Novy router, nefunguje?

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 18:27

Zdravím, koupil jsem si tedy novy router ale jaksi mi nejde zapojit.
Dodávam screen stareho routeru (obrz.1) a nového (obrz.2)
Prohodil jsem kabel z modré do modré, druhy kabel take prohozen.
Ale po napojení mi vyjel router setup s touto chybou.
Zkoušel jsem proházet ruzně ty kabely z diry do díry ale pořád stejny problém. Díky
Obrz.1 (stary) :
► Zobrazit spoiler

obrz.2(novy) :
► Zobrazit spoiler

Problém při setupu :
► Zobrazit spoiler

Stary router : tp link tl-wr741nd
novy router : https://www.alza.cz/xiaomi-router-4a-gi ... 646307.htm



Reklama
Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 18:50

Přikládam zde ještě obrázek ktery by vám mohl, pomoci, mi bohužel nic neříka
► Zobrazit spoiler

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 19:06

Neodpověděl jsi na otázky, koupil sis cosi, o čem sis rozhodl sám. Pak se divíš.
Problém z obrázku je jasný - na routeru neběží DHCP.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 19:10

tudíž špatna koupě routeru?

Dodatečně přidáno po 3 minutách 27 vteřinách:
I kdyby ne .. vracím ho a vživotě si nic od asijske firmy vživotě nekoupim.
Já se snažil spolupracovat ale dříve než jste mi odpovedeli na to co si koupit tak jsem si rozhodl sám protože jsem chytl nerva u hry když mi zase vypadl internet.
Zítra jedu vrátit a vezmu tenhle : https://www.alza.cz/asus-rt-ac52u-b1-d4745023.htm
A co to znamená že na routeru neběží DHCP? že ho nepodporuje nebo? ...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod ITCrowd » 16 úno 2020 19:15

Že není zapnutý.
Vejdi do nastavení routeru, nastav DHCP Enabled a vyplň rozsah IP adres.
Je-li to špatná, nebo dobrá koupě, nedokážu říct, protože ses nenamáhal odpovědět na otázky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 20:09

kašlui tenhle asijsky vyrobek, koupim přes tyden ten co jsem již posilal. Do tohodle se mi nejde ani přihlasit do de... aplikace která je v japonštině.

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod nations112 » 16 úno 2020 20:11

Takže ty neumíš nastavit router, ale svádíš to na výrobce? :D
Jedná se o Xiaomi router, což nejsou vůbec špatné výrobky. Možná bych řekl, že v dané cenové relaci nejlepší... Stačí jen správně zapojit a nastavit. Za neznalost uživatele výrobce bohužel nemůže. Pravděpodobně narazíš i u toho Asusu...

Router se nastavuje pomocí webové administrace. Někteří výrobci mají i aplikaci, ale ne vždy to tam spolehlivě funguje, pokud není provedeno prvotní nastavení.

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 20:16

Nic nesvádím, jen odmítam použivát vyrobek ktery se vyváži z číny do evropy atd. a je pouze v čínštině

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod nations112 » 16 úno 2020 20:18

Ne, opravdu není pouze v činštině. Obsahuje hned několik jazyků, některé modely i češtinu... Že ty sis to někde přepnul, není problém výrobce.

Nastavení Xiaomi routeru je jedno z nejjednodušších. Otázka pár kliků.
ttps://xiaomi-store.cz/img/cms/navody/m ... vod-cz.pdf
Naposledy upravil(a) nations112 dne 16 úno 2020 20:21, celkem upraveno 2 x.

Fantousek
Level 2
Level 2
Příspěvky: 227
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod Fantousek » 16 úno 2020 20:20

tenhle návod jsem viděl, ale chce po mně abych si nainstaloval aplikaci do telefonu pro ´´lepší´´ ovladani modemu. nevim jak na android ale na IOS je v činštině už samotneho spuštění

mtc
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 703
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod mtc » 16 úno 2020 20:21

bez xiaomi a huawei by nefungovala většina síťí jak internetových tak těch mobilních.

nations112
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1034
Registrován: září 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Novy router, nefunguje?

Příspěvekod nations112 » 16 úno 2020 20:22

Tak se vykašli na aplikaci a nainstaluj router správně skrze PC/NTB, nebo webový prohlížeč v telefonu. Asus taky žádnou pořádnou aplikaci na nastavení nemá, takže skončíš stejně.

Jakmile to přes webovou správu nastavíš správně, máš funkční net do pár minut.

Automatické DHCP volíš pouze tehdy, pokud ti tvůj poskytovatel nedal pevnou IP adresu (např UPC). Pokud ano (PODA, O2 a menší poskytovatelé), tak první ze starého routeru tyto informace vydoluj a poté je napiš do nového.


Jinak: Výpadky internetu hned neznamenají chybu u routeru. Může to být modem, poskytovatel, rušení a dalších x faktorů. Takže abys potom nebyl překvapenej :D
Naposledy upravil(a) nations112 dne 16 úno 2020 20:32, celkem upraveno 5 x.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Novy router
    od Fantousek » 15 úno 2020 20:36 » v Sítě - hardware
    6
    752
    od ITCrowd
    16 úno 2020 16:51
  • Nový router k UPC
    od CantorCZ » 27 led 2020 17:12 » v Sítě - hardware
    14
    956
    od petr22
    28 led 2020 15:02
  • Nový router
    od dajk » 27 črc 2019 22:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    430
    od ITCrowd
    28 črc 2019 21:34
  • Nový router, který?
    od Jirin » 23 kvě 2019 17:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    424
    od Jirin
    24 kvě 2019 10:06
  • Nový router - nejde Internet
    od th3nazgul » 26 pro 2019 18:27 » v Problémy s hardwarem
    3
    321
    od d1amond
    26 pro 2019 20:55

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 11 hostů