Osazení základové desky...

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 21:48

Zdravím, pokazil se mi procesor se základovou a chci se zeptat jestli bude vadit když to vyměním za jiné komponenty a jestli komp poběží jako před tím.



Reklama
cadworker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 223
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod cadworker » 27 dub 2020 21:51

Pokud nebude deska identická, nelze to doporučit, raději bych OS přeinstaloval. Jedeš na Windows, předpokládám?

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 22:11

Ano na Windows ale měl jsem AMD desku a procesor a koupil jsem Intel procesor i desku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18904
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod ITCrowd » 27 dub 2020 22:14

Tak to budeš muset znovu nainstalovat systém.
Kromě toho budeš muset koupit novou licenci.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 22:17

Ale já se ptal nějakého technika na webové stránce a napsal mi že systém by měl normálně najet pokud je ten daný disk na SATA kabel.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42402
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod petr22 » 27 dub 2020 22:19

Mel - coz znamena ze muze nebo taky nemusi.

Kdyz bude po startu modra smrt, tak to preinstalujes.

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 22:21

A byl by jste mi schopen potom poradit jak to přeinstalovat kdyby to byla modrá smrt, komponenty mi přijdou až ve středu a nevím kdy se dostanu k sestavení PC.

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7892
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod Rewqa » 27 dub 2020 22:29

Je to taková loterie no. Já měl třeba štěstí, že mě systém běžel úplně bez problémů po výměně desky. Asi bych se připravil na případný reinstal, udělat zálohy a tak, kdyby to nefungovalo. Pokud to bude fungovat, bral bych to jako takový bonus.
MSI B85-G43 | Intel i5 4460 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR3 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11802
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod Marfy » 27 dub 2020 22:30

Windows si s tím poradí a při prvním spuštění si nainstaluje ovladače. Maximálně se může stát,že nebude aktivován. To protože je většinou vázán na základní desku.
Pak si jen podle potřeby doinstaluješ ovladače které ti budou chybět . Popřípadě budeš muset sehnat druhé sériové číslo Windows. Na Aukru stojí pár stovek .
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 22:38

Dobře zatím díky moc

Dodatečně přidáno po 6 minutách 28 vteřinách:
Jo a ještě jedna věc zůstanou mi uložené všechny data co mám na discích HDD a SSD kde mám Windows?

cadworker
Level 2
Level 2
Příspěvky: 223
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod cadworker » 27 dub 2020 23:16

Pokud nemáš zálohy, tak to není moc dobré. Raději bys to měl svěřit někomu zkušenějšímu. Každopádně datový disk nepřipojuj, dokud to nerozchodíš.

VojtaG
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: červenec 18
Pohlaví: Muž

Re: Osazení základové desky...

Příspěvekod VojtaG » 27 dub 2020 23:26

Takže jak to mám teda udělat, datový myslíte tím ten na kterém mám data, fotky atd. Ne ten s Windows?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vyber zakladove desky
    od demolista » 29 srp 2019 20:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    9
    393
    od xbs
    29 srp 2019 21:27
  • Dobrá case s možností osazení minimálně 3-4 (3,5") HDD
    od Honzis » 21 črc 2019 18:31 » v Problémy s hardwarem
    5
    719
    od Fox_25
    24 črc 2019 22:45
  • HwMonitor přestal ukazovat info o cpu a zakladové desce
    od Vojta6 » 29 dub 2020 10:01 » v Vše ostatní (sw)
    2
    214
    od Vojta6
    29 dub 2020 12:37
  • Záměna desky
    od helpmeboys » 29 bře 2020 16:25 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    234
    od helpmeboys
    29 bře 2020 18:17
  • SSD disk do základní desky
    od bugicek7lpCZ » 12 kvě 2020 21:56 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    314
    od petr22
    12 kvě 2020 22:15

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Arbys, CommonCrawl [Bot] a 0 hostů