TC7200.20 modem Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bwencik11
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: říjen 14
Pohlaví: Muž

TC7200.20 modem

Příspěvekod Bwencik11 » 25 srp 2019 23:30

Zdravím,
podle mého předchozího topicu, mám problém s routerem, že je jenom 100 Mbit, problém by se dal vyřešit tím, že bych počítač připojil přímo do LANu modemu a router používat pouze jako wifi, jenže modem je nějak nastavený, aby fungoval pouze jeden LAN port (je jedno jestli 1 2 3 4, prostě jeden z nich funguje, ale po připojení druhého kabelu ten druhý připojený nefunguje).
Moje otázka tedy zní, jestli nevíte někdo jak nastavit modem TC7200.20 (technicolor), tak aby fungovalo více LAN portů. Děkuji.



Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod petr22 » 25 srp 2019 23:32

Je mozne ze mas povolene pouze 1 koncove zarizeni od poskytovatele.

Coz musi byt router.

Bwencik11
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: říjen 14
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod Bwencik11 » 27 srp 2019 16:59

A nevyřešila by to LAN rozdvojka?

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod dvorakj » 27 srp 2019 17:01

nic takoveho snad neexistuje, jak by sis jeji funkci predstavoval?
proc jednoduse nekoupis novy 1Gb router?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod petr22 » 27 srp 2019 19:23

Existuje - rika se tomu switch :-)

Porizeni lepsiho routeru je ale nejlepsi reseni.

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod dvorakj » 27 srp 2019 19:29

petr22: no tak jasne, ze to je switch :-). ale tazatel mel urcite na mysli nakou carovnou vidlici

Pro vetsinu lidi je nejlepsi reseni osobou znalou nastaveny mikrotik

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod petr22 » 27 srp 2019 19:33

Tak jako Cimrmanuv chemicky vtip, i tento je pokazen tim, ze dana vec skutecne existuje :-)

https://www.alza.cz/oem-2x-rj45-8p8c-d235903.htm?o=1

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod dvorakj » 27 srp 2019 19:35

kurna, carovna vidlice

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43040
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod petr22 » 27 srp 2019 19:40

Ale nejde pouzit tim zamyslenym zpusobem, na sit je skutecne treba ten switch
nebo router.

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4082
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod dvorakj » 27 srp 2019 20:17

navic to presne rozdeli provoz/rychlost 1:1 :-)
router je jedine reseni a ja doporucuji tohle

MIKROTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC: https://www.alza.cz/mikrotik-rbd52g-5ha ... 305635.htm

uz delaji i vzhledne novinky pro obycejne lidi.
pomoci quick set to s trochou stesti nastavi i mirne znaly uzivatel.
a pokud tam bude v budoucnu chtit delat kouzla, bude mit moznost.

Bwencik11
Level 1
Level 1
Příspěvky: 95
Registrován: říjen 14
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem

Příspěvekod Bwencik11 » 28 srp 2019 16:52

petr22 píše:Tak jako Cimrmanuv chemicky vtip, i tento je pokazen tim, ze dana vec skutecne existuje :-)

https://www.alza.cz/oem-2x-rj45-8p8c-d235903.htm?o=1

To je přesně to co jsem myslel..
Koupil bych nový router, jenže jsem tenhle kupoval jako nový právě, tak kupovat další je nesmysl, proto hledám jinou variantu, ale asi mi nic jiného nezbývá..

Dodatečně přidáno po 1 minutě 48 vteřinách:
Vysvětlíte mi prosím funkci switche? to vypadá jako nadějná cesta..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19242
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TC7200.20 modem  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 28 srp 2019 17:37

Ne, nevypadá.
Dopadl jsi jako každý, kdo si myslí, že router za 500,- udělá stejnou práci, jako router za 5.000,- Dospělý a svéprávný člověk pochopí, že trabant nepojede 200km/h i přesto, že bugatti to dá.
Od UPC máš povoleno jen jedno připojené zařízení. Tedy buď počítač, nebo router.
Router vytvoří další síť. Tím se na wan portu tváří celá síť jako jediné připojené zařízení.
Switch tohle neumí. Switch žádnou síť netvoří, je to pouze spojovací prvek. Pokud bys na něj připojil více zařízení, pak bude fungovat v lepším případě jedno, v horším žádné.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • xDLS modem pro OpavaNet (jejich modem nebo svůj?)
    od happysafari » 21 lis 2019 08:56 » v Sítě - hardware
    3
    588
    od happysafari
    21 lis 2019 11:51
  • O2 internet přes sim kartu modem
    od kasper » 04 kvě 2020 14:32 » v Sítě - hardware
    1
    293
    od zeus
    04 kvě 2020 15:58
  • LTE Wi-Fi modem
    od mirek789 » 31 srp 2019 03:06 » v Sítě - hardware
    12
    1809
    od mirek789
    31 srp 2019 17:44
  • Wi-fi modem pro optický internet po kabelu (T-mobile)
    od Flopik » 09 led 2020 16:06 » v Sítě - hardware
    4
    1108
    od ITCrowd
    10 led 2020 12:11
  • Blokovaný modem Huawei B2338-168
    od Notor Motor » 15 srp 2019 20:19 » v Sítě - hardware
    7
    1470
    od zeus
    19 srp 2019 20:33

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host