Wifi router a ip kamera

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

nehullcz
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Wifi router a ip kamera

Příspěvekod nehullcz » 24 bře 2017 12:25

Zdravím vás možná už se to tady řešilo ale vůbec jsem nic nepochopil. Koupil jsem si ip kameru značky Sannce podle navodu jsem stáhl aplikaci do mobilu a zkusil pripojit. Kamera se nepripojila a pořád hlasi ze je offline. Vim ze by se neco mělo nastavit vtom routru ale vubec nevim co tak bych vas chtel poprosit o radu. Wifi router je Tp-link model Tl-wr841n
IMG_20170324_114959-2080x1168.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 682
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod cejny » 24 bře 2017 13:09

1. uved konkretni model, pak se da radit a ne vestit, coz delat nebudu.

Obecne je potreba nastavit kamere ip z rozsahu site, ktera nekoliguje s ip co dava dhcp server tveho routru,
Pokud kamera nebude na ethernetu, tak ji musis nastavit ssid, zabezpeceni a heslo sve wifi.
Ip site kamere nastavis tak ze na pc nastavis statickou ip z jejiho rozsahu, jeji ip zadas do prohlizece, zmenis ip a pripadne rovnou nastavis udaje o svoji wifi, to pokud nebude na kablu [bacha nektere asi delaj ap, na ktere se pripojis pres wifi z telefonu, pro provoz pres wifi musi jet jako klient]..

Jinak tady neco je http://www.sanncegroup.com/video-tutorial/
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

nehullcz
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod nehullcz » 24 bře 2017 13:14

Model kamery je I21AG ta kamera nejede pres kabel ale jen pres wi-fi a bohužel jeji ip neznám maximálně na kamere je QR CODE , P2P ID

Uživatelský avatar
Blitzkrieg
Level 3
Level 3
Příspěvky: 611
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod Blitzkrieg » 24 bře 2017 13:37

Vzhledem k tomu, že ta kamera jede bezdrátově, nemá LAN a ani žádnou správu přes web, tak nevím co bys na ní, případně routeru, chtěl složitě nastavovat?

Každopádně jsi musel něco udělat špatně při prvotním nastavování v aplikaci v mobilu. Resetuj kameru a nastav znovu. Tady je ještě jednou video, jak to nastavit: https://www.youtube.com/watch?v=B0vtQFSryEI

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 682
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod cejny » 24 bře 2017 14:05

No tak kamera ani lan nema, coz je celkem pech. Jedina cesta aby jela pres lan je ze se umi jako klient pripojit na tvoji wifi sit. Jinak proste pojede jen jako ap, coz vylucuje ze pojede na jedne siti s tvym routrem.

http://www.sanncegroup.com/kb/index.php ... ser+manual
http://www.sanncegroup.com/kb/index.php ... how&cat=29
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

nehullcz
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod nehullcz » 24 bře 2017 14:30

podle toho video navodu jsem to delal vsechno dobre i jsem kameru resetoval a kdyz zadam pripojit pomoci wifi tak se nacita a dal si nic neobjevi, pokud zadam moznost pripojit pres QR kod tak se sice nacte ID kamery ale kdyz kliknu na pripojit tak je stale ofline. opravdu fakt nevim co stim

Dodatečně přidáno po 1 hodině 21 minutách 6 vteřinách:
Sice je to jina kamera ale dela to stejne co jemu https://youtu.be/6n4LmoLfS9k

Dodatečně přidáno po 5 hodinách 6 minutách 24 vteřinách:
Kameru jsem vzal k našim kde jsem dřív bydlel a mel jsem stejného poskytovatele sluzeb internetu jako tady ale tam je optika a tady mam wifi u nasich to bezelo hned nechapu co bych tu mel jinak nez tam přitom wifi router mame od stejny znacky akorat ja mam jen silnější aby to dosahlo po celem baraku

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 682
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod cejny » 24 bře 2017 20:11

Nejak se v tom extra nevyznam, jaksi to nemam doma, a moje ip kamera je proste ip kamera s etherneter a wifi wifi klientem. Ta apka se tvari ze jedine co zadavas je je ssid tve wifi a heslo. Na tom videu nezadava id kamery, login je tam admin, heslo nic, tak to i odpovida kamere v zakladnim nastaveni z vyrobi. Pak je tam ze zadas ssid tve wifi a heslo. Pak ti doporucuje zmenit heslo k nastaveni kamery. Neni mne sice poradne jasne jak se tel bavi s kamerou, zda to nejak preda ssid pres zvuk nebo nfc, v siti to neni, dokud to nedostane pristupove udaje. Co se tyce wifi, tak skus klidne ze srandy zmenit heslo, sifrovani, ... a nepouzit kanal 12-13 ktere ta kamera nemusi umet.

https://www.youtube.com/watch?v=B0vtQFSryEI

Preventivne bych se u tve wifi site vyhl nejakejm silenejm znakum, na ruznejch klavesnicich muze znak vipadat stejne, ale je jine. Skus a uvidis.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

nehullcz
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod nehullcz » 24 bře 2017 20:46

Tak mi to popis do podrobra co mam udelat. Problem je vtom ze tady doma me to nenačte kameru, kamera je ofline kdyz ji pripojuji porad hlasi pripojte kameru ale na bývalém bydlišti bez problémů se nacetla a bezela tak jak mam... verejnou ip bych mel mit a kdyz ne tak si myslim ze v domaci síti by nemel problem se pripojit. Vim ze kdyz jsem pripojoval ps3 k wi-fi a spouštěl gta5 tak byl problem a gta neslo ale podle nejakeho návodu jsem změnil uz nevim co v nastaveni a pak se to rozjelo proto si myslím ze chyba bude nekde v routeru

cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 682
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod cejny » 25 bře 2017 11:51

Ja jaksi tak sam pro sebe veci zvladam, s tim ze dohledavam na google. Proste takovej ten co obecne nemejva problemy, asi dano letama a tim ze jsem taky kolikrat nevedel jak dal a nakonec to dal. Bohuzel to kolikrat neumim predat.

Jedine co mne napada je na tvem routru nesmi jet wifi na kanale 12-13, 100% bych se vyhl 40mhz kanalu, N draft snad vadit nebude [pripadne prubni zda to pojede v G nebo B], zabezpeceni tezko rict [pokusne jde prubnout i wep nebo bez zabezpeceni], co se tyce hesla tak dej jen normalni abecedu a cisla, nic vic nic min.

Pak mne napada se podivat na nastaveni toho routru kde to slape, rozsah na kterem jede lan a dhcp server. K tomu bych hodil oko jak je nastavena wifi.

Posledni co mne napada je jak jses vlastne daleko od tveho routru kdyz to delas, pro jistotu bych to delal ve stejne mistnosti, aby ta kamera nemela problem se vzdalenosti a rusenim, tim padem se taky nenapoji.

Vyrobce bohuzel dava navod dost nanic, je to stylem franto tam do toho kopni a ono to pojede. Ve chvuli kdy mas problem tak cumis jako puk.

Dodatečně přidáno po 5 hodinách 18 minutách 52 vteřinách:
Pak snad ze nemáš zapnuté DHCP a ta kamera nedostane IP, případně to ma nastavenu statickou i z rozsahu 192.168.1.? , na kterém tvá síť nejede.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

olinka123
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 280
Registrován: červen 11
Pohlaví: Muž

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod olinka123 » 22 kvě 2017 19:22

...tak a já mám úplně ten obdobný problém :-(

Warcz
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: červen 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod Warcz » 18 zář 2017 12:12

Třeba to někomu pomůže.

1) Stáhnu appku.
2) Zadám v appce nazev mojí wifi a moje heslo do wifi
3) Kamera do repraku řekne connected
4) Naskenuju QR code
5) jako heslo nic nevložím ( Vzadu je Password: none, což ale neznamená že heslo je none :) )
6) Připojím se.

bobik69
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: leden 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Wifi router a ip kamera

Příspěvekod bobik69 » 21 led 2019 19:08

Měl bych dotaz mám tuto kameru a nevím jak nastavit abych se mohl dívat on-line z jiného místa kde je připojení wifi , případně zda-li by mi poradil někdo kdo ji vlastní byl bych opravdu vděčný .

Dodatečně přidáno po 18 minutách 12 vteřinách:
Tak jsem to zkusil a když jsem připojený přes wifi a doma tak ok . Vypnu wifi v mobilu a zapnu data a píše mě to invalid id a nepřipojím se k ní . Jinak ještě to píše když jsem přes data - device is offline , so cannot setting


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Novy wifi router
    od tom66 » 06 pro 2018 16:47 » v Sítě - hardware
    17
    957
    od tom66
    07 pro 2018 19:50
  • R: Wifi Router s HDD
    od Vstrom650 » 31 led 2019 15:28 » v Sítě - hardware
    3
    218
    od Vstrom650
    31 led 2019 16:29
  • kabelový modem a wifi router
    od pawouk73 » 08 bře 2018 16:34 » v Administrace sítě
    8
    914
    od pawouk73
    10 bře 2018 22:18
  • Router / Zesilovač signálu wifi?
    od extrem » 29 dub 2018 19:00 » v Sítě - hardware
    5
    1065
    od ITCrowd
    30 dub 2018 13:56
  • Wifi Router - jaký vybrat?
    od Al_Capone » 17 zář 2018 17:04 » v Sítě - hardware
    3
    813
    od ITCrowd
    24 zář 2018 11:58

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů