Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod shockwave » 26 bře 2019 06:55

Ahoj, zkusil jsem prodloužit wifi signal, bohuzel nevim, proc wifi nejde.

K internetu mam napojen Dlink router-primarni, Tp link router mel slouzit jako prodluzovac signalu.

Postup: v administraci Tp linku jsem zaskrtl Wds, a dal analyzovat. Naslo mi to signal z Dlinku, dal jsem connect a zadal heslo do wifi site Dlinku. Nyni se mi objevily dve wifi site, jedna z Dlinku a druha z Tplinku. Nicmene ani k jedne se neda poradne pripojit. Kdyz merim silu signalu:
Ma dlink -50dbm a tplink -41dbm, kdyz se nachazim tak nejak mezi nimi. Kanal mam na CH1. Poradi prosim nekdo, v cem delam chybu.

Z primarniho Dlinku by mel jit signal, wds jsem zde nenastavoval, asi sem udelal chybu zde, ze?



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17257
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod ITCrowd » 26 bře 2019 09:07

Jediné smysluplné prodloužení signálu je router jako switch (v mém podpisu). Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod shockwave » 26 bře 2019 11:56

ITCrowd píše:Jediné smysluplné prodloužení signálu je router jako switch (v mém podpisu). Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.


I presto vsechno se chci optat, kde povolim wds, na primarnim(posila internet do sek. routeru) nebo sekundarnim routeru? Je potreba menit nebo neco menit v ip adrese dhcp, dns ? Dekuji

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17257
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod ITCrowd » 26 bře 2019 12:23

ITCrowd píše:Dva routery různých výrobců spolu zřídkakdy spolupracují.
Dej sem přesný typ, výrobce a HW vwrze obou routerů. Zkusím se podívat, zda zamýšlené vůbec jde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod shockwave » 26 bře 2019 13:28

Off Topic

Jedna se o tp link tl wr741nd a dlink go n300 easy. Oba podporuji wds, ale zatim se to tedy nerozchodil. Na prvnim nemam wds zaskrtlou, na druhem dlinku jsem povolil wifi extension nebo nejak tak to tam maji. Nevim, co dal...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17257
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod ITCrowd » 26 bře 2019 13:39

S tím to nedáš. Platí pro HW verzi 5.
Tedy pokud jsem dobře pochopil, že se snažíš o rozšíření wifi. To není nic s wds apod, ale router musí umět pracovat v režimu repeater.
Zkus na ten tplink najít nějaký open wrt. Ten by to umět mohl.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod shockwave » 26 bře 2019 14:34

Omlouvam se, ten Dlink repeater tam ma takovou polozku, moznost. Takze myslis, ze s tim tplinkem to spolupracovat nebude?

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4719
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod RIKI22 » 26 bře 2019 18:33

Musel by si ich zapojiť opačne.

shockwave
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 326
Registrován: únor 11
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu

Příspěvekod shockwave » 27 bře 2019 07:28

Děkuji všem moc za pomoc, podařilo se mi zprovoznit opakovač wifi signálu s dvěma různými zařízeními viz. výše v příspěvku Dlink a Tplink. Děkuji

Video , které moc pomohlo, zde:
https://www.youtube.com/watch?v=X-LLl9OIXK8

Hlavní body nastavení:
Třeba to také někomu pomůže, hlavní je:
Reset druheho routeru: zmackni reset 5s, vypni ze zdroje, porad drz reset a zapni, drz 10s reset a pust.

Prvni hlavni router nech zapojen kabelem k Wan, druhy prodluzovaci router propoj pres utp cat5 kabel s pc,
na druhém routeru změnit IP adresu na jinou, než původní, ne uz 192.168.0.1 vypnout Dhcp a najít signál hlavní wifiny v položce Wireless - Wireless Repeater nebo Wds, musíte také na druhém routeru mít zvolen stejný kanál jako má router hlavní wifiny/původní wifi.
Ps: pro vstup do administrace routeru neni nutno mit router pripojen k internetu, postaci pripojeni k pc pres zasuvku rj45...
Naposledy upravil(a) shockwave dne 08 dub 2019 08:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17257
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nejde internet- vytvoreni wifi prodlouzeni signalu  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 27 bře 2019 07:57

A tím jsi shodil rychlost wifi na polovinu. Předpokládám, že jsi otočil routery a dal jako první ten tplink, tím jsi jednak shodil max. teoretickou rychlost wifi z původních 300Mbps (dlink) na 150Mpbs (tplink) a repeaterem ještě na 75Mbps. Proto tohle řešení nedoporučuji. Za chvíli tu budeš znovu s tím, že je to pomalé. Ale kdo chce kam....
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zesilovač WiFi signálu
    od tomseb » 06 dub 2019 14:06 » v Sítě - hardware
    2
    760
    od ITCrowd
    06 dub 2019 16:25
  • Access point aneb zesílení wifi signálu
    od bereline » 04 lis 2019 11:41 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    348
    od ITCrowd
    04 lis 2019 16:24
  • Prodlouzeni bezdratove site
    od shockwave » 31 říj 2019 07:22 » v Administrace sítě
    2
    452
    od Coxx-cz
    31 říj 2019 09:40
  • Problém s restartem a monitorem bez signálu
    od Hikorust » 06 kvě 2019 16:36 » v Problémy s hardwarem
    17
    757
    od Martab
    07 kvě 2019 06:18
  • Hdmi zdroj signálu na displayport
    od vincentvega1 » 22 pro 2018 00:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    482
    od Zivan
    23 pro 2018 00:37

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 0 hostů