Rozdvojení LAN kabelu

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:30

Zdravím, žádám o radu ohledně problému: Mám router se 4-mi vývody, ale potřebuji zapojit 5 zařízení, jak jednoduše rozdvojit jeden z vývodů i za cenu snížení rychlosti?
Předem díky.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 14:38

Nijak. potřebuješ switch.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:42

Tak to jsi mě nepotěšil. Díky.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 14:48

To není nic až tak drahého :-)
Např.: https://www.czc.cz/tp-link-tl-sg1005d/65415/produkt
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 14:58

Mě nejde ani tak o cenu jako spíš o to, že jsem to chtěl schovat do krabice ve zdi.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 978
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod Zivan » 21 lis 2018 15:26

Kdybys nacrtnul planek zapojeni, tak by to bylo jasnejsi. Nemusis dat switch primo k routeru, ale treba do mistnosti, kde mas dve zarizeni, ty pripojis do switche a z nej uz pujde jen jeden kabel do routeru.

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 15:35

Mám po bytě rozvedených 5 okruhů pro připojení LAN (kabel od routeru do koncovky na zdi): Dětský pokoj, pracovna, kuchyně, obývací pokoj, ložnice. Přívod do bytu je v dětským pokoji, kde bude router a vedle něj je krabice, ve který je těch 5 kabelů, ta bude zakrytovaná a skrz kryt půjdou kabely do routeru. Ano vím stačí položit switch vedle routeru a bude, ale spíš mi šlo pouze o to jestli není nějaký pasivní článek, který to dokáže rozdělit a který se vejde do té krabice.
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 978
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod Zivan » 21 lis 2018 16:06

Ne, pasivne se da jeden Gb kabel pouzit misto dvou Mb, ale na konci ho musis stejne rozdelit na dva konektory a ty zapojit do routeru/switche do dvou portu. To ti je tedy k nicemu.

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 16:09

Takže jediná možnost je použití switche.
Díky za informace. :-)
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod ITCrowd » 21 lis 2018 17:53

Můžeš samozřejmě použít jiný router :-) https://www.czc.cz/netgear-nighthawk-x10/201485/produkt
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RostislavC
Level 2
Level 2
Příspěvky: 249
Registrován: listopad 11
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod RostislavC » 21 lis 2018 18:20

Jo to by šlo :-D
Gigabyte 970A-DS3P, AMD FX 8300 (4,4GHZ), MSI R9 380 4G, 16GB RAM (DDR3), Windows 10 Pro 64bit, 250GB SSD Samsung, 1TB+1TB WD Blue

BigSandy
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: prosinec 06
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Rozdvojení LAN kabelu

Příspěvekod BigSandy » 06 pro 2018 15:38



  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oprava napájecího kabelu u NTB
    od Tom77 » 21 pro 2018 08:37 » v Problémy s hardwarem
    1
    175
    od ITCrowd
    21 pro 2018 08:52
  • Notebook nedetekuje připojení ethernet kabelu.
    od OrganTv12 » 30 říj 2018 18:01 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    611
    od OrganTv12
    30 říj 2018 18:01
  • ztráta paketů kvůli zkroucenému kabelu?
    od HelFix » 04 kvě 2018 21:38 » v Sítě - hardware
    3
    696
    od HelFix
    05 kvě 2018 10:09
  • Po připojení napájecího kabelu - černobílé video
    od d-pozz » 31 črc 2018 21:51 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    1203
    od d-pozz
    12 srp 2018 10:40
  • Připojení na internet pomocí ethernetového kabelu
    od bretamaly » 08 lis 2018 14:54 » v Internet a internetové prohlížeče
    13
    815
    od bretamaly
    08 lis 2018 16:18

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů