Spojení dvou chat

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Spojení dvou chat

Příspěvekod slanecek » 03 srp 2018 12:34

Dobrý den mám dotaz jak spojit dvě chaty vzdálené od sebe cca 30-50m internetem bohužel sousední chaty jsou problémoví a nedovolí vzduchem táhnout přes jejich pozemek LAN kabel tudíž to potřebuji vyřešit bezdrátově. Viditelnost ze střechy je úplně čistá na druhou chatu žádný strom žádné překážky. řešit to nějakýmá anténkama nebo čím? Nevím jak se tyto věci řeší ale tipuju že to bude z jedné chaty z routeru vyvedený kabel nahoru na střechu do nejaké krabičky která bude čučet na druhou krabičku na druhé střeše a z ní půjde dolů do chaty kabel do routeru na příjem signálu v druhé chatě. Pokud se pletu tak mne prosím opravte pokud ne tak mi prosím doporučte nějaké dobré řešení. Děkuji



Reklama
lubo007
Level 3
Level 3
Příspěvky: 434
Registrován: srpen 14
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod lubo007 » 03 srp 2018 12:56

ked ma jedna chata internet, nemoze si dat zaviest aj druha? alebo tomu sa snazite vyhnut, a chcete pripojenie zdielat?
..asi existuju nejake long range wifi anteny, no neviem ako je to so stabilitou, odozvou

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11317
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod xbs » 03 srp 2018 13:23

nešlo by ten LAN kabel vést oklikou kolem těch pozemků?

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod slanecek » 03 srp 2018 13:53

leda přes stromy ale to už by bylo moc na okolo chceme se právě vyhnout platit další poplatek za další připojení protože chata je využívaná jen cca 6 měsíců v roce proto chceme jít do internetu který budem platit na půlse sousedy se nedá domluvit jeden větší trotl než druhý a nedá se to vysvětlit nikomu kabelem na okolo přes stromy by to bylo cca 70-80m tomu se chcem taky vyhnout protože máme strach že z okolních pozemků by to mohli přecvaknout jediná možnost je právě nějak vzduchem ale bohužel sem tohle nikdy neřešil tak nevím jak se to dá udělat.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11317
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod xbs » 03 srp 2018 13:54

sem samozřejmě myslel zakopat kolem těch pozemků do země, třeba nenápadně přes noc ;)

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod slanecek » 03 srp 2018 14:00

to bohužel taky nejednak nemám přistup na vedlejší pozemek a z obou stran za hranicí pozemku je kamenita cestička jediná možnost je vrchem přes větve stromů a to je riskantní že by to přecvakli a navíc by to bylo cca 70m kabelu

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9265
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod zeus » 03 srp 2018 14:32

Delka kabelu 70m neni tolik, stejne tak na tech 30-50m vzduchem netreba nic spesl.
Vzal bych dve nanostationy a udelal most.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6656
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod faraon » 03 srp 2018 16:09

slanecek píše:Viditelnost ze střechy je úplně čistá na druhou chatu žádný strom žádné překážky.

Češi bývali národ kutilů: http://sorak.wz.cz/index_soubory/elektronika_soubory/ronja.html

Obrázek

Oficiální web v angličtině: http://ronja.twibright.com/ Ale je to český vynález ;-)
„Miloš Zeman je velice inteligentní chlap. Je řádně zvolen a měl by být respektován. Václava Havla jsem znal osobně, myslím, že byl zbabělec.“ – Jan Saudek

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16294
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Spojení dvou chat

Příspěvekod ITCrowd » 04 srp 2018 12:18

Vzhledem k tomu, že kabel odmítáš, pak bych doporučil:
kup si dva staré, jednoanténové routery (na aukru za cca 50,-) s odnímatelnými anténami, koax a kostelecké párky.
Vyrob si dvě antény: http://www.simandl.cz/stranky/czfreenet ... chovka.htm a nasměruj je na sebe. Routery přepni do módu bridge. Rychlost nebude nic moc, hry už vůbec ne, ale na internet to stačit bude. Pokud bys chtěl cokoli lepšího, půjde to do peněz a bude to daleko dražší, než kabel.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Crossfire aneb spojeni dvou grafik
    od LukeB » 20 črc 2018 13:10 » v Problémy s hardwarem
    2
    334
    od vuLva
    20 črc 2018 13:50
  • Film na dvou monitorech s titulky ve dvou jazycích.
    od Deo » 24 bře 2019 21:28 » v Vše ostatní (sw)
    5
    729
    od Deo
    29 bře 2019 13:18
  • Špatnej FB chat
    od Montes » 09 led 2019 22:41 » v Vše ostatní (sw)
    3
    369
    od Montes
    09 led 2019 23:01
  • Přerušování internetového spojení
    od Zx Amiga » 26 srp 2018 16:47 » v Sítě - hardware
    11
    1012
    od drobino
    03 zář 2018 04:53
  • Spojení slabší a lepší RAM
    od Mejca » 18 srp 2018 23:02 » v Vše ostatní (hw)
    9
    723
    od SpaceExplo
    19 srp 2018 20:43

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host