Domácí síť

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

RomanK
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Domácí síť

Příspěvekod RomanK » 20 říj 2017 10:41

Ahoj, potřeboval bych pomoci. Mám několik problémů, které zde postupně popíši. Budu rád za každou radu.
Včera mi přišli zapojit internet na doma vzduchem od T-Mobile. Venkovní jednotka Huawei B2338-168, vevnitř router Huawei B2338-168IDU. Internet jede ale mám problém s nastavením dalších zařízení. Samotný router má jen 2x Lan vstup tak jsem to udělal tak že mám kabelem napojený druhý router z předešlého dsl (aktivní do konce měsíce ale nenapojeny) od O2 internetu Zyxel P-870HN-5xb. Další zařízení napojené lan- 2x raspberry pi3 které jsou napojené do tv, PC, WD My Cloud.
Lan z huawei 1x raspberry a 1x do zyxel. Ze Zyxel 1x raspberry , 1x PC, 1x WD.
Provedl jsem nastavení zyxel po přihlášení http://10.0.0.138 kde jsem upravil wifi podle nové na huawei, vypnul DHCP, a ip u huawei je asi ? - 192.168.1.1 tak na zyxel jsem dal 192.168.1.2. -nevím jestli je to dobře protože IP adresa LAN rozhraní je 192.168.1.1 ale DHCP server je 192.168.1.2 - 254 . při zadaní ipconfig -all v příkaz.řádku mi vyskočí Ipv4...192.168.1.24.
Otázka č.1 při přihlašování do huawei pří zadání http://192.168.1.1 vyskočí hláška : "Vyskytl se problém s certifikátem zabezpečení tohoto webu.Mohlo by to znamenat, že se vás někdo snaží oklamat nebo chce ukrást údaje, které odešlete na server. Tento web byste měli okamžitě zavřít.
Přejít raději na mou domovskou stránku
Pokračovat na tuto webovou stránku (nedoporučeno)"
Potřeboval jsem to nastavit tak jsem pokračoval. Nicméně bych rád aby to šlo normálně ale nikdy jsem se s tímto nesetkal.
Otáka č.2 nemohu se již dostat do nastavení zyxel http://10.0.0.138 zkoušel jsem reset atd. a nic vždy tato stránka je nedostupná. Zkusil jsem i odpojit LAN nového netu od zyxel a připojit dsl O2 a nic. Starý net se ani nerozjede. Dále jsem zkusil přihlášení pod http:// 192.168.1.2 když jsem to nastavil jako novou IP - možná uplná kravina :D :D ale fakt jsem už nevěděl. Nicméně když jsem provedl opět reset tak by tam měly být původní hodnoty ne? Závěrem internet přes toto jede i po resetu zařízení se asi to samo nastaví?? PC jede, rapbsberry taktéž. Jde poznat jestli jede wifi na zyxel? teoreticky bych wifi na zyxelu ani nepotřeboval. Kontrolka svítí ale jestli se to na mobilu přepíná podle síly internetu? Mýslím totiž, že asi ne protože jsem přihlášen stále na síti 5Ghz a to zyxel neumí i když by teoreticky měla být silnější 2,4Ghz když jsem přímo u ní. Po vypnutí wifi na huawei nemám žádnou wifi ale nevím jestli je to tím, že huawei to má zakázáno, tak to nejde ani na zyxel nebo jestli je to jen blbě nastavený.
Je ovlivněna rychlost internetu na PC když to jede přes zyxel ? - cca 15 m kabelu do zyxelu a 10m ze zyxelu do pc .
Otázka č.3 Nebojte! pro ty kdo to vydržel a dočetl až sem, už ten sloh bude končit. :D . Vůbec mi nejde WD my cloud. Nevím co jak nastavit a hlavně kde, nemohu se přihlásit bude to zřejmě proto, že jsem změnil net a vono to nerozpozná. http://10.0.0.3 nejde a ani program na PC WD MY Cloud nejede neumí ho to najít. Respektive přes www.mycloud.com/setup ho najde jako 10.0.0.3 ale píše offline. Samozřejmě před novým netem vše šlapalo.

Děkuji Vám za rady a prosím rady pište laicky jsem taky laik abych to pobral :D :D



Reklama
zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8916
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod zeus » 20 říj 2017 11:17

Vitej na PC-Help!
Nepletes si restart a reset? Prvni provedes jen odpojenim od napajeni, na druhe se musis trochu vic snazit a vetsinou pouzit cudlik na zarizeni.
Potrebujes sjednotit cislovani v siti, nejsnazsi bylo ponechat vse v 10.0.0.x a jen to zmenit v novem Huawei.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

RomanK
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 17
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod RomanK » 20 říj 2017 11:27

Provedl jsem jak restart tak i reset "čudlíkem". Nicméně se tam nemohu dostat....

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8916
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod zeus » 20 říj 2017 12:09

OK.
1) Zapoj PC do Huawei a zkus zmenit jeho IP do rozsahu 10.0.0.x
pokud to pujde, pak
2) Po resetu Zyxelu pripoj PC do LAN1, zadny dalsi kabel (krome napajeni) neni v Zyxelu zadouci. Bude mit zpet 10.0.0.138 a
zapnuty DHCP server. Dokonfiguruj dle potreby (zmena Wifi, vypnout DHCP server,..)
pokud ne
2+ 3) navic zmena LAN IP Zyxelu do 192.168.x.x dle Huawei
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14876
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod ITCrowd » 20 říj 2017 12:41

Tak to dopadá, když si někdo myslí, že....
Jak resetovat zyxel do továrního nastavení se dočteš v manuálu. Pohým stisknutím tlačítka to ale nebude. A stejně tak se tam dočteš, jakou bude mít výchozí IP adresu.
A teď jak ven z toho, co jsi napáchal...
Rozhodni se, jakou IP sítě bude mít tvoje síť. Tuto síť si nastav na hjůveji. Povol DHCP, range 100-199. Tedy např. router 192.168.2.1, DHCP 192.168.2.100-199.
Dále - na svém PC si nastav síťovou kartu na IP 10.0.0.5, bránu na 10.0.0.3. Propoj kříženým kabelem přímo s WDmycloud. Vejdi do nastavení. Nastav pevnou IP ve tvé síti mimo rozsah DHCP (zde např. 192.168.2.3). Změň IP na PC na automaticky, připoj PC a WD do sítě, ověř, že spolupracují.
Připoj PC k továrně resetovanému zyxelu (nic jiného zatím nepřipojuj!). PC dostane automaticky IP. Pomocí ipconfig zjistíš bránu (gateway), tu zadáš do prohlížeče, dostaneš se do nastavení. Zde vypneš DHCP a nastavíš pevnou IP (v tomto př. např. 192.168.2.10). Nastavíš wifi. Poté připojíš.
Jako pomůcku použij návod "Router jako switch", který najdeš v mém podpisu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

amirinda
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 143
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod amirinda » 23 bře 2018 09:57

Zdar,
mám stejnej modem, ale od Vodafone. Internet jako takovej funguje, ale problém mám asi v domácí síti, Ve chvíli kdy popřipojuji vše do sítě (PC, Ntb, telefony, televize, kameru...) tak mi začne vypadávat připojení. Někdy několikrát denně a někdy to zas běží - asi když je dobrá konstalace. Když to vypadne tak modem píše v logu problémy s IPV6 a nějaké nastavení času. IPV6 jsem povypínal kde to jen šlo, ale víc už mě nenapadá. A hlavně někdy se nemůžu po zadání IP modemu dostat ani do administrace.

Nevíte někdo co by mohlo dělat problémy?...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14876
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Domácí síť

Příspěvekod ITCrowd » 24 bře 2018 08:00

@amirinda:
Především neporušuj pravidla schválené registrací. Máš si založit vlastní téma a ne vstupovat do cizího.
Až tak učiníš, budeme se ti věnovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Domácí síť
    od ondreii » 28 srp 2018 12:24 » v Administrace sítě
    10
    530
    od ondreii
    29 srp 2018 10:01
  • domaci wifi sit
    od peta501 » 03 čer 2018 20:29 » v Sítě - hardware
    3
    654
    od misho
    04 čer 2018 21:59
  • Domácí WiFi sít
    od horcuss » 03 bře 2018 14:28 » v Sítě - hardware
    4
    536
    od lump1
    03 bře 2018 18:22
  • Domací síť a problém tisku.
    od chose5 » 26 pro 2017 22:31 » v Sítě - hardware
    5
    449
    od chose5
    27 pro 2017 09:05
  • Jaký router pro domácí síť
    od hynkoma1 » 01 led 2018 21:36 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    624
    od ITCrowd
    07 led 2018 22:29

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti