Špatně nastaveny router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

imunita
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Špatně nastaveny router

Příspěvekod imunita » 16 čer 2019 11:08

Bydlím na vesnici a měl jsem 9 let starý router, který jsem dnes vyměnil za nový. Mě očekávání bylo, ze jen přepojim kabely, nastavim heslo na wifi a vše pojede, ale bohužel omyl. PC mi neustále po připojení kabelem ukazuje vykřičník a píše “no response from The remote server. Please contact your ISP for help”.
Z antény ze střechy mi vede kabel, který mám zapojeny do WAN. A jeden kabel z routeru do PC.

Netuším co mám dělat :/

Edit: děkuji za uzamčení bez odpovědi a rady.
Chtěl jsme ze starého routeru udělat kopii WAN a nastavit to i na novém, bohužel bratr byl rychlejší a na starém routeru provedl restart, tudíž mám stejný problém jako s novým routerem “vykricnik” a internet nejde..

Potrebuji někoho, kdo mi poradi, jak router nastavit aby fungoval. Díky



Reklama
Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27457
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod Martab » 16 čer 2019 11:16

Téma je normálně odemčeno, zamčeno ani nebylo...

Potřebuješ napsat svému poskytovateli, aby ti dal údaje k připojení (většinou "Karta připojení" nebo tak něco). Nejspíš bude třeba nastavit IP adresu a další. Popřípadě pohledej na stránkách poskytovatele připojení, většinou tam mají návod jak připojení nastavit.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15185
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod xbs » 16 čer 2019 11:19

téma je zamčený (což si musel udělat tazatel sám), v tej IP adrese routru sem se samozřejmě předtim přepsal, každopádně v tomhle případě, jak psáno výše, bude zapotřebí kontaktovat providera a zažádat o připojovací údaje...
Naposledy upravil(a) xbs dne 16 čer 2019 11:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17331
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod ITCrowd » 16 čer 2019 11:20

Já to původní téma vidím jako uzamčené...
Pro tazatele - teď už opravdu jen poskytovatel. Nikdo zde ti přihlašovací údaje nemůže dát.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

imunita
Level 1
Level 1
Příspěvky: 77
Registrován: srpen 15
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod imunita » 16 čer 2019 11:20

Já už se tam do nastavení dostal, jen nevím, jaké údaje nastavit, aby ten internet fungoval.. myslím nastavení WAN

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15185
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod xbs » 16 čer 2019 11:23

dyš ste je vymazali tak musíš kontaktovat providera a on ti je sdělí, máš to napsaný třikrát v předchozích odpovědích...

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27457
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod Martab » 16 čer 2019 11:29

Původní téma je toto? viewtopic.php?f=41&t=208098&p=1617310#p1617310 Pokud ano, tak to bylo uzamčeno zakladatelem.

K věci, mi víme že potřebuješ vědět, co máš nastavit, ale jediný kdo ví co se má nastavit je tvůj poskytovatel (UPC předpokládám). Nebo máš před tím routerem ještě nějaký modem, nebo něco dalšího?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3275
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod dvorakj » 16 čer 2019 11:30

ten stary router si vyhodil nebo ho jeste mas? tam ty udaje budou, jen je zkopirujes.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15185
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod xbs » 16 čer 2019 11:32

dvorakj: v prvnim příspěvku píše, že ten původní routr vyresetovali, takže maj smůlu...

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 4744
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod RIKI22 » 16 čer 2019 11:32

Pozri si zmluvu.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15185
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod xbs » 16 čer 2019 11:34

to je taky možnost, že údaje podstatný pro připojení sou uvedený ve smlouvě...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17331
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatně nastaveny router

Příspěvekod ITCrowd » 16 čer 2019 11:37

dvorakj píše:ten stary router si vyhodil nebo ho jeste mas? tam ty udaje budou, jen je zkopirujes.

Psal, že už ho bratr resetoval... Takže tam ty údaje nebudou.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • router mikrotik, potřebuji aby router fungoval jako repeater
    od Jana Malá » 02 říj 2019 07:55 » v Sítě - hardware
    3
    945
    od dvorakj
    02 říj 2019 18:44
  • Spatne Novo tlacitko
    od Tuxed » 28 úno 2019 16:47 » v Problémy s hardwarem
    2
    502
    od Tuxed
    01 bře 2019 20:21
  • Špatné čtení disku
    od Petron » 16 lis 2019 14:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    335
    od Petron
    16 lis 2019 19:01
  • Špatné umístění souboru
    od Jakubcila » 09 led 2019 18:36 » v Vše ostatní (sw)
    1
    413
    od ITCrowd
    09 led 2019 19:38
  • Mobil po padu spatne foti
    od myshaak » 05 led 2019 12:30 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    415
    od Petrfoo
    05 led 2019 12:35

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů