Nový kabel - nejde net Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19070
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod ITCrowd » 17 led 2019 18:00

Taky to moc nechápu. K modemu by měly přece stačit jen dva dráty, víc jich na tellince stejně není... A navíc na polaritě by taky nemělo záležet...
Když už jsi stejně letoval - nech přerušený žlutý a černý a zapoj jen červený a zelený (měly by to být dva prostřední).


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9729
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod zeus » 17 led 2019 18:17

Ciste pro jistotu - pouzivas splitter?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 17 led 2019 18:30

Tak jsem to zkoušel a nepomohlo.
splitter nepoužívám, ale zkoušel jsem to zapojit i přes něj.

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2855
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Martin63 » 18 led 2019 12:32

Sice nevím co by se na telefonním kabelu dalo vyloženě zkazit, ale možná má vysokou ztrátovost. Cena 42,- Kč za 20 metrů telefonního kabelu se mi zdá velmi podezřelá (to máme cca 2,- Kč za metr), protože za takovou cenu se nekupuje ani kvalitní telefonní kabel bez koncovek. Zkus koupit jiný... Ten od ITCrowda je snad celkem dobrej, resp. lepší neexistuje: https://www.alza.cz/telefonni-kabel-s-k ... ?o=2#popis

Nekvalitní kabel u xDSL umí zázraky. Stačí 20 metrů a modem je bez signálu. On teda ani tenhle není vyloženě zázračnej, protože při jeho zapojení dojde k mírnému zvýšení pingu a poklesu spojení s ústřednou o cca 10%, ale ze zkušenosti vím, že funguje. (Kdyby pán Bůh nebyl doma a kabel nefungoval, tak ho můžeš do 14 dnů vrátit, ale nemyslím si, že by se tak mělo stát).
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 18 led 2019 13:58

To asi budu muset, jelikož už nevím co jiného by to mohlo být. Ještě mě napadlo jestli tam nedělají nějak blbě ty koncovky, že by se ty kontakty se zásuvkou nespojily, ale to je asi blbost :-/. Už jsem ho zkoušel i vykrátit na co nejmenší možnou délku (cca 7m) a taky nic.
Jen se teda budu muset podívat po nějaké kvalitní alternativě ve dvaceti metrech. Když to obtáhnu kolem zdi a zalištuju tak bude 15m málo.
Díky všem za tipy a rady! Hned jak to vyřeším, dám vědět.

Dodatečně přidáno po 36 minutách 8 vteřinách:
Tak jediné co jsem ve 20m našel je toto: https://www.electroworld.cz/smarton-kabel-4s-20m-yerni
Vyzkoušíme, uvidíme.

Uživatelský avatar
Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2855
Registrován: prosinec 10
Bydliště: Horní Bříza
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Martin63 » 18 led 2019 14:57

Ještě se pozeptám => Kolik Mb/s měříš, když to funguje s tím starým kabelem? Rád bych si udělal alespoň teoretický obrázek o tom, jak kvalitní spojení s ústřednou máš. Můžeš sem postnout i signálové hodnoty z modemu na ústřednu.
Pro změření rychlosti použij tento měřák: http://speedtest.cesnet.cz/ Neměř přes Wi-Fi, ale přes UTP kabel.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 21 led 2019 09:53

https://prnt.sc/m9ykni
Měla by to byt rychlost 50/5 MBs, jenže jak jsem tam byl druhý den od zavedení že mi to jede kolem 30/5 tak mi řekli že je ještě moc brzo na nějakou reklamaci, kontrolu atp. Od té doby jsem tam nebyl, stejně musím prve vyřešit tenhle problém.

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Pedrossos » 21 led 2019 10:42

který konektor máš ???
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 21 led 2019 10:55

Ten vlevo, RJ11

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Pedrossos » 21 led 2019 11:02

když jsi zažádal o internet věděl jsi, že budeš chtít delší měl si to zdělit

Dodatečně přidáno po 4 minutách 33 vteřinách:
jestli máš tu možnost, obědnej přímo od nich, popřípadě to co ti psal ITcrowd
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

adolf.ino
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod adolf.ino » 21 led 2019 11:10

Co jsem měl zdělit? Mi jen ve sklepě v telefonní rozvodně přepojili pár drátu, zkontrolovali v bytě tel. zásuvku jestli je to ok a nazdar.

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nový kabel - nejde net

Příspěvekod Pedrossos » 21 led 2019 11:16

to je zajímavé tvrzení, když jsem já řekl, že chci delší, technik mi ho přivezl
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tv kabel
    od AdamS » 02 dub 2020 14:01 » v Vše ostatní (hw)
    2
    289
    od jokabuki
    02 dub 2020 18:25
  • Kabel z modemu do NTB
    od srdicko.ala » 25 lis 2019 17:22 » v Vše ostatní (inet)
    4
    1008
    od gogo1963
    25 lis 2019 17:49
  • Co je to připojení/kabel DP a mDP
    od TT85 » 09 led 2020 08:29 » v Problémy s hardwarem
    3
    277
    od TT85
    09 led 2020 09:06
  • Lightning kabel
    od tRaviss » 11 říj 2019 23:17 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    990
    od tRaviss
    14 říj 2019 20:43
  • Kabel k monitoru
    od helpmeboys » 17 úno 2020 19:39 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    239
    od petr22
    17 úno 2020 20:00

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů