Jak blokovat MAC Adresu v routeru Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Jak blokovat MAC Adresu v routeru  Vyřešeno

Příspěvekod libka » 29 lis 2018 22:52

Ahoj, mám router TP-Link Archer C5 a potřeboval bych občas zablokovat určité MAC adresy, jak wifi, tak i LAN. Pokud by to šlo i nastavit na určitý čas ať to nemusím stále dělat ručně, bylo by to pohodlnější. Nechci zablokovat jen určitý web, ale zcela přístup na net. Díky za radu



Reklama
Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1003
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod rhsCZ » 30 lis 2018 00:01

https://www.tp-link.com/ae/faq-324.html nebo jiný router který to umí.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 30 lis 2018 00:04

Pokud to tvůj router umí:
Rozšířené nastavení/rodičovská kontrola.
Zde si vyplň MAC adresy (pro každou síťovku zvlášť, tedy pro LAN jednu a WiFi jednu) a nastav časové omezení.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 01 pro 2018 17:49

Jo díky za nápady, ale nějak mi to nejde, jak bych chtěl. Zablokuju sice danou MAC adresu, ale nejdou pak i ostatní, jen můj komp (rodičovskej). A to časové nastavení taky nejde, chtěl bych, aby ta bloklá MAC měla přístup neomezeně, ale jen v daný čas ne. Je tam jen nastavení, že v daný čas může na určité weby a to mi stejně taky nějak nejde a takhle to stejně ani nepotřebuju. Potřeboval bych spíš přesný postup, popis něco jako tu dal link rhsCZ. Nebo prostě kdo to ví přesně a ne jen kde to mám v routeru hledat, to vím. Díky

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 01 pro 2018 20:02

existují emulátory pro tplink. Pro tvůj router bohužel ne, takže zkus tam najít nějaký s podobným rozhraním a já ti nascreenuju obrázky co kde nastavit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

RIKI22
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3523
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod RIKI22 » 01 pro 2018 20:34


libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 02 pro 2018 10:57

ITCrowd jo dík. Emulátor je to ten druhej odkaz co sem dal RIKI22, C5_V2.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 02 pro 2018 17:12

No, musím říct, že tplink má ty emulátory pěkně na h...o. Nic tam nejde uložit.
Každopádně - přes Parental Control to nepůjde (možná ano, ale s tím emulátorem nevím jak)...
Položka pod tím, Access Control.
- Schedule. Zde si vytvoř pravidlo pro časové omezení
Parent2.png

- Host / Add New / Mode MAC address. Zde si zadej jednotlivé MAC adresy
Parent3.png

- Rule, zde si nadefinuješ pravidla.
Parent1.png

A v následujícím kroku si vytvoříš pravidla, V Host se objeví jednotlivé MAC, v schedule tebou vytvořené časové omezení.
Parental4.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

libka
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: prosinec 14
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod libka » 03 pro 2018 16:30

ITCrowd jo díky moc. Hodně jsi mi pomohl. Ono je to nakonec jednoduchý, jsem se v tom nejdřív trochu zamotal. Teď je v nastaveném čase zablokován přístup z dané MACadresy, jen v tom Rule se musí zvolit Deny the packets... Tak díky a přeji hezké Vánoce.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15209
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak blokovat MAC Adresu v routeru

Příspěvekod ITCrowd » 03 pro 2018 17:45

Deny - zakázat v uvedeném čase, Allow - povolit v uvedeném čase.
Není zač, od toho tu jsme. Označ téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přicházejí požadavky na adresu www, nepodložené
    od tic » 23 říj 2018 10:40 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    274
    od Microsheep
    23 říj 2018 12:49
  • Jak správně přidělit statickou IP adresu?
    od ClearSky » 24 bře 2018 10:25 » v Administrace sítě
    16
    1366
    od ClearSky
    24 bře 2018 11:46
  • Windows vs Mac
    od kupjec » 28 kvě 2018 20:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    893
    od kupjec
    29 kvě 2018 18:04
  • MAC: chronologie amilu
    od teichmann.ondrej » 30 říj 2018 16:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    315
    od teichmann.ondrej
    30 říj 2018 16:20
  • DHCP a filtr mac adres RT-AC58U
    od slayer_killer » 31 pro 2017 11:58 » v Sítě - hardware
    6
    440
    od RIKI22
    31 pro 2017 13:25

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti