Vysoký ping každých 10min

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Egac
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod Egac » 26 říj 2018 09:06

Zdravím,
Mám poslední 2 týdny problém s pingem, každých 10min mám na cca 1min vysoký ping ( 300-600 ) , odpozorováno na více hrách.

i5-8500 CPI 3.00GHz , 16GB RAM , GeForce GTX 1070 Ti , MB : Asus Rog strix 8360-g gaming
router Asus RT-AC51U Dual Band. ( připojen jsem z routeru kabelem do PC. Ale tyhle lagy 1x za 10min se dějou i na WIFI (ps4) ).

Přibližně 2 týdny zpátky šel internet uplně hrozně (3-5MB/s) tudíž jsem volal na STARNET jak je to možný a kde může být problém, následně jsme došly na to že je stará anténa co máme na střeše, přijel technik .. nainstaloval novou a internet šel normálně okolo 40MB/s.
Jelikož měli problém s anténou kvůli lešení na sidlišti odkud je vysíláno knám , museli anténu zvednout a bylo mi řečeno že tím se dějou ty lagy jednou za 10min, že do toho foukne vítr a než se to dá zase dohromady tak to trvá, příde mi to jako nesmysl , at je počasí jakékoliv děje se pořád to samé, vždy za 10min na 1min vysoký ping.

Příde mi to spíše jako problém někde u mě.
Ještě bych dodal že je to tak 3týdny co jsem dával jinej klíč na WIN10 ( Jestli to nemůže být taky problém vtom ). Jsem v tomhle uplný laik, tudíž budu rád za každou radu a věřím že mi dokážete pomoct vyřešit tuhle situaci.
Určitě budete potřebovat nějaké screeny, jak je co nastavené, kdyžtak mi sem napište a dodám, popř. je možnost se podívat přes Team Viewer.

Děkuji za jakoukoliv odp. Pěkný den :-)

edit: přidávám : ipconfig /all
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod ITCrowd » 26 říj 2018 09:41

Vítej na PC-HELP!
V mém podpisu najdeš návod na diagnostiku sítě. PEČLIVĚ PROSTUDUJ! Případně si dohledej témata s podobným problémem, abys viděl, co přesně máš dělat.
Sem vlož screen z programu pingplotter. Pingat ho nech aspoň 30 minut, ať je tam něco vidět.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Egac
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod Egac » 26 říj 2018 14:34

1) správně nainstalováná síťová karta - souhlasí
2) Kontrola nastavení síťové karty - Ovládací panely - souhlasí
3) ipconfig /all - Ten už tady máme
4) ping 192.168.1.1 - souhlasí
ping.PNG

5) ping http://www.seznam.cz - souhlasí
ping seznam.PNG

Screenshoty z PingPlotter :
p1.PNG

p2.PNG

p3.PNG

p4.PNG


Snad jsem vše dělal dobře, předem děkuji za odp.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod ITCrowd » 26 říj 2018 14:52

Screeny potvrzují to, co říkáš.
Navíc, i normální ping je vyšší, než 100ms, což je hodně i na bezdrátové připojení.
A jak můžeš vidět, u tebe problém není, ke tvému routeru je vše v pořádku, problém začíná na druhém hopu 10.5.188.221.
Nicméně, za ten router tě nepochválím, pro rychlost 40Mbps by byl vhodnější router s gigabitovými porty. takto je klidně možné, že router nestíhá.
Pokud to lze, připoj síťový kabel z "antény" rovnou k počítači a proveď test znovu. To nám ukáže více.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Egac
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod Egac » 26 říj 2018 15:27

Router je asi 2 roky starý, předpokládal jsem že chyba byl neměla být vněm, ale určitě to tedy není vyloučeno. Popř. koupím jiný nejlépe na Vaše doporučení.

Zkusil jsem tedy připojit síťový kabel z antény rovnou k počítači a internet se nepřipojil vůbec. Tak tedy nevím včem je problém, vždy jsem to měl přes router, když dám síť. kabel do PC, nevyžaduje to jiné nastavení?
Děkuji.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod ITCrowd » 26 říj 2018 15:32

V administraci routeru položka WAN by měly být údaje pro připojení k internetu. Bude tam IP adresa, brána a maska, tyto údaje vyplníš na síťové kartě počítače. A mělo by to fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Egac
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod Egac » 26 říj 2018 15:56

jtn.PNG

Někde tady to najdu? Mám WIN 10.
Nějak nejspíš nemohu najít to co po mne nyní chcete, omlouvám se ale opravdu s tímto nejsem moc velký kamarád. Do hledání jsem zkoušel zadat administrace, router apd. a jediné co se mi podařilo najít kde je "WAN" je toto.
Děkuji za pochopení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod ITCrowd » 26 říj 2018 16:02

Do administrace routeru se dostaneš tak, že do adresního řádku prohlížeče zadáš ip adresu 192.168.1.1 (tam co píšeš seznam.cz). Zobrazí se přihlašovací dialog. Po přihlášení se dostaneš do administrace. Rozhraní bude vypadat nějak takto: https://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/index.html
Nastavení síťové karty je popsáno v bodě 2) diagnostiky sítě. Tam, kde je získat IP automaticky vyplníš IP adresu a další údaje co najdeš v položce WAN v administraci routeru. Stejně tak DNS.
Ještě dodám - potřebné údaje bys měl najít v dokumentaci k připojení od providera.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Egac
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: říjen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod Egac » 26 říj 2018 16:51

Ještě jsem teď volal technikovi STARNETU a prý mám vydržet do pondělí, že přijede a něco zkusí přepojit.
Tak kdyžtak sem napíšu v pondělí/uterý , pokud by se vyřešilo popíšu kde byl problém a napíšu o lock. Třeba se to bude někomu hodit.
Zatím děkuji, pěkný víkend.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15231
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký ping každých 10min

Příspěvekod ITCrowd » 26 říj 2018 16:57

O lock nemusíš psát, stačí, když klikneš na zelené zatržítko. Zde si po vyřešení problému uzavírají tazatelé témata sami :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký ping
    od CoKy » 25 pro 2017 18:36 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    419
    od ITCrowd
    26 pro 2017 07:49
  • Vysoký ping
    od Ricos555 » 04 led 2018 17:03 » v Vše ostatní (inet)
    11
    991
    od ITCrowd
    01 úno 2018 18:39
  • Vysoký Ping v Hrách!
    od JegenaJk » 23 led 2018 23:13 » v Vše ostatní (inet)
    6
    608
    od JegenaJk
    24 led 2018 01:27
  • vysoky ping, nulovy upload
    od brb123 » 21 srp 2018 16:36 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    408
    od ITCrowd
    22 srp 2018 21:22
  • Každých 5s se počítač zasekne
    od Petr Škorec » 01 črc 2018 16:47 » v Problémy s hardwarem
    9
    445
    od Petr Škorec
    02 črc 2018 10:14

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů