Dva routery

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Jandak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 10:03

Ahoj,

mám doma dva routery. V prvním routeru (hlavní) mám zapojeny PC a NTB kabelem. Taky je k němu připojený druhy router. Oba routery mají shodný název tak aby druhy router (jako switch) fungoval jako switch. Na druhém routeru je připojena pouze IP televize.

Můj probklém spočívá v tom, že občas se stane, že mi nejde internet v PC a NTB (žlutý trojúhelník) .. když pak na tom druhém routeru odpojim kabel, který vede z prvního routeru (hlavního), tak se pak internet rozjede.. a vše funguje normálně..

Jak je to možné?? jak to nastavit tak aby to jelo v pohodě.

PS: Stáva se to tak jednou za 2 mesíce..



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 10:54

Ahoj,
mrkni v mém podpisu - router jako switch.
Máš nastaveno stejně? Případně v čem se nastavení liší?
Uvedené chování by mohlo ukazovat na zapnuté DHCP na druhém routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Jandak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 11:01

No právě, že je vypnuto.. měl bych to mít stejně jak popisujes

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 11:03

Jaký je rozsah IP adres DHCP prvního routeru?
Jakou IP adresu má druhý router?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Jandak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 11:46

to ted z hlavy nevim odpoledne napisu.. jen jsem asi udelal jednu chybu. Nastavoval jsem to totiz tak, ze jsem pripojil prvni router k PC a k tomu druhemu jsem pak sel pres sit a ne pres pripojeny kabel k PC.. muze to byt timto?

Dodatečně přidáno po 4 hodinách 24 minutách 38 vteřinách:
Takze nastavil jsem to tak.. ze rozsah mam 192.168.0.100 - 199, ip adresu druheho mam 0.99, stejny nazev, stejne security akorat jsem to ted nastavil primo kabelem z PC (ten druhy router).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 16:15

Tedy jsi to přenastavil, nebo to nastavení už takto bylo?
Jinak přímé nastavení z PC, nebo nepřímé by nemělo mít vliv.
Pokud by se závada znovu projevila pak dodej výpis:
ipconfig /all
ping na bránu (1. router)
ping na www.seznam.cz
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Jandak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 78
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 17:06

ano, nastavil jsem to znovu (pro jistotu - ale ty IP ADRESY byly nastaveny podobne, prostem mimo rozsah dhcp). zjistil jsem ze dneska rano byl vypnuty proud. A vzdy se tato situace stane jak ho vypnou... tak uvidime.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15035
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 18:28

Pak zkus vypnout a zapnout první router a sleduj, co to udělá. Kdyby nic, tak totéž druhý router. Snad se chyba ukáže.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dva WiFi routery ve stejné síti s vypmutým DHCP
    od vasekpetr1 » 02 bře 2018 21:28 » v Sítě - hardware
    12
    1142
    od vasekpetr1
    04 bře 2018 19:35
  • Dva stejné routery. K jednomu se nejde připojit z některých zařízení
    od killl » 24 úno 2018 14:58 » v Sítě - hardware
    8
    705
    od killl
    28 úno 2018 22:03
  • Jak na bezdrátové připojení k internetu na dva routery-WiFi sítě současně?
    od PN7 » 04 čer 2018 14:44 » v Vše ostatní (sw)
    2
    442
    od RIKI22
    04 čer 2018 17:13
  • Routery ASUS - funkce FTP serveru
    od Martin63 » 06 led 2018 03:58 » v Sítě - hardware
    3
    379
    od Martin63
    06 led 2018 14:14
  • Rozcestník s videonávody, radami, WiFi, IP adresy, routery
    od velcash » 03 lis 2018 17:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    266
    od velcash
    03 lis 2018 17:45

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti