Rozdvojení LAN kabelu

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:30

Zdravím, žádám o radu ohledně problému: Mám router se 4-mi vývody, ale potřebuji zapojit 5 zařízení, jak jednoduše rozdvojit jeden z vývodů i za cenu snížení rychlosti?
Předem díky.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15208
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 14:38

Nijak. potřebuješ switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:42

Tak to jsi mě nepotěšil. Díky.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15208
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 14:48

To není nic až tak drahého :-)
Např.: https://www.czc.cz/tp-link-tl-sg1005d/65415/produkt
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:58

Mě nejde ani tak o cenu jako spíš o to, že jsem to chtěl schovat do krabice ve zdi.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 818
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod Zivan » 21 lis 2018 15:26

Kdybys nacrtnul planek zapojeni, tak by to bylo jasnejsi. Nemusis dat switch primo k routeru, ale treba do mistnosti, kde mas dve zarizeni, ty pripojis do switche a z nej uz pujde jen jeden kabel do routeru.

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 15:35

Mám po bytě rozvedených 5 okruhů pro připojení LAN (kabel od routeru do koncovky na zdi): Dětský pokoj, pracovna, kuchyně, obývací pokoj, ložnice. Přívod do bytu je v dětským pokoji, kde bude router a vedle něj je krabice, ve který je těch 5 kabelů, ta bude zakrytovaná a skrz kryt půjdou kabely do routeru. Ano vím stačí položit switch vedle routeru a bude, ale spíš mi šlo pouze o to jestli není nějaký pasivní článek, který to dokáže rozdělit a který se vejde do té krabice.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 818
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod Zivan » 21 lis 2018 16:06

Ne, pasivne se da jeden Gb kabel pouzit misto dvou Mb, ale na konci ho musis stejne rozdelit na dva konektory a ty zapojit do routeru/switche do dvou portu. To ti je tedy k nicemu.

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 16:09

Takže jediná možnost je použití switche.
Díky za informace. :-)
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15208
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 17:53

Můžeš samozřejmě použít jiný router :-) https://www.czc.cz/netgear-nighthawk-x10/201485/produkt
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 18:20

Jo to by šlo :-D
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

BigSandy
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod BigSandy » 06 pro 2018 15:38



  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozdvojení ethernet kabelu
    od Roverly » 13 úno 2018 11:39 » v Sítě - hardware
    9
    799
    od Roverly
    14 úno 2018 00:30
  • Zapojení kabelu LAN
    od olinka123 » 10 led 2018 14:42 » v Sítě - hardware
    19
    1206
    od olinka123
    26 úno 2018 17:10
  • Připojení kabelu LAN-omezená síť
    od olinka123 » 16 led 2018 12:57 » v Sítě - hardware
    5
    410
    od Martab
    16 led 2018 16:50
  • Výměna kabelu Hyperx Cloud
    od Kkjaan » 08 bře 2018 20:14 » v Problémy s hardwarem
    1
    425
    od fugias
    02 dub 2018 13:39
  • Notebook nedetekuje připojení ethernet kabelu.
    od OrganTv12 » 30 říj 2018 18:01 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    376
    od OrganTv12
    30 říj 2018 18:01

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti