Wireshark a router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 290
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Wireshark a router

Příspěvekod shockwave » 02 led 2019 12:25

Ahoj, dopřed se omlouvám za formulaci otázky, ale berte to prosím jako od laika.
Chtěl bych sledovat wireless datový provoz mezi routerem a veškerými pc ve vnitřní síti, kam posílají data, kam se přihlašují, apod.
Jde mi ale o to, kam nahrát Wireshark. Je mi jasné, že když sleduji jeden pc, tak postačí mít Wireshark na tomto pc, ale co když chci mít Wireshark napojený nebo jak to popsat na router, tak to už jsem v koncích. Poradí někdo sběhlý v oboru? Děkuji moc za cenné rady, které zde vždy od Vás dostanu a opožděně všem na tomto foru přeji vše Nej do Nového Roku 2019.
Naposledy upravil(a) shockwave dne 02 led 2019 14:32, celkem upraveno 1 x.



Reklama
petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36015
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod petr22 » 02 led 2019 12:26

Nechas replikovat WAN vystup routeru na jeden z portu a na nej pripojis PC s Wiresharkem.

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 290
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod shockwave » 02 led 2019 12:48

petr22 píše:Nechas replikovat WAN vystup routeru na jeden z portu a na nej pripojis PC s Wiresharkem.


Ty nejspíš myslíš Port miroring, že. Takže to budu potřebovat swtich s podporou teto funkce,chápu to dobře, že?

Dodatečně přidáno po 2 hodinách 1 minutě 6 vteřinách:
Dobře to bychom měli kabelové propojení, ale jak zachytávat bezdrátovou komunikaci v místní síti. Uplně si nejsem jist kam umístit wireshark. Děkuji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15938
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 15:05

Router spravuje i wifi. Takže na replikovaném portu se tato komunikace také objeví. A WAN port na switchi také není. Petr psal o routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 290
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod shockwave » 02 led 2019 16:52

ITCrowd píše:Router spravuje i wifi. Takže na replikovaném portu se tato komunikace také objeví. A WAN port na switchi také není. Petr psal o routeru.


Super, jen se znovu optám, zda mi poradíte, jak tedy tu replikaci provest a jak se pak na port přes Wireshark napojím, kde pak ten replikovaný port nastavím ve Wiresharku? Nikdy jsem to nedělal, v routeru jsem v položce Advanced a je zde Port 80, o tom asi mluvíte, dám tedy Add a přidám nový Port, je to tak správně? A pak jak dále? Děkuju za navedení alespoň, jak sem psal, nikde se nenašel žádný návod, proto sem tady :)

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36015
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod petr22 » 02 led 2019 16:57

Sice nemame nejmensi tuseni co mas za router a jestli to vubec umi,
ale chces od nas presny postup.

Na PC bud pripojis sitovku kabelem na ten replikovany port nebo pokud chces
PC soucasne pouzivat, pridas druhou sitovou kartu a tu pripojis na replikovany
port.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15938
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 17:06

Jen dodám, že pokud to zkoušíš na nějakém routeru pro domácnost, tak pochybuju, že by to uměl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 290
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod shockwave » 02 led 2019 17:37

port.JPG
ITCrowd píše:Jen dodám, že pokud to zkoušíš na nějakém routeru pro domácnost, tak pochybuju, že by to uměl.


ok, a ten proces se opravdu jmenuje replikace portu, není to třeba port forwarding? Mám dlink GO-RT-N300 router. Nebo ještě leda ten screen výše jestli to není ono.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15938
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 18:01

plečka za pětibábu to rozhodně umět nebude. Cisco tak za 8.000+. Možná o něco levnější Mikrotik. U ostatních nic pod 10.000.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 290
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod shockwave » 02 led 2019 18:14

ITCrowd píše:plečka za pětibábu to rozhodně umět nebude. Cisco tak za 8.000+. Možná o něco levnější Mikrotik. U ostatních nic pod 10.000.


Počkej, to mi nechceš říct, že abych si zkusil sledovat datovej provoz ve Wiresharku v bezdrát síti, že si mám kupovat router za 10.000?? Tak to je mazec

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15938
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Wireshark a router

Příspěvekod ITCrowd » 02 led 2019 18:54

Chci říct, že nemůžeš očekávat funkce routeru od plečky.
Pokud to potřebuješ zkušebně, pak ti postačí sledovat provoz jednoho počítače, pokud chceš sledovat wifi, budeš potřebovat speciální wifi kartu, se kterou to bude fungovat. Pro lan síť můžeš zkusit sehnat hub.
A těch 10.000 je spodní hranice.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • wireshark a keylogger
    od shockwave » 08 úno 2019 12:58 » v Administrace sítě
    21
    1162
    od shockwave
    14 úno 2019 08:24
  • Router
    od softim » 03 bře 2019 12:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    172
    od ITCrowd
    03 bře 2019 12:36
  • Router
    od AbloyDee » 12 úno 2019 10:33 » v Administrace sítě
    2
    317
    od AbloyDee
    12 úno 2019 11:19
  • Jaký Router?
    od ensidia » 24 dub 2018 14:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    600
    od ITCrowd
    25 dub 2018 17:20
  • nový router?
    od maxdep » 26 pro 2018 12:29 » v Sítě - hardware
    4
    417
    od ITCrowd
    26 pro 2018 13:33

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host