Jak blokovat MAC Adresu v routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Jak blokovat MAC Adresu v routeru  Vyřešeno

Příspěvekod libka » 29 lis 2018 22:52

Ahoj, mám router TP-Link Archer C5 a potřeboval bych občas zablokovat určité MAC adresy, jak wifi, tak i LAN. Pokud by to šlo i nastavit na určitý čas ať to nemusím stále dělat ručně, bylo by to pohodlnější. Nechci zablokovat jen určitý web, ale zcela přístup na net. Díky za radu



Reklama
Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1030
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod rhsCZ » 30 lis 2018 00:01

https://www.tp-link.com/ae/faq-324.html nebo jiný router který to umí.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17289
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2018 00:04

Pokud to tvůj router umí:
Rozšířené nastavení/rodičovská kontrola.
Zde si vyplň MAC adresy (pro každou síťovku zvlášť, tedy pro LAN jednu a WiFi jednu) a nastav časové omezení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 01 pro 2018 17:49

Jo díky za nápady, ale nějak mi to nejde, jak bych chtěl. Zablokuju sice danou MAC adresu, ale nejdou pak i ostatní, jen můj komp (rodičovskej). A to časové nastavení taky nejde, chtěl bych, aby ta bloklá MAC měla přístup neomezeně, ale jen v daný čas ne. Je tam jen nastavení, že v daný čas může na určité weby a to mi stejně taky nějak nejde a takhle to stejně ani nepotřebuju. Potřeboval bych spíš přesný postup, popis něco jako tu dal link rhsCZ. Nebo prostě kdo to ví přesně a ne jen kde to mám v routeru hledat, to vím. Díky

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17289
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 01 pro 2018 20:02

existují emulátory pro tplink. Pro tvůj router bohužel ne, takže zkus tam najít nějaký s podobným rozhraním a já ti nascreenuju obrázky co kde nastavit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4738
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod RIKI22 » 01 pro 2018 20:34


libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 02 pro 2018 10:57

ITCrowd jo dík. Emulátor je to ten druhej odkaz co sem dal RIKI22, C5_V2.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17289
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 02 pro 2018 17:12

No, musím říct, že tplink má ty emulátory pěkně na h...o. Nic tam nejde uložit.
Každopádně - přes Parental Control to nepůjde (možná ano, ale s tím emulátorem nevím jak)...
Položka pod tím, Access Control.
- Schedule. Zde si vytvoř pravidlo pro časové omezení
Parent2.png

- Host / Add New / Mode MAC address. Zde si zadej jednotlivé MAC adresy
Parent3.png

- Rule, zde si nadefinuješ pravidla.
Parent1.png

A v následujícím kroku si vytvoříš pravidla, V Host se objeví jednotlivé MAC, v schedule tebou vytvořené časové omezení.
Parental4.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 03 pro 2018 16:30

ITCrowd jo díky moc. Hodně jsi mi pomohl. Ono je to nakonec jednoduchý, jsem se v tom nejdřív trochu zamotal. Teď je v nastaveném čase zablokován přístup z dané MACadresy, jen v tom Rule se musí zvolit Deny the packets... Tak díky a přeji hezké Vánoce.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17289
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 03 pro 2018 17:45

Deny - zakázat v uvedeném čase, Allow - povolit v uvedeném čase.
Není zač, od toho tu jsme. Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Odkazuje se na adresu paměti a nelze provést operaci written
    od Hanisss » 22 zář 2019 18:54 » v Vše ostatní (sw)
    7
    924
    od Turion
    25 zář 2019 10:20
  • Výběr routeru
    od Pipin » 30 kvě 2019 16:31 » v Sítě - hardware
    1
    524
    od ITCrowd
    31 kvě 2019 09:29
  • Výběr routeru
    od Pedrossos » 21 říj 2019 17:14 » v Sítě - hardware
    12
    937
    od Pedrossos
    08 pro 2019 10:21
  • Výběr routeru
    od Coxx-cz » 05 říj 2019 13:04 » v Sítě - hardware
    2
    744
    od gogo1963
    07 říj 2019 14:35
  • Upgrade routeru
    od Jafff » 08 lis 2019 08:33 » v Sítě - hardware
    4
    422
    od Jafff
    08 lis 2019 13:57

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host