Nastavení routeru

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Nastavení routeru

Příspěvekod AbloyDee » 14 bře 2019 19:13

Zdravím, chci se zeptat, nevíte náhodou proč se mi nejde dostat do nastavení routeru když ho mám připojený do PC? Předtím mi to šlo a teď to najednou nejde. Nevíte čím to může být?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod ITCrowd » 14 bře 2019 19:15

Nejde dostat znamená co?
1. přihlašovací dialog se vůbec nezobrazí
2. dialog se zobrazí, ale nevezme heslo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37355
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod petr22 » 14 bře 2019 19:15

Na to se budes budes muset zeptat jasnovidce, proc to nejde.

Pokud to chces vedet od nas, musis uvest nejakou informaci ze ktere
to lze poznat, pro zacatek treba presne vysvetlit co znamena "nejde".

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod AbloyDee » 14 bře 2019 19:20

Vůbec se mi neotevře ani stránka napíše mi to že to není dostupný přitom z mobilu na wifi mi to jde.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod ITCrowd » 14 bře 2019 19:22

Viz můj podpis - jak na diagnostiku sítě.
Bod č. 3.
Do prohlížeče pak zadej ip adresu brány.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod AbloyDee » 14 bře 2019 19:24

JJoo teď jsem to zkusil a funguje na to jsem pozapomněl, mimochodem se v tom vyznáš nevíš jak se dají otevřít porty? uTorrent mi píše že musím otevřít porty nebo vypnout firewall v nastavení routeru to jsem zkusil a beze změny.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37355
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod petr22 » 14 bře 2019 19:28

Mas verejnou IP adresu ?

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod AbloyDee » 14 bře 2019 19:29

No to spíš nemám ..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod ITCrowd » 14 bře 2019 19:34

Pokud nemáš, pak to ani neřeš.

Dodatečně přidáno po 44 vteřinách:
Jinak napiš co máš za router. Přesný typ a výrobce.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 56
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod AbloyDee » 14 bře 2019 19:36

Asus RT-AC1200

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16350
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod ITCrowd » 14 bře 2019 21:30

Nejjednodušší bude když si rezervuješ IP adresu pro svůj počítač:
acdhcp.png


A pro tuto IP adresu nastavíš DMZ:
acdmz.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1403
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení routeru

Příspěvekod Microsheep » 15 bře 2019 07:12

Jen doplním, že DMZ u domácích routerů, zdaleka neplní funkci DMZ.
Pouze směruje provoz na zvolenou IP adresu. Ale nefunguje zde žádné oddělení od zbytku sítě.
Tzn. pokud ti napadnou dané zařízení v síti, dostanou se na jakékoliv zařízení v tvojí síti.

V tvém případě, je to asi jedno, když budeš pouštět všechno rovnou na svůj počítač.
Pokud navíc nemáš veřejnost adresu, tak tato konfigurace je zbytečná.
Byť pravda, že si to můžeš na chviličku odzkoušet, pokud nevíš která bije, ale nesmíš to potom zapomenout vypnout..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastavení routeru
    od Boba » 08 led 2019 11:45 » v Sítě - hardware
    5
    509
    od zeus
    08 led 2019 15:52
  • nastaveni routeru
    od XgaraX » 14 led 2019 16:27 » v Administrace sítě
    5
    659
    od XgaraX
    14 led 2019 17:16
  • Nastavení routerů a AP
    od Dutch » 24 srp 2018 16:59 » v Administrace sítě
    6
    917
    od ITCrowd
    24 srp 2018 22:55
  • wifi z 2.4 GHz na 5 GHz - nastavení routeru + nestabilní rychlost
    od quinter » 28 srp 2018 11:07 » v Administrace sítě
    5
    1130
    od kanoe222
    28 srp 2018 18:28
  • Zapojení routeru
    od malinkej » 07 led 2019 19:31 » v Sítě - hardware
    5
    511
    od ITCrowd
    07 led 2019 23:46

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů