Veřejná ip

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

nonlogik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Veřejná ip

Příspěvekod nonlogik » 19 lis 2018 11:02

Dobrý den,

mám dotaz ohledně nastavení veřejné IP. Pokud mám 3 různé stroje (3 různé vnitřní IP) na které se potřebuji připojovat z venčí. Musím mít 3 veřejné IP adresy???

Děkuji za odpověď



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod ITCrowd » 19 lis 2018 11:04

Vítej na PC-HELP!
Můžeš, ale nemusíš.
Stačí router a nastavit si směrování. Záleží co myslíš tím, připojovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

nonlogik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod nonlogik » 19 lis 2018 11:16

Ok. Pokusím se to popsat lépe. Router mám od poskytovatele a ten ho také spravuje. Minulý týden jsem mu napsal požadavek, že potřebuji přistupovat z internetu k těmto zařízením:
192.168.1.110:443
192.168.1.110:8180
192.168.1.2:82
192.168.1.62:8000, 554

Dnes mi přišla odpověď, že je vše nastavené, ale funguje jen ip 192.168.1.110. Tak nevím, zda něco dělám špatně já nebo jestli to špatně nastavil poskytovatel. Existuje způsob jak si to mohu ověřit???

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod ITCrowd » 19 lis 2018 11:36

Pokud nemáš přístup do routeru, tak ne.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
satik
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3071
Registrován: leden 15
Bydliště: Praha / Krkonoše
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod satik » 19 lis 2018 12:18

V lokální síti se na ty služby na těch ip/portech připojíš?
https://www.facebook.com/peasantsandcastles/
https://www.twitch.tv/satikcz/
https://www.youtube.com/c/SatikCZE
PC: Intel Core i7 8700K@5GHz+EK KIT L360, ASUS Maximus X HERO, 32GB RAM@3466, MSI RTX 2080Ti Trio, Fractal Define S, Seasonic P860, SSD 2TB celkem
Periferie: 3x AOC AG271QG (1440p 165Hz IPS), Razer Deathadder+Blackadder Chroma, Steelseries QcK+, Sennheiser PC360, DXRACER OH/KF06/NB

nonlogik
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: listopad 18
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod nonlogik » 19 lis 2018 12:23

Ano v lokální síti se připojím, ale zadám-li veřejnou a port, tak nic.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8981
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Veřejná ip

Příspěvekod zeus » 19 lis 2018 12:32

Ciste pro jistotu - tu verejnou adresu zkousis z jine site?
Muzes kdyztak vyuzit port skenery na internetu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Veřejná ip adresa
    od poli194 » 26 led 2018 16:57 » v Administrace sítě
    8
    665
    od ITCrowd
    27 led 2018 12:27
  • Nelze nastavit veřejná IP na druhém PC, proč?
    od strangereu » 04 led 2018 16:39 » v Administrace sítě
    13
    834
    od strangereu
    04 led 2018 17:07
  • Veřejná IP adresa jak nakonfigurovat na minecraft atp
    od AngelikaB » 22 led 2018 18:23 » v Administrace sítě
    2
    418
    od AngelikaB
    22 led 2018 18:50

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti