Připojení 1Gbps switche s PC

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Whiler9
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod Whiler9 » 19 kvě 2020 12:48

Zdravím,
už týden řeším problém s připojením na nový switch TPLink TL-SG108. Mám síťovou kartu Realtek PCIe GBE Family Network Controller, kterou jsem zkoušel nastavit na stálou rychlost "Plně duplexní 1,0 Gbps" a když jsem ji připojil ke switchi, tak kontrolka připojení se na chvíli rozsvítí a zhasne (nefunguje ani při automatické rychlosti). Tohle se opakuje pořád a připojení nefunguje (ani si nepingnu s routerem, který je hned za switchem).
Zajímavý je, že pokud za nový switch TPLink napojím starý Edimax, který je 10/100 Mbps a na Edimax napojím PC, tak internet funguje bez problému. Kabel mám CAT5E a dnes jsem koupil i nový CAT6 - žádná změna.
Nemáte někdo tušení, kde nastala chyba ?
Děkuji.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19753
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod ITCrowd » 19 kvě 2020 13:51

vyzkoušej připojit přímo na router bez switche.
Jinak nic jiného než vadný port, či kabel to být nemůže.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Whiler9
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod Whiler9 » 19 kvě 2020 16:11

Na router to funguje, ale potřebuju to přes switch. Ještě může být špatná síťová karta na základovce. Mám dost starou základní desku, tak jsem objednal novou 1 Gbps síťovku, dám vědět, jak to dopadlo.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19753
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod ITCrowd » 19 kvě 2020 16:16

V tom případě vyzkoušej jiný port na switchi. jestliže to bez switche funguje, pak to spíše vypadá na chybu ve switchi, nemyslíš? Máš možnost ho vyzkoušet jinde?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Whiler9
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod Whiler9 » 19 kvě 2020 16:40

Na switchi všechna ostatní zařízení šlapou. Koupil jsem dva, jeden 8 portový a jeden 5 portový, na obou je stejný výsledek, tudíž problém nejspíš bude v síťové kartě (nejspíš z nějakého záhadného důvodu nezvládá 1 Gbps). Pokud na nový switch, který má 1 Gbps napojím starý, který má 10/100 Mbps a na ten starý napojím ten PC, se kterým je problém, tak se připojím a pinguju s routerem. Přes ten nový neprojde jediný paket. Budu doufat, že to je tou síťovou kartou, protože jinak by ostatní PC na tom novým switchi nechodily.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19753
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod ITCrowd » 19 kvě 2020 16:56

Whiler9 píše:Na router to funguje, ale potřebuju to přes switch.
Tohle ukazuje na switch. Nebo ten druhý router taky neumí 1Gbps?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Whiler9
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Připojení 1Gbps switche s PC

Příspěvekod Whiler9 » 19 kvě 2020 17:17

ITCrowd píše:Nebo ten druhý router taky neumí 1Gbps?

Mám jen jeden router a 2 switche. Oba switche umí 1Gbps a všechny zařízení na nich fungují (PC, TV, PS4 apod.), zkoušel jsem je i prohazovat. Je problém jen s jedním PC, který nezvládne připojení na 1Gbps switch (zkoušel jsem oba).


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 100 Mbps místo 1Gbps na LAN síti
    od Antrophy » 13 dub 2020 20:39 » v Sítě - hardware
    0
    725
    od Antrophy
    13 dub 2020 20:39
  • zjištění IP switche
    od matty » 22 lis 2019 14:47 » v Administrace sítě
    6
    1034
    od matty
    22 lis 2019 16:15
  • výběr 10" switche
    od cervcek » 22 úno 2020 17:15 » v Sítě - hardware
    1
    691
    od Evok
    22 úno 2020 17:39
  • výběr switche - novostavba
    od fenda2 » 31 pro 2019 13:28 » v Sítě - hardware
    20
    1298
    od fenda2
    05 dub 2020 22:11
  • DSL připojení
    od ps » 27 dub 2020 15:32 » v Sítě - hardware
    0
    316
    od ps
    27 dub 2020 15:32

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host