Nový kabel - nejde net Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 21 led 2019 11:26

To není tvrzení, to je holý fakt. Technik tu byl jak jsem od nich neměl ještě ani modem. jak říkám, po zásuvku v bytě a nazdar. Jsem říkal že i ten starý na který mi to jde je můj. Leda jim ještě zavolat.



Reklama
RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3860
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod RIKI22 » 21 led 2019 12:48

Kedysi dávnejšie som používal net cez pevnú linku a keď som chcel preniesť zásuvku na iné miesto použil som obyčajnú dvojlinku 0,5-0,75mm, tak nejako.Bolo to niečo cez 10m.Nepoužil som dĺhší kábel RJ11.Prívod linky som mal ukončený tel.zásuvkou a z nej kábel RJ11 asi 1m cez splitter DSL do modemu.Iba som odpojil tel.zásuvku a použil tú dvojlinku, na koniec ktorej som opäť zapojil tel.zásuvku a žiadný problém.
Obrázek

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 13:00

A víš vůbec, že to telefonního vedení nesmíš zasahovat, a to, co jsi udělal je trestné? A ještě se takhle práskneš :-) Gratuluji.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3860
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod RIKI22 » 21 led 2019 13:08

Ty si prvý , kto má s tým problém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 13:16

tebou uvedená úprava je možná pouze se souhlasem provozovatele. Sankce je až 100.000,-. nemyslím si, že by slováci měli až tak jiný zákon o telekomunikacích.
Ty budeš mít větší problém, až to někdo změří a přijde ti kontrola. Každopádně, to je tvůj problém. Radit ale něco podobného někomu jinému, to už je na žalobu. případně na pár facek.
Neznalost zákona neomlouvá.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 2
Level 2
Příspěvky: 226
Registrován: červen 18
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Pedrossos » 21 led 2019 13:53

adolf co s tím má společný modem?? ke mě když přijel technik, modem teprve byl na cestě a neměl žádný problém. s tím mi tam nechat kabel, co jsem chtěl za něj jsem mu zaplatil a bylo...můžeš udělat to co ti napsal ITCrowd s tím, že nemusíš čekat nebo si to objednat u nich, ale s tím zkušenost nemám, takže nevím jestli to udělají..

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 21 led 2019 14:45

Pedrossos, já zase neviděl problém si ho koupit v obchodě který mám 2 minuty od baráku a chodím kolem něj každý den. Proč jsem neřekl technikovi ať mi cvakne kabel se můžeme pobavit někde jinde, zde to asi nepatří a ku prospěchu to taky nikomu nebude. Ano, koupím jiný jak radil ITCrowd. Musím ho ale objednat, v místních obchodech ho ani nevedou. Další věc je, že 15m mám prostě málo. Dneska se příjde na to kouknout ještě kolega tak uvidíme. Ale taky se mu to zdá divné.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 14:57

Jestli se ti doma (nebo někde) válí klasické UTP, můžeš zkusit to. Na vyšších frekvencích se chová líp, než klasický telefoňák. Nacvakneš na něj RJ11 (namísto obvyklého RJ45) a některé páry zbydou... Mělo by to chodit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2890
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Martin63 » 21 led 2019 20:49

ITCrowd píše:Jestli se ti doma (nebo někde) válí klasické UTP, můžeš zkusit to. Na vyšších frekvencích se chová líp, než klasický telefoňák. Nacvakneš na něj RJ11 (namísto obvyklého RJ45) a některé páry zbydou... Mělo by to chodit.

To by byl výborný nápad, bohužel on nemá krimpovačky a tak ty kabely letuje. :D (Raději nevidět a nevědět). To mu fakt nebude fungovat. :-(

Viz.:
adolf.ino píše:Koupil jsem dva nové (taktéž rovné) a nejede to ani na jednom. Jeden jsem tedy ze zoufalství zkusil přeletovat na ten cross jestli to náhodou nepomůže, ale také nic.


adolf.ino: Buď si kup krimpovací kleště s nějakým kvalitnějším UTP kabelem, nebo kvalitnější 20 metrový telefonní kabel. Ač se to nezdá, tak blbých 20 metrů může být při ztrátovém vedení od Cetinu, starší telefonní zásuvce a notabene telefonním kabelu za pár šlupek od Vietnamců pro VDSL modem naprosto smrtící.
V případě nefunkčnosti ani sebekvalitnějšího telefonního kabelu je tu ještě možnost, která ti ušetří nervy, ale rozhodně ne peníze: Nechat modem tam kde je (tedy přímo u telefonní zásuvky), dát ho do bridge, natáhnout si od něj UTP kabel tam kam je to zapotřebí, zalištovat ho a teprve tam zprovoznit klasický router s RJ-45 WAN portem.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod ITCrowd » 21 led 2019 21:14

Psal, že má ochod někde u baráku. Je celkem pravděpodobné, že by mu to tam mohli za pár korun cvaknout...
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 22 led 2019 16:30

Tak konečně VYŘEŠENO....jupí!
Nechal jsem si v obchodě nacvaknout RJ-11 koncovky na UTP jak radil ITCrowd a vše běží jak má. Čímž mu moc děkuji! Stejně tak i lidem, kteří měli snahu jakkoli pomoci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15722
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 22 led 2019 16:57

Gratuluji :-)
Můžeš označit téma jako vyřešené (zelené zatržítko).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 50 m patch kabel - nejde se připojit na net
    od Tatras » 10 bře 2018 17:18 » v Sítě - hardware
    5
    597
    od Tatras
    11 bře 2018 06:53
  • PCIe kabel
    od Ezrix » 29 lis 2018 20:05 » v Problémy s hardwarem
    20
    502
    od xbs
    29 lis 2018 21:56
  • LAN kabel
    od davsto » 14 srp 2018 13:44 » v Sítě - hardware
    6
    606
    od ITCrowd
    14 srp 2018 15:54
  • Sata kabel
    od LukysGaming » 10 úno 2019 18:25 » v Vše ostatní (hw)
    11
    397
    od LukysGaming
    včera, 14:51
  • Ping (kabel vs wifi)
    od brb123 » 17 úno 2018 21:56 » v Internet a internetové prohlížeče
    7
    751
    od ITCrowd
    21 úno 2018 15:42

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti