ITCrowd píše:Je možné, že pokud má inteligentní automatiku, tak prostě zjistí, že na jeho kanále už vysílá moc sítí a přepne síť na jiný kanál. Zkusil bych tedy podle inSSIDeru vybrat nejvolnější místo a v nastavení modemu zrušit kanály "automaticky" a nastavit jeden kanál "natvrdo".
Ať můžeme mou hypotézu potvrdit, nebo vyvrátit. Způsob nasatvení bys měl najít na stránkách UPC, nebo si stáhno manuál a prohledej nastavení WLAN (WiFi).
Teprve poté můžeme zvážit koupi nového routeru.
oK, manuál jsem našel, nastavení kanálu taky, nicméně nevim jak mám v inssideru poznat kterej z kanálů je nejvolnější. Tak už to asi mám. Nastavil jsem kanál a pak zkusím ještě 3. (ty nejsou v inssideru obsazeny)
Nicméně jsem zjistil, že UPC nabízí službu, která se jmenuje "Wi-free" je to služba, kdy cizí lidi mohou využívat mého osobního wifi signálu, což mě dost děsí. Už dlouho se mi tu objevovalo Wi-Free, ale nevěděl jsem co to je. Teď jsem přenastavil kanál z automatiky na konkrétní číslo a došlo i k přesunutí kanálu pro vysílání Wi-Free. Kouknul jsem tedy na stránky UPC a zjistil si něco o této službě a nevím jestli to úplně chápu. To se jako kdokoliv v baráku může legálně napíchnout na mou wifi? Trochu si tak říkám, jestli to náhodou není to co brzdí mou osobní wifi?!
v krátké době můj další dotaz, ale v tomto si absolutně nevím rady. Rodiče by chtěli modem na simkartu od Vodafonu na chatu, samozřejmě koupili nějaký modem, koukal jsem na vodafone a zrovna tento není ofico podporován (
Pořídili tento...
Poslední příspěvek
Dobře díky, mě šlo jen o to, zda ten internet pojede :-) :thumbup:
Během léta mi budou měnit vedení internetu na optiku. Na dotaz mi bylo řečeno, že na 1GBit připojení bude stačit stávající pronajatý modem TP Link Archer 6 (V2). Technicky tedy problém není, ani nepotřebuji další funkce, ale zařízení má poslední...
Poslední příspěvek
No a já ti doporučím Turris Omnia - trvalé aktualizace, dynamický firewall. SFP modul
Provozuji ho od 2016 a firmware m á stále aktuální :-) !!! Akorát je dražší.
čtu na internetu o Wifi standartech 5,6 a těch úžasných rychlostech, vše samozřejmě za nutnutnosti využití pásma 5 GHz.
Bydlím v rodinném domě a za první betonovou zdí už 5 GHz nemá signál, nebo je rychlostí na úrovni 2,4.
Jak to...
Poslední příspěvek
presne tak, presny pokryti ani v zavislosti na spouste faktoru (material zdi, sirka zdi, tvary atd atd atd.) v podstate ani uplne rict nejde.
Muzes pripadne zkusit dokoupit dalsi R315 v mesh modu a uvidis no, zahradu mam pokrytou do pulky a dal to...
Zdravim vas. Potrebujem od vas poradit.
Prepojil som pc bezdratovo z tv. Cez wifi a sreen mirroring.
Lenze je problem ze mi to seka a laguje.
Moj pc je novy silny. ale moja tv je z roku 2014 a na nej mi ten bezdratovy prenos seka. Ale ja chcem...
Poslední příspěvek
Samozrejmne ze ne. Bezdratove spojeni bude mit vzdy zpozdeni.
U filmu bude pouze horsi kvalita obrazu, zpozdeni nicemu nevadi, hry ale budou kvuli zpozdeni nehratelne.
Pouzij HDMI kabel, pokud je aktivni, muze mit i 20 metru a vice.
Zdravím. Začal mi blbnout WIFI router TP link Archer AX20 AX1800. Začal často vypadávat signál, někdy se stane, že se ztratí signál pro TV v obýváku, kde byl vždy Signál dobrý. Zkoušel jsem TV připojit na Hotspot přes mobil, TV normálně fungovala....
Poslední příspěvek
Zmer to ve chvili, kdy jsou problemy se signalem.
Jsou lidi, co zapinaji wifi az kdyz ji potrebuji a pak ji zase vypinaji.