Propojení dvou wifi routeru rychlost

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

michalnet
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod michalnet » 18 říj 2018 20:13

Ahoj prosím o radu nastavil jsem si routery podle toho prvního návodu tady https://www.google.cz/amp/s/m.wikihow.cz/Jak-propojit-dva-routery%3famp=1 a vše jede jak má, ale rychlost je pomalá. Nevíte proč prosím. A ještě jeden problém kabel kterým jsem propojil dva routery naprimo nejde internet, ale pokud dám propojku a napojim další kabel a pak do routeru tak už vše jede a tak si říkám jestli to nemá souvislost. Díky za rady. Oba routery mám tp-link jeden nový a druhý starší a šlo mi o to aby mi šla wifi na obou.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16337
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2018 21:12

Vítej na PC-HELP!
Viz. můj podpis - router jako switch.
O rychlosti se můžem pobavit až budeš mít správně nastaveno a sdělíš PŘESNÉ typy routerů.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod michalnet » 19 říj 2018 03:09

Tak ten starší je tl-wr542g jako sekundární a nový TL-WR841N jako primární jinak jak jsem psal jde mi všechno wifi i porty které potřebuji také využít jenom ta rychlost je ze 40Mbits jen 9Mbits

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16337
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod ITCrowd » 19 říj 2018 07:24

ITCrowd píše:Vítej na PC-HELP!
Viz. můj podpis - router jako switch.
O rychlosti se můžem pobavit až budeš mít správně nastaveno a sdělíš PŘESNÉ typy routerů.

Ten druhý router je stará plečka s b/g, zde je max. teoretická rychlost 54Mbps => přes wifi nikdy reálně 40Mbps nemůže jít. Zkus to kabelem, tam by to mohlo být lepší.
A pokud ho nemáš zapojen jako switch, pak další zpoždění dělá routování.
BTW ten nový router je taky plečka a pokud si platíš za rychlost internetu 50Mbps, pak si připojení zaslouží jako první router s gigabitovými porty.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod michalnet » 19 říj 2018 12:58

No, ale právě šlo o to, že když jsem to napojil i přes kabel, jelo to stejně pomalu. Jinak jsem chtěl koupit Asus RT-AC68U zatim, ale dost vysoká cena

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 574
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod TRNX » 19 říj 2018 13:05

Zkus to nastavit podle návodu od ITCrowd. Další co můžeš zkusit - z hlavního routeru odpoj kabel, který je připojený v portu WAN a zapoj si ho do PC/NTB. Pak zkus jestli je připojení vyhovující nebo ne.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 9

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16337
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod ITCrowd » 19 říj 2018 13:21

Tak znovu - nastav dle: viewtopic.php?f=109&t=125575
ac68 patří mezi vyšší třídu. Rozumná volba je třeba viewtopic.php?f=41&t=182493 ovšem pokud si vystačíš jen se dvěma LAN porty. Jestliže si vystačíš pouze s pásmem 2,4GHz, pak viewtopic.php?f=117&t=135348
Ale jak jsem psal, cokoli s gigabitovými porty by mělo problém řešit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

michalnet
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod michalnet » 19 říj 2018 15:19

Ok diky za radu ale budu moc využívat jak wifi tak i porty. Jinak router, který jsem poslal má prý super dosah signálu, chci ho do rd aby mi pokryl i venku signál, jelikož tam chci Dát IP bezdrátovou kameru a v routeru použít pak usb pro záznam s kamery. To jsem viděl že by šlo o toho druhého zmiňovaného, ale nevím jak mi to dá signál ven ten tp link má jenom jednu čárku venku ve vzdálenosti 100m od routeru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16337
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Propojení dvou wifi routeru rychlost

Příspěvekod ITCrowd » 19 říj 2018 15:24

Doporučuji přečíst v mém podpisu - proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou routerů
    od FachmanCz » 30 dub 2019 15:54 » v Sítě - hardware
    3
    459
    od ITCrowd
    30 dub 2019 21:33
  • Propojení routerů bez kabelu pro šíření WiFi
    od Martin70 » 15 čer 2019 10:36 » v Administrace sítě
    1
    153
    od zeus
    15 čer 2019 13:35
  • wifi z 2.4 GHz na 5 GHz - nastavení routeru + nestabilní rychlost
    od quinter » 28 srp 2018 11:07 » v Administrace sítě
    5
    1126
    od kanoe222
    28 srp 2018 18:28
  • Propojení 2 routerů.
    od Sirkosta » 30 dub 2019 11:48 » v Administrace sítě
    44
    1687
    od ITCrowd
    11 kvě 2019 20:34
  • Rychlost wifi jen 30 Mbps
    od jan l » 13 zář 2018 16:20 » v Problémy s hardwarem
    16
    863
    od jan l
    15 zář 2018 11:41

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host