Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 18:21

Dobrý den,
Mám takový problém nedávno mi přestal fungovat internet, když dám diagnostiku Windows tak mi to vyskočí chybu - adaptér ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu ip
A když se pokusím znovu nastavit router přes software tplink tak mi to napíše ať se ujistim že DHCP server routeru je zapnutý
Internet nejde pouze na pc jinak wifi funguje.
Kdyby někdo věděl co s tím bych bych moc rád za pomoct

Přikládám pár fotek



Reklama
dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3241
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod dvorakj » 21 srp 2019 18:31

ahoj.pc mas pres kabel?
jak mas nastavenou sitovou kartu? mas tam zaple DHCP?
stalo se to z niceho nic?
Software tp link je prosimte co? zasadne nepouzivat.
otevri prikazovy radek, dej ipconfig /all a vysledek sem vloz jako obrazek.

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 18:50

http://leteckaposta.cz/476426459
Nešlo mi to poslat jinak omlouvám se
Síťovou kartu mám nastavený automaticky ipv4 i ipv6

Dodatečně přidáno po 35 vteřinách:
Stalo se to při výpadku sítě ale divný je ze to nejde jen na pc a wif normálně jde

Dodatečně přidáno po 9 minutách 8 vteřinách:
Ano pc mám přes kabel.

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3241
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod dvorakj » 21 srp 2019 19:00

je to divne
otevri to jako spravce, ten prikazovy radek a pak tam hod:
netsh winsock reset
ipconfig /renew
ipconfig /all a hod to zas sem

mohl odejit i router. zkus prepojit kabel do jineno LAN portu
a vypni zapni router

muzes do routeru zapnout pres kabel jeste nake jine zarizeni? notebook, jiny komp?

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 19:05

Ale kdyby odešel tak nejde wifi ne? Nebo jo?
Ten renew se nepovedl.
Teď jsem o zkoušel na notas a vůbec to nereaguje
http://leteckaposta.cz/uploaded/705156962

Dodatečně přidáno po 43 vteřinách:
Vypnout zapnout router jsem zkoušel už dvakrát :(

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17251
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod ITCrowd » 21 srp 2019 19:40

Zkontroluj kabel. U připojených portů budou LED signalizovat síťový provoz. Jak na síťovce, tak na routeru.

Dodatečně přidáno po 53 vteřinách:
Jak na výpis: V příkazovém řádku zadáme ipconfig /all, podokončení pravoklik do černého okna a z nabídky zvolíme "Vybrat vše". Okno zbělá. Poté stisknout Enter. Tím se text vloží do schránky. Pomocí Ctrl+V vložíme kam potřebujeme.
Naposledy upravil(a) ITCrowd dne 21 srp 2019 19:42, celkem upraveno 1 x.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 19:42

Vše svítí žlute

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17251
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod ITCrowd » 21 srp 2019 19:43

Jestli nebliká, je to špatně. Zkus jiný kabel, jiný port.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 19:47

V pc ten kabel neblika a je tam do toho ještě oranžová, jiné porty taky nejdou
Možná to bude kabelem zítra zkusím koupit jiný

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17251
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod ITCrowd » 21 srp 2019 19:59

Zkonttroluj si, zda je jinak vše v pořádku - viz. můj podpis Jak na diagnostiku sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

dvorakj
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3241
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod dvorakj » 21 srp 2019 20:14

muzes vzit zatim kabel z wan (internetovy) portu, na zkousku. pokud tedy nemas dsl router

Richardbrunatp
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Tplink router - please make sure your routers DHCP is enabled

Příspěvekod Richardbrunatp » 21 srp 2019 21:09

Zítra to zkusím, každopádně všem děkuji za pomoc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • DHCP - dva servery - chybné adresy
    od Pisa » 10 dub 2019 11:36 » v Administrace sítě
    3
    1097
    od Pisa
    10 dub 2019 13:25
  • router mikrotik, potřebuji aby router fungoval jako repeater
    od Jana Malá » 02 říj 2019 07:55 » v Sítě - hardware
    3
    919
    od dvorakj
    02 říj 2019 18:44
  • Router
    od softim » 03 bře 2019 12:27 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    325
    od ITCrowd
    03 bře 2019 12:36
  • Router
    od AbloyDee » 12 úno 2019 10:33 » v Administrace sítě
    2
    820
    od AbloyDee
    12 úno 2019 11:19
  • Router k UPC
    od imunita » 23 úno 2019 16:07 » v Internet a internetové prohlížeče
    1
    691
    od ITCrowd
    23 úno 2019 16:26

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host